Görüş Bildir
Haberler
Cildini Sevenler Dikkat! Yazın Mutlaka Uygulamanız Gereken Cilt Bakım Önerileri

Cildini Sevenler Dikkat! Yazın Mutlaka Uygulamanız Gereken Cilt Bakım Önerileri

Nurseda Gerek
15.06.2021 - 07:00

Yaz sıcaklarının etkisiyle cildinizi olası zararlardan korumak için, yaz rutininizi biraz daha fresh tutmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Hazır yaz sezonu açılmışken cildinize göstermeniz gereken hassasiyeti biraz daha arttırmakta fayda var. Gelin yaz aylarının kavurucu sıcaklarına karşı, cildinizi nasıl koruyabileceğinizi birlikte keşfedelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bol bol su için.

1. Bol bol su için.

Dört mevsim ihmal edilmemesi gereken su meselesi, yazın önemini biraz daha arttırıyor. Sıcak havanın olumsuz etkilerini cildinize taşımamak için, yaz aylarında bolca su tüketmek oldukça önemli! Günde 9 ila 10 bardak su içmek, kaybedeceğiniz nem oranını, tekrar kazanmanıza yardımcı olabilir. Bu dönem cildinizi iyileştirmek adına taze sıkılmış meyve suları tüketebilir ve cildinizin nem oranını arttırabilirsiniz. Yaz ayları boyunca cildinizi dışardan olduğu kadar içerden de nemlendirmeyi asla ihmal etmeyin!

2. Cildinizi nemli tutun.

2. Cildinizi nemli tutun.

Cildinizi su tüketerek ve taze meyve suları içerek, içeriden nemlendirmeniz gerektiğini yukarıdaki madde belirttik. Aynı şekilde kuru ve mat bir görünümü engellemek için cildinizi dışardan da nemlendirmeniz oldukça önemli. Cildiniz için seçtiğiniz nemlendirici kreminizi her gün düzenli olarak kullanmanız, cildinize yapacağınız büyük iyilikler arasında yer alıyor. Cildinizi nemlendirmek hem kurumuş cildinizi onarırken, aynı zamanda kir ve bakterilere karşı korunmanıza da yardımcı olacaktır.

3. Sağlıklı beslenmeye özen gösterin.

3. Sağlıklı beslenmeye özen gösterin.

Sağlıklı bir cilde sahip olmak için dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de sağlıklı beslenme. Sıcak havalarda hem zinde kalmak hem de cildinizi korumak için hafif ve sağlıklı yiyecekler tüketmeniz oldukça önemli. Yaz sezonu boyunca cildinize yapacağınız en büyük iyiliğin, yağlı yiyeceklerden uzak durmak olduğunu da unutmamanız gerekiyor. Sıcak yaz aylarında beslenme şeklinizi yaz meyve ve sebzeleriyle doldurabilir, hem bedeninizin hem de cildinizin sağlığını güçlendirebilirsiniz.

4. Güneş kremi kullanmadan dışarı çıkmayın.

4. Güneş kremi kullanmadan dışarı çıkmayın.

Cildini seven herkesin yaz aylarında dikkat etmesi gereken ilk adım, kesinlikle güneş kremi kullanmak olmalı. Özellikle yaz aylarında asla ihmal edilmemesi gereken bu adım, cildinize yapacağınız en büyük iyiliklerden biri. Güneşten yayılan zararlı etkilerin cildinizi yıpratması, kurutması ve leke oluşturmasına karşılık yüksek korumalı bir güneş kremi kullanmanız gerekiyor. Bronz bir tene sahip olmak isteyebilirsiniz, fakat bronzlaşırken cildinize kalıcı hasarlar bırakmak istemeyeceğinizi düşünüyoruz. Güneş kremi konusunda daha detaylı bir bilgi edinmek isterseniz, şu içeriğimize göz gezdirebilirsiniz. 👇

5. Boyun ve dekolte bölgenizi de güneşten koruyun.

5. Boyun ve dekolte bölgenizi de güneşten koruyun.

Güneş korumasından söz etmişken, bahsettiğimiz korumanın sadece yüzünüz için geçerli olmadığını belirtmek isteriz. Çoğunlukla es geçilen boyun ve dekolte bölgesi, güneşten korunması gereken önemli bölgeler arasında yer alıyor. Özellikle cilt tipinize uygun seçtiğiniz güneş koruyucu kreminizi, iki parmak kuralına göre uygulamanız öneriliyor. İşaret parmağınıza sürdüğünüz güneş kremini yüzünüze sürerken, orta parmağınıza sürdüğünüz güneş kremini ise boynunuza ve dekolte bölgenize sürmeniz yeterli bir koruma oluşturmanıza neden olacaktır. İki parmak kuralının nasıl olduğunu merak ediyorsanız, şu görseli incelemenizi öneririz. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

İki parmak kuralı!

