Görüş Bildir
Haberler
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran 'Görevden Alındı'

etiket Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran 'Görevden Alındı'

FreiGeist
25.05.2018 - 09:00 Son Güncelleme: 25.05.2018 - 15:23

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran görevden alındı. Haberi sosyal medya hesabından duyuran CHP milletvekili Ali Şeker, Dekan Duran'ın 'Muharrem İnce'yi okula soktuğu için' YÖK tarafından Rektörlük talimatıyla görevden alındığını ifade etti. İnce, dün fakülteye destek ziyaretinde bulunmuş ve yaptığı konuşmada 'Hayatında bir gün üniversite okumuş, kantinde ders çalışmış, üniversite arkadaşıyla fotoğraf çektirmiş bir kişi üniversiteleri böldürmez' demişti.

CHP milletvekili Ali Şeker haberi sosyal medya hesabından şöyle duyurdu 👇

Şeker, Dekan'ın 'Muharrem İnce'yi okula soktuğu için YÖK'ün talimatı ile Rektörlük tarafından görevden alındığını' ifade etti.

📌 CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de konuyla ilgili Twitter hesabından tepki gösterdi.

İnce yaptığı açıklamada şöyle dedi:

İstanbul Üniversitesi’ni bölen iktidar, bugünkü destek ziyaretimizden sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı’nı görevden aldı. İşte bu yüzden adayım! Ülkenin seçkin beyinlerinin kaderi, bir kişinin iki dudağı arasında olmasın diye! 24 Haziran’dan sonra bu ülkeye akademik özgürlük, özerk üniversite gelecek. 24 Haziran’dan sonra üniversite yönetimlerini, rektörleri ve dekanları tek adam değil, üniversite belirleyecek.”

Duran, fakülte bahçesinde öğrenciler ve çalışma arkadaşlarıyla vedalaştı ve bir açıklama yaptı 📹

Durmaz yaşananları şöyle anlattı: 

Bir milletvekilinin, bir cumhurbaşkanı adayının Cerrahpaşa’ya girmesini önlememizi bana söylediklerinde, bunu kendime anlatamadım. Ben onların söyledikleri gibi bir şey olamayacağını ve normal sürecin devam edeceğini, bu görüşmenin gerçekleşeceğini söyledim. Biz dün Sayın Muharrem İnce ile gayet mâkul, gayet güzel bir sohbet yaptık. Ondan sonra da dışarıda çok uzun değil gayet kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Akşam rektör beni aradı, önce övdü: ‘Şöyle başarılısınız, şöyle güzel şeyler yaptınız’ diye. Sonra da ‘YÖK başkanı sizin görevden ayrılmanızı istiyor’ dedi. İstifamı az önce bir dilekçeyle rektörlüğe gönderdim. Açıkçası dünkü olay bizim ipimizi çekmiş oldu.”

Fakültenin akademik kurulu toplanmış ve oy birliği ile bölünmeye karşı olduğunu açıklamıştı.

Öğrenciler de fakülte bahçesinde toplanarak defalarca kararı protesto etmişti.

Muharrem İnce dün fakülteye destek ziyaretinde bulunmuş ve bir konuşma yapmıştı.

Muharrem İnce dün fakülteye destek ziyaretinde bulunmuş ve bir konuşma yapmıştı.

İnce, cumhurbaşkanı olması halinde TBMM'ye gelecek olan ilk kanun teklifinin Cerrahpaşa'nın birleştirilmesi olacağını söylemişti.

Ayrıca  konuşmasında 'Cerrahpaşa tarihtir. Cerrahpaşa şifadır. Milleti, gönülleri böldüler. Şimdi üniversiteleri de bölüyorlar. Biz gönülleri de, üniversiteleri de birleştireceğiz. Hem Cerrahpaşa hem İstanbul Üniversitesi kaybediyor. Hayatında bir gün üniversite okumuş, kantinde ders çalışmış, üniversite arkadaşıyla fotoğraf çektirmiş bir kişi üniversiteleri böldürmez' demişti.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
701
218
89
26
11
11
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hipotalamus

Bu kararlar da hep dış mihrak oyunu değil mi?Tek bir fayda sağlayan hamleniz olmadı , olmayacak.Nasıl olsa fayda-zarar analizini kendi adına dahi yapamayan ... Devamını Gör

mak

ülke resmen hapishane

Türk Kızı

Şimdi de sıra doktorlara mı geldi? Ülkeye en çok yararlı ne kadar meslek varsa el atıldı be asker,polis,öğretmen şimdi de doktorlar. Bi zahmet bunların seçme... Devamını Gör