Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Muharrem İnce'den Bilal Erdoğan'a: ‘Sen Kimsin?’

CHP'li Muharrem İnce'den Bilal Erdoğan'a: ‘Sen Kimsin?’

Onedio Medya
18.04.2015 - 21:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın, Diyarbakır'da İmam Hatip Lisesi müdürleriyle toplantı yapmasını eleştirerek, 'Ya kardeşim sen kimsin? Milli Eğitim Bakanı mısın, Vali misin, Milli Eğitim Müdürü müsün? Sen kimsin de okul müdürleriyle toplantı yapıyorsun' dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Bartın'da partisinin seçim bürosunun açılışına katıldı. Partililer tarafından çiçeklerle karşılanan İnce, yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın çalışmalarını incelediği Diyarbakır'da İmam Hatip Lisesi müdürleriyle toplantı yapan Bilal Erdoğan'ı eleştirdi.

 İnce, şöyle dedi: 'Sabah gazetelere baktım: İmam hatip lisesi müdürleriyle toplantı yapmış. Ya kardeşim sen kimsin? Milli Eğitim Bakanı mısın, Vali misin, Milli Eğitim Müdürü müsün? Sen kimsin de okul müdürleriyle toplantı yapıyorsun. Vali Yardımcısı da eşlik ediyor. Ey benim memleketim ne hale geldin. Ben twitter'da bunu yazınca yandaş bir yazar bana cevap veriyor. 'O Diyarbakır'a gitmiş sen gidebilir misin?' diyor. Gerizekalı olmak böyle bir şey. Ben Diyarbakır'a gitmeyi konuşmuyorum. 'Bilo hangi sıfatla, hangi hakla, yetkiyle okul müdürlerini toplantıya çağırıyor?' diyorum. O bana 'Diyarbakır’a gidebilir misin?' diyor. Diyarbakır'a da giderim, Bartın’a da giderim, Rize'ye de giderim. Diyarbakır benim memleketim değil mi bal gibide giderim.'

EMEKLİYE İKRAMİYE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun emeklilere 2 maaş ikramiye sözü verdiğini hatırlatan İnce, Türkiye'de 11 milyon emekli olduğunu belirterek, 'Bu size kurumsal bir sözdür. Biz emeklilerin yüzünü güldüreceğiz. Emekliler, Ramazan Bayramı'nda torununa nasıl harçlık vereceğini düşünmeyecek. Ramazan ve Kurban bayramlarında 11 milyon emekliye ikramiye vereceğiz' dedi.

CHP'nin çift maaş ikramiye, çiftçiye ucuz mazot, asgari ücretin yükseltilmesi gibi vaatleri karşısında iktidarın, 'Parayi nereden bulacaksınız?' dediğini ifade eden İnce, şöyle konuştu: 'Şimdi buradan kaynağını açıklıyorum. Paranın kaynağı israfta, sarayda, haramda. Oradan alacağız. Sen bin 200 odalı sarayına parayı nereden bulduysan, emekliye de oradan bulacağız. Bu millet Rize çayı içerken, sen kilosu 4 bin liradan beyaz çay içiyorsun, biz de emekliye kaynağını oradan bulacağız. Sen tanesi bin liradan bardakları alırken, bakanın koluna taktığı 700 bin liralık saatin parasını nereden bulduysan emekliye de parayı oradan bulacağız.'

SANDIKTA OYUMUZU ÇALDILAR

Ülkede elektriğin, sınavların güvende olmadığını savunan İnce, 'Türkiye'nin 81 ilinde elektirik kesintisini bilen var mı? Bunların döneminde oldu. Peki sınav sorularının, kaymakamlık, hakimlik, savcılık, üniversite sorularının bunların döneminden önce hiç çalındığını gören var mı? Bunlar sandıkta oyumuzu çaldılar, hazineden paramızı çaldılar, çocuklarımızın sorularını çaldılar. Bunlar direkte elektiriği, sokakta Özgecan'ı, kışlada Mehmetçiğimizi, Ege'de adamızı, Musul'da konsolosumuzu, Soma'da madencimizi, adliyede savcımızı koruyamadı. 

Türkiye'nin en iyi korunan yerine silahla giriyor, savcıyı esir alıyor. Bir 7.65'e teslim olan bir devlet var. İçeriden silah sesi geliyor. Savcının öldürüldüğünü düşünüp içeri operasyon düzenliyorsun. Sağ kurtar da konuştur bakalım arkasında kim var? Sağ kurtarmıyor. Amacı memleketi karıştırmak, CHP'yi de teröre karıştırmak istiyor uyanıklar' dedi. 

Fenerbahçe otobüsüne düzenlenen saldırıya da değinen İnce, 'Öyle profesyonel bir atış yapıyor ki direksiyon simidine geliyor. Allah korusun Fenerbahçe otobüsü devrilecek, bütün futbolcular ölecek, Türkiye karışacak, seçimleri iptal edecekler. Korkuyorlar' diye konuştu.

İnce, konuşmasının ardından milletvekili adaylarıyla güvercin uçurup kurdeleyi keserek açılışı yaptı.

Ayhan Acar, DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0