İki parmak kuralı!

6. Cildinizi düzenli olarak yıkayın.

6. Cildinizi düzenli olarak yıkayın.

Cildinizi her gün düzenli olarak yıkamanız gerektiğini zaten biliyorsunuzdur. Fakat yaz aylarında düzenli olarak yıkamanız oldukça önemli. Neden mi? Güneş koruyucu kullandığınız günler, cildinizi derinlemesine temizlemeniz atlamamanız gereken adımlar arasında yer alıyor. Güneş kremi ile uyumak ve yıkamayı unutmak, cildinizi oldukça kötü etkileyebilir. Bu nedenle güneş koruyucunuzu gün sonunda yıkayarak, olası sivilce problemlerinin önüne geçebilirsiniz. Özellikle cildinizi çift aşamalı temizleyerek, oldukça iyi bir temizleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

7. Göz çevresine dikkat!

7. Göz çevresine dikkat!

Göz çevrenizin ne kadar hassas olduğunu söylemeye gerek bile duymuyoruz. Oldukça ince yapıdaki göz çevresi derisi, her zaman hassas ve özenli davranılmayı bekliyor. Bu nedenle yaz aylarında göz çevrenizi güneşten korumaya özen göstermeniz gerekiyor. Güneşle temas edeceğiniz her an, güneş gözlüğü kullanmalı ve olası güneş zararlarının  önüne geçmelisiniz. Ek olarak güneş gözlüğü kullanamıyorsanız, güneşle temasınızdan önce göz çevrenizi soğuk suyla nazikçe bir şekilde yıkamayı unutmamanız gerekiyor.

8. Cildinizi onaracak ürünlere yönelin.

8. Cildinizi onaracak ürünlere yönelin.

Yaz aylarında her ne kadar onarım işlerine çok girmemeniz gerekse de, cildinize iyi gelecek ürünler kullanmanız oldukça önemli. Sıcak ayların getirdiği kuruluğu önlemek adına onarıcı ürünlere yönelebilirsiniz. Özellikle aleo vera içerikli ürünler yaz aylarında kurtarıcınız olabilir. Yaz sezonu boyunca aloe veranın onarıcı etkilerini cildinize taşımak için, aloe vera içerikli ürünler kullanmayı tercih edebilirsiniz. Sıcakların etkisiyle kurulaşan ve yıpranan cildiniz, aloe veranın canlandırıcı etkisiyle yenilenebilir ve aynı zamanda güneş lekelerinizi yatıştırabilir.

9. Cildinizi ferahlatacak ürünler kullanın.

9. Cildinizi ferahlatacak ürünler kullanın.

Cildiniz yazın kurur ve mat bir görünüm kazanır. Bunun önüne geçmek için nemlendirici kullanmanız ve cildinizi ferahlatacak ürünler tercih etmeniz, cildinize oldukça iyi gelecektir. Yaz sezonu boyunca cilt bakım ürünlerinizi buzdolabında muhafaza edebilir ve cildinizi ferahlatabilirsiniz. Özellikle kağıt maskelerinizi buzdolabında bekletmeniz, ürününüzün cildinize daha verimli uygulamanıza yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Ağır makyaj yapmayın.

10. Ağır makyaj yapmayın.

Yazın sıcakla temastan sonra yorulacak cildinizi rahatlatmanız adına, ağır makyaj yapmaktan kaçınmanız gerekiyor. Özellikle kat kat kullanacağınız kapatıcılar, cildinize hiç iyi gelmeyecektir. Yaz sezonu boyunca cildinizi yormayacak BB ya da CC ürünler kullanabilirsiniz. Nemlendirici bazlı ürünler bu dönem eliniz ayağınız olmalı. Yine aynı şekilde kullanacağınız ürünlerde SPF olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var. Cildinizi güneşten ne kadar koruyabilirseniz, o kadar koruyun!

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
9
8
5
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın