Görüş Bildir
Haberler
Çevrenizdeki Dünyayı Keşfedin: Yolculuklarınızı Kolaylaştıracak En İyi 21 Seyahat Uygulaması

Çevrenizdeki Dünyayı Keşfedin: Yolculuklarınızı Kolaylaştıracak En İyi 21 Seyahat Uygulaması

dorukOz
28.04.2023 - 08:17 Son Güncelleme: 01.11.2023 - 17:16

Bir sonraki seyahatinizden veya tatilinizden en iyi şekilde yararlanmak mı istiyorsunuz? İster teknoloji meraklısı bir gezgin olun, ister sadece yolculuğunuzu kolaylaştıracak birkaç faydalı uygulama arıyor olun, seyahatinizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak birçok seyahat uygulaması mevcut.

İçeriğimizde, en iyi ve en kullanışlı 20 seyahat uygulamasını inceledik.

Hazırsanız başlayalım! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Enuygun

1. Enuygun

15 yılı devirmek üzere olan Enuygun.com çok çeşitli hizmetler sunan en etkili seyahat uygulamaları listesinin başını çekiyor. Türkiye'nin dört bir yanındaki firmalardan topladığı verilerle; uçuştan otele, otobüs biletinden araç kiralamaya kadar farklı hizmet kollarında en iyi fiyattaki teklifleri kolayca karşılaştırmanızı sağlıyor. Yalnızca ülke içi seyahatlerinizde değil, yurt dışı tatilinizde de gideceğiniz ülkenin otellerini karşılaştırabiliyorsunuz. Mobil uygulaması da bulunan Enuygun'un en güzel avantajlarından biri de fiyat alarmı özelliği sayesinde, biletlerde ve otellerdeki en yeni fırsatları ve fiyat düşüşlerini anında öğrenebiliyorsunuz.

2. Google Maps.

2. Google Maps.

Google’ın haritalar uygulaması dünya genelinde son derece popüler. Genellikle yol tarifi amacıyla kullanılan uygulamayla aslında kalacak yer ve yemek yiyecek yerleri de bulabilirsiniz. Turist olarak bulunduğunuz şehrin harita üzerinden genel durumuna bakıp sizin içi en uygun lokasyonları bulmanız mümkün. Seyahat planlaması yapmak için uygun bir uygulama olmasının yanında, gitmek istediğiniz yer hakkında yorum ve değerlendirmelere göz atabilmenin uygulamayı oldukça kullanışlı hale getirdiği kesin.

3. Booking.

3. Booking.

Booking uygulaması, 1,5 milyondan fazla otel, pansiyon gibi tesisleri 220 ülkede sizin için listeleyebiliyor. Seyahat öncesinde gideceğiniz şehirde ya da şehirlerdeki konaklama noktalarını bütçenize uygun olarak seçenekler halinde sıralaması gerçekten faydalı. TrivGI

4. Trivago.

4. Trivago.

Trivago bugün mevcut olan en iyi seyahat uygulamalarından biri. Otellerde, uçuşlarda ve araç kiralamada en iyi fiyatları bulmanıza yardımcı oluyor. Trivago ile, en iyi teklifi almak için dünya çapında 1 milyondan fazla otelin fiyatlarını karşılaştırabilme olanağı önemli faydaları arasında. Ayrıca, bilinçli bir karar vermenize yardımcı olmak için kullanıcı yorumlarını ve derecelendirmelerini de görebiliyorsunuz.

5. Couchsurfing.

5. Couchsurfing.

Couchsurfing, kullanıcıların dünyanın dört bir yanında ücretsiz veya uygun fiyata konaklama bulmalarını sağlayan popüler bir seyahat uygulamasıdır. Kalacak yer arayan bizleri, boş bir yatağı veya kanepesi olan kişilerle bir araya getirir. Couchsurfing aracılığıyla insanlar farklı kültürler ve şehirler hakkında bilgi ve deneyim alışverişinde bulunabilmek ve yeni arkadaşlarla tanışabilmek uygulamayı bayağı bir çekici hale getiriyor.  Özellikle yurt dışı gezilerinde ekonomik yönden faydalı olduğu da bir gerçek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. BlaBlaCar.

6. BlaBlaCar.

Etrafta dolaşmak için uygun maliyetli ve konforlu bir yol arıyorsanız, BlaBlaCar sizin için mükemmel bir seçenek olabilir. BlaBlaCar, araçlarda paylaşılan yolculukları aramanıza ve rezerve etmenize olanak tanıyan bir araba paylaşımı uygulamasıdır. Sürücünün profili, puanları, araç türü ve tahmini maliyet gibi yolculukla ilgili ayrıntıları görebiliyorsunuz. Seyahat masraflarından tasarruf etmek ve yol boyunca yeni arkadaşlar edinmek isterseniz bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

7. Foursquare.

7. Foursquare.

Foursquare, kullanıcıların mekanlara ve yerlere check-in yapmalarını sağlayan bir uygulamadır. Check-in yaparak indirimlere ve ödüllere erişebilir, konumunuzu arkadaşlarınızla paylaşabilir ve yerel işletmelerle bağlantı kurabilirsiniz. Ayrıca yakındaki restoranlar, turistik yerler ve diğer ilgi çekici yerler için öneriler de bulabilirsiniz. Seyahat edenler için kullanışlı ve faydalı uygulamalardan biri olarak göze çarpıyor.

8. Skyscanner.

8. Skyscanner.

Skyscanner, uçak bileti, otel, araç kiralama ve daha fazlası için en iyi fırsatları karşılaştırmanıza ve bulmanıza yardımcı olan uygulamalar arasında belki de en iyilerden biri olduğu söylenebilir. Skyscanner, dünyanın dört bir yanındaki binlerce havayolu ve seyahat acentesinin uçuş, otel ve araç kiralama fiyatlarını karşılaştırarak bir sonraki tatilinizde tasarruf etme şansı sunuyor. Uygulamanın kullanımı kolay olması ve mevcut en düşük fiyatları bulmanıza olanak sağlaması uygulamayı tercih edilebilir hale getiriyor. Uçuşlar ve otellerdeki en iyi fırsatları hızlı bir şekilde öğrenebilmenizin yanında diğer gezginlerin yorumlarını da okuyabilirsiniz. Ayrıca Skyscanner, uçuşlarda ve otellerde yeni bir fırsat veya fiyat düşüşü olduğunda size bildirim gönderen bir 'fiyat uyarısı' özelliğine sahiptir. Bu şekilde, harika fırsatları kaçırmazsınız!

9. Rail Planner.

9. Rail Planner.

Rail Planner, seyahat ederken trene binmek isteyen gezginler için bayağı iyi bir uygulama. Özellikle uzun bir seyahat planlayanlar için, rotanızı ve programınızı önceden belirlemek istiyorsanız kullanışlıdır. Uygulama, 50.000'den fazla tren istasyonundan oluşan güncel bir veritabanı sunarak demiryolu seyahatleri için doğru tarifeler ve ücretler sağlıyor.

10. Rome2Rio.

10. Rome2Rio.

Rome2Rio, özellikle yurt dışı seyahatlerinde sizin için en iyi rotayı hızlı bir şekilde bulmanıza yardımcı olan iyi bir seyahat uygulamasıdır. Uçak, tren, araba hatta bir tekneyle seyahat ediyorsanız, sizi gitmek istediğiniz noktaya götürür. Bu uygulamayla farklı rotaları karşılaştırabilirsiniz, her seçenek için toplam seyahat süresini ve maliyetini görebilirsiniz  ve hatta uygulama üzerinden bilet rezervasyonu da yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sygic Travel.

11. Sygic Travel.

Seyahatleriniz için hepsi bir arada olan bir uygulama arıyorsanız, Sygic Travel sizin için doğru bir seçim olabilir. Bu uygulama turistik yerler, restoranlar, oteller ve daha fazlası hakkında ayrıntılı bilgi sağlıyor. Ayrıca ayrıntılı haritalar, şehir rehberleri ve gezi planlayıcısı gibi çok çeşitli pratik özellikler sunuyor.  En önemli özelliği de şu: Bu uygulamayı çevrimdışı olarak kullanabiliyorsunuz!

12. Citymapper.

12. Citymapper.

Citymapper, şehir sakinleri için tasarlanmış, dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde kapıdan kapıya navigasyon sunan bir uygulamadır. Gideceğiniz yere hızlı ve verimli bir şekilde ulaşmanıza yardımcı olacak en iyi uygulamalardan biridir. Bu uygulama; rota planlayıcı, transit tarifeler, zaman çizelgeleri ve hatta bisiklet paylaşım bilgilerini içeren özelliklere sahip. Yürüme, araba kullanma veya toplu taşıma gibi farklı seçenekleri karşılaştırabilir ve her biri için tahmini süreleri alabilirsiniz. İsminden de anlaşılabileceği gibi şehir içi seyahatlerinde kullanımı çok daha efektif.

