Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Sezgin Tanrıkulu Kimdir, Kaç Yaşında? Sezgin Tanrıkulu'nun Hayatı ve Siyasi Kariyeri

CHP'li Sezgin Tanrıkulu Kimdir, Kaç Yaşında? Sezgin Tanrıkulu'nun Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Elif
25.05.2023 - 17:32

CHP Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme geliyor. Kayyum atamalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Tanrıkulu, siyasetin tanınan yüzlerinden biri. Bir dönem Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkan yardımcısı görevinde bulunan isim, Robert Kennedy İnsan Hakları ödülüne layık görüldü. Pek çok kişi Sezgin Tanrıkulu'nun hayatını araştırmaya başladı. 

Peki Sezgin Tanrıkulu kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Sezgin Tanrıkulu'nun hayatı ve siyasi kariyeriyle ilgili merak edilenler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sezgin Tanrıkulu Kimdir?

Sezgin Tanrıkulu Kimdir?

Sezgin Tanrıkulu, 27 Mayıs 1963 yılında Diyarbakır'ın Lice ilçesinde dünyaya geldi. Kürt asıllı bir aileden gelen Tanrıkulu, aslen Diyarbakırlıdır. Sezgin Tanrıkulu'nun Saim Vildan Tanrıkulu adında bir kardeşi vardır.

Sezgin Tanrıkulu'nun Eğitimi Ne?

Sezgin Tanrıkulu'nun Eğitimi Ne?

Sezgin Tanrıkulu, ilkokul ve ortaokul eğitimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi. Buradan mezun olduktan sonra, Dicle Üniversitesi Kamu Hukuku alanında yüksek lisans çalışmalarında bulundu.

Lisans ve yüksek lisans eğitimlerinden sonra İstanbul Kültür Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora çalışması yaptı.

Sezgin Tanrıkulu'n Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Sezgin Tanrıkulu'n Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Sezgin Tanrıkulu, üniversiteden mezun olduktan sonra serbest avukatlık yapmaya başladı. 1986 yılından 2002 yılına kadar Diyarbakır Barosunda Genel Sekreter ve Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 1986 yılında İnsan Haklar Derneği'nin Diyarbakır şubesini kurdu.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nın kurucularından olan Tanrıkulu, 1998 yılından sonra vakfın Türkiye temsilciliğini yaptı. 1997 yılında ise Robert Kennedy İnsan Hakları Ödülü'nü aldı. 2002'den 2008'e kadar Diyarbakır Barosu'nda Başkanlık yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi'ne 2010 yılında katılan siyasetçi, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan görevine geldi. 2011 seçimlerinde ise İstanbul'dan milletvekili seçildi. 2015 yılında genel seçimlerde üst üste iki kez İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. 2010 yılından 2016 yılına CHP genel başkan yardımcısı olarak görev alan Tanrıkulu, 2023 genel seçimlerinde Diyarbakır'dan milletvekili seçildi.

Sezgin Tanrıkulu Evli mi, Çocuğu Var mı?

Sezgin Tanrıkulu Evli mi, Çocuğu Var mı?

CHP Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu, meslektaşı avukat Remziye Tanrıkulu ile evlidir. Çiftin Mitan Alican Tanrıkulu adında bir oğlu bulunmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kanasla beraber CHP için tehlike isimlerdendir, Atatürk ile milliyetçilik vs ile bir bağlantısı yoktur, istek ve amaçları başkadır