Görüş Bildir
Haberler
CHP'den 'Saray Ekonomisi Toplumu İntihara Sürüklüyor' Raporu: 16 Yılda 5 Bin 485 Kişi İntihar Etti

CHP'den 'Saray Ekonomisi Toplumu İntihara Sürüklüyor' Raporu: 16 Yılda 5 Bin 485 Kişi İntihar Etti

Ulaş
05.03.2020 - 13:16

CHP, AKP iktidarı döneminde gerçekleşen intihar vak'alarına ilişkin rapor hazırladı. Rapora göre, 2002-2018 yılları arasında geçim sıkıntısı ve ticari başarısızlık nedeniyle 5 bin 485 kişi intihar etti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel’in başkanlığındaki Bilim Platformu tarafından hazırlanan “Sarayın Ekonomisi Toplumu Bunalıma ve İntihara Sürüklüyor” başlıklı politika notunda, ekonomik krizde sahipsiz ve çaresiz kalan yurttaşların hayatına son vermek zorunda kaldığına işaret edildi.

TBMM önünde intihar edenlerin sayısı 30'u aştı.

TBMM önünde intihar edenlerin sayısı 30'u aştı.

Politika notunda özetle şunlar yer aldı:

2002-2018 yılları arasında geçim sıkıntısı ve ticari başarısızlık nedeniyle 5 bin 485 kişi intihar etti. Son 10 yılda TBMM’nin önünde intihar edenlerin sayısı 30’u aştı. 2018’de toplam 3 bin 161 intihar vakası yaşanırken geçim zorluğu nedeniyle intihar edenlerin sayısı 246 oldu. 

Dünya Mutluluk Raporu’na göre Türkiye, 2019 yılında mutluluk sıralamasında 156 ülke içerisinde 79. oldu. TÜİK Yaşam Memnuniyet Araştırması’na göre de Türkiye’de 2011 yılında mutlu insanların oranı yüzde 62 olurken, 2019 yılında bu oran yüzde 52’ye geriledi.

20 kişiden biri depresyonda...

20 kişiden biri depresyonda...

Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre, Türkiye nüfusunun yüzde 4.5’i depresyonda. Başka bir deyişle Türkiye’de ortalama her 20 kişiden biri ruhsal olarak depresyon içerisinde. Resmi verilere göre, son üç yılda psikiyatri kliniklerine başvuranların sayısı 8 milyon olurken, antidepresan kullanımı da son 5 yılda yaklaşık yüzde 27 oranında arttı.

'Tükenmişlik duygusu ile baş başayız.'

'Tükenmişlik duygusu ile baş başayız.'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, Saray rejiminin keyfi, müsrif ve plansız ekonomi politikalarının Türkiye’yi derin bir toplumsal buhrana sürüklediğini belirtti. Açıkel, bu kapsamda şu değerlendirmeyi yaptı: 

“Ekonomik kriz, vatandaşlarımızı en yaşamsal gereksinimlerini karşılayamayacak hale getirmiş ve onları tükenmişlik duygusuyla baş başa bırakmıştır. Saray rejiminin kibirli ve umursamaz anlayışı, yurttaşlarımızın sorunlarını görmezden gelmekte, bu sorunlara neden olan çarpık düzenin devamında ısrar etmektedir. İktidarın, bu derin buhranın görülmesini istememesi ve medya organlarındaki karartmadan medet umması ülkemizi büyük bir sosyal felakete sürüklemektedir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
40
12
5
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
colombian

türkiyede yaşayan insanların %80inin psikolojisi bozuk.sebebi istikrarlı bir şekilde ilerleyen umutsuzluk-endişe-belirsizlik zaten depresyona girmek için yet... Devamını Gör

Lestat

"İtibardan tasarruf olmaz" diyen yalakalar, kralcılar sayesinde geldiğimiz nokta.

Bozkurt

Resmi verilere göre, son üç yılda psikiyatri kliniklerine başvuranların sayısı 8 milyon olurken bir de psikiyatri kliniklerine başvurması gereken ama yanlış ... Devamını Gör