Görüş Bildir
Haberler
CHP, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ı Disipline Sevk Etti

CHP, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ı Disipline Sevk Etti

ATKN
13.10.2016 - 15:26

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ı disipline sevk etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile ilgili disiplin kurulu sürecini başlattıklarını duyurdu.

'Bundan sonra disiplin kurulunun bu süreci yönetmesini takip edeceğiz'

'Bundan sonra disiplin kurulunun bu süreci yönetmesini takip edeceğiz'

Böke, şöyle konuştu:

'Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye için hukuk derken bunu boşta kalmış bir kavram olarak söylemiyor, kendi içinde de hukuku işleten bir parti. Türkiye'de gerçek hukuku getirecek olan partidir. Cumhuriyet Halk Partisi bahsettiğiniz bu her iki konuda da kendi hukuki çerçevesi içerisinde bugün MYK'da değerlendirmelerini yaptı, Beşiktaş Belediye Başkanımızın disipline sevk edilmesi konusunda bir karara vardı. Bundan sonra artık disiplin kurulunun bu süreci yönetmesini takip edeceğiz. 

Bizim tartıştığımız mesele bunun bir disiplin sürecine dönüşüp dönüşmemesi meselesiydi, Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'deki her vatandaşa çok değer veren bir siyaset güdüyor. Türkiye'nin 80 milyonu için ortak bir hayal kuruyor. Bu hayal demokrasiye kendini dahil edebileceği her yolun açılmasından geçiyor. İşte biz o yüzden aktif üyelik vurgusu yapıyoruz. Demokrasiye dahil olma heyecanı ve güvenini duyacakları bir Türkiye inşa etmek istiyoruz.'

Murat Hazinedar hakkında, parti disiplinine uygun davranmaması ve bazı sebepler nedeniyle disiplin süreci başlatılacağına yönelik haberler bir süre önce basına yansımıştı.

Diğer yandan FETÖ soruşturması kapsamında Hazinedar hakkında yurt dışı çıkış yasağı getirilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın