Görüş Bildir
Haberler
Çiftlik Bank'ın Firari CEO'su Bir Zamanlar Bulaşıkçılık Yapıyormuş: 'Gariban Bir Çocuktu, Terlikle İşe Geliyordu'

etiket Çiftlik Bank'ın Firari CEO'su Bir Zamanlar Bulaşıkçılık Yapıyormuş: 'Gariban Bir Çocuktu, Terlikle İşe Geliyordu'

Batuhan
16.03.2018 - 11:56 Son Güncelleme: 16.03.2018 - 16:46

Mehmet Aydın ve Çiftlik Bank hakkında Geyve ve İnegöl Cumhuriyet başsavcılıklarının başlattığı soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 3'e çıktı. Mehmet Aydın’ın teslim olan eşi Sıla Soysal sistemin detaylarına ilişkin “İlk parayı 16 yaşındaki bir çocuk yatırdı.  Sistem sonradan katılanın parasını eskiden katılana vererek işliyordu' dedi. Öte yandan Aydın'ın geçmişi ile ilgili hemen her gün yeni bir bilgi basına yansıyor. Firari CEO'nun daha önce, Bursa’da bir mekanın mutfağında bulaşıkçılık yaptığı ortaya çıktı. Eski patronu 'Çok gariban bir çocuktu. Böyle bir dolandırıcılık olayına girmesine akıl sır erdiremiyorum.” ifadelerini kullandı. 

Geyve’deki soruşturma kapsamında gözaltına alınan şirketin yönetim kurulu üyesi Cafer Çolak (35) ve teslim olan şirketin sahibinin eşi Sıla Soysal, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan önceki gün tutuklandı. Aydın’a ait şirket, tesis ve hayvanlara tedbir konulurken, soruşturma kapsamında gözaltına alınan Hamza T. adlı bir kişi daha tutuklandı.

'İlk yatırımı 16 yaşında olan bir çocuğun 4 bin TL olarak yaptığını söyledi.'

'İlk yatırımı 16 yaşında olan bir çocuğun 4 bin TL olarak yaptığını söyledi.'

Gazete Habertürk'ten Ramiz Kaan Oktar'ın haberine göre, Aydın’ın eşinin ifadesinde saadet zincirine ilişkin bütün detayları anlattığı ortaya çıktı. Tanıştıkları dönemde eşinin maddi durumunun iyi olmadığını belirten Soysal’ın şunları dediği öğrenildi:

“2016 yılında bir yazılım programlayıcısı arkadaşıyla Çiftlik Bank’ı kurdular. Kurduğu kişiyi tanımıyorum. Bildiğim kadarıyla ilk andan itibaren çok sayıda kişi yatırım yapmaya başlamış hatta ilk yatırımı 16 yaşında olan bir çocuğun 4 bin TL olarak yaptığını söylemişti. Bir şirket olmadığı için paralar Mehmet’in şahsi hesabına yatıyordu. Sonra birdenbire günlük 30 bin TL’ye yakın yatırım yapıldığına ben de şahit oldum.”

'Fason yaptırdığı sucukları ya da satın aldığı yumurtaları şarküteri bölümünde Çiftlik Bank olarak satıyordu.'

'Fason yaptırdığı sucukları ya da satın aldığı yumurtaları şarküteri bölümünde Çiftlik Bank olarak satıyordu.'

Eşinin gelen paraları günlük olarak harcadığını anlatan Soysal, devamında da şu bilgileri verdi:

“2 ay boyunca da böyle sürdü. Sanal olarak alınan hayvanların gerçekten alınacağı söyleniyordu ancak ortada bir çiftlik ya da hayvan yoktu. Bursa’da kiraladığı ofis ve dükkânda işlerini yürütüyor, fason yaptırdığı sucukları ya da satın aldığı yumurtaları şarküteri bölümünde kendi üretimi (Çiftlik Bank) olarak satıyordu. Oyunculara da bu arada para veriyordu. Ancak bu sistem sonradan katılanın parasını eskiden katılana vermek şeklinde oluyordu. Sistem bu şekilde işliyordu. Kendisinin şahsi hesaplarım üzerinden para kaçırdığı konusunda bilgim yok.”

'Çok gariban bir çocuktu, işe terlikle gelip gidiyordu'

'Çok gariban bir çocuktu, işe terlikle gelip gidiyordu'

Aydın’ın daha önce, Bursa’da bir mekanın mutfağında bulaşıkçılık yaptığı ortaya çıktı. Aydın’ın bu işe Ekim 2013’te başlayıp aynı yıl aralık ayında ayrıldığını söyleyen işyeri sahibi Yusuf Sabahyıldızı, şunları anlattı:

“Çok gariban bir çocuktu. Temiz ve güler yüzlüydü. İlk başladığında çorabının üzerine giydiği terliklerle işe gelip gidiyordu. Çok üzüldük, yardım ettik. Kaldığı evin kirasını da çalışan arkadaşları aralarında topladığı para ile ödedi. İçine kapanık gariban bir insanın böyle bir dolandırıcılık olayına girmesine akıl sır erdiremiyorum.”

Ayrıca bakınız 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
251
100
27
19
15
14
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Efe Konuk

bu şey değil mi ya kardeş payındaki muhasebeci

nazan

abi sen bi uzaysın :D herkesin yorumlardan farklı defehj

supertan

bu köftesurat tek başına değil, danışmanlık yapan ve tüm süreç boyunca akıl veren sonra da yurtdışına kaçırıp kollayan bir şebeke var. Parayı birlikte iç ett... Devamını Gör

incredible HULK

Milletimizin sorunlarından biride bu zaten. Adamı kalıbına göre yargılıyoruz. Eminim bu dallama,temiz suratlı diye birçok enayininde buna kanı kaynayıp güven... Devamını Gör

B. Barnes

acıma yetime döner koyar dötüne

Pasif Kullanıcı

aynen