13. Yelp.

13. Yelp.

Yelp, yine en popüler seyahat uygulamalarından biridir ve yerel turistik yerleri, restoranları ve hizmetleri bulmak için iyi bir yoldur. Bu uygulamayla da konumunuza yakın yerleri arayabilir, diğer kullanıcıların yorumlarını okuyabilir ve insanlardan yararlı ipuçları alabilirsiniz.

14. Airbnb.

14. Airbnb.

Airbnb ülkemizde de çok kullanılan, günümüzün en popüler seyahat uygulamalarından biridir. Dünyanın dört bir yanındaki yerel ev sahiplerinden bir evde veya dairede oda rezervasyonu yaparak hem otelden daha ucuza konaklayabiliyorsunuz hem de yeni insanlarla tanışabilmek için bir olanak yaratabiliyorsunuz.

15. Hotel Tonight.

15. Hotel Tonight.

Eğer ki son dakika otel fırsatları arıyorsanız Hotel Tonight uygulaması sizin için doğru bir seyahat uygulaması olabilir. Konaklama ihtiyacı olan herkesin cebine hitap etmesinin yanında, kullanımı kolay arayüzüyle otelleri fiyat, yıldız derecelendirmesi, olanaklar ve konuma göre filtreleyebiliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Tripadvisor.

16. Tripadvisor.

Tripadvisor, seyahat severlerin seyahat planlamalarında yardımcı olan bir web sitesi ve mobil uygulamadır. Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan Tripadvisor, seyahat önerileri, otel ve restoran yorumları, seyahat paketleri ve tatil kiralama seçenekleri sunuyor. Kullanıcı olarak, gerçek deneyimlerine dayalı yorum ve tavsiyeleri okuyarak daha bilinçli kararlar alabilirsiniz.

17. Expedia.

17. Expedia.

Otel rezervasyonu, uçak bileti, araç kiralama, tur rezervasyonları ve tatil paketleri gibi seyahat hizmetleri sunan bir online seyahat ajansıdır. Dünya çapında birçok ülkede hizmet veren Expedia, kullanıcılarına geniş bir seyahat seçeneği sunar

18. Kayak.

18. Kayak.

Kayak, seyahat planlamayı kolaylaştıran bir seyahat uygulamasıdır. Bu uygulama aracılığıyla sizin için en uygun uçak bileti, otel rezervasyonu, araç kiralama ve tatil seçeneklerine ulaşabilirsiniz.  Kayak uygulaması, birden fazla seyahat sitesindeki fiyatları karşılaştırarak en uygun fiyatlı seyahat seçeneklerini bulmanıza yardımcı olur.

19. XE Currency.

19. XE Currency.

XE Currency, dünya çapında kullanılan para birimlerini dönüştürmek için kullanılan bir web sitesi ve mobil uygulamadır. Bu uygulamayla anlık döviz kuru bilgilerine erişebiliyor, para birimleri arasında dönüşüm yapabiliyor ve para birimi grafiklerini görüntüleyebiliyorsunuz.  170'ten fazla para birimini desteklemesi ve gerçek zamanlı kur bilgilerini bize göstermesi yurt dışı seyahatlerimizde bize epey fayda sağlar.

20. Splittr.

20. Splittr.

Splittr, arkadaş grupları arasında ödemeleri bölüşmek için kullanılan bir mobil uygulamadır. Seyahat, yemek, kira ve diğer ortak masraflar gibi harcamaları Splittr aracılığıyla takip edebilir ve ödemeleri kolayca bölüştürebilirsiniz. Splittr, kullanıcıların harcamaları takip etmelerini, kişi başı ne kadar ödeme yapmaları gerektiğini hesaplamalarını ve ödemeleri kolayca bölüştürmelerini sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Piri.

21. Piri.

Piri uygulaması, Türkiye'deki çoğu şehir ve semtler ile yurt dışındaki belirli şehirleri keşfetmenizi sağlayan bir sesli rehberdir. Uygulamada bulunan harita ve yönlendirmeler sayesinde turu kolayca takip edebilirsiniz. Ayrıca mekanlara uygun müzikler ve hikayeler eşliğinde, gerçek bir rehberin yanınızda olduğu hissi ile kendi başınıza gezebilirsiniz.  Android ve iOS destekli olması da ayrıca güzel bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın