Görüş Bildir
Haberler
Cemal, Tatari ve Yücel'in Kitapları İdefix'ten de Kaldırıldı

Cemal, Tatari ve Yücel'in Kitapları İdefix'ten de Kaldırıldı

Hande öçalan
16.12.2015 - 21:13 Son Güncelleme: 17.12.2015 - 11:53

Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin toplatma kararı verdiği Hasan Cemal'in “Delila: Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri” ve 'Çözüm Sürecinde Kürdistan Günlükleri' kitapları, gazeteci Tuğçe Tatari’nin “Anneanne Ben Aslında Diyarbakır’da Değildim” ve Müslüm Yücel’in “Abdullah Öcalan, Amara’dan İmralı’ya” adlı kitapları ile diğer birkaç kitabı Türkiye'nin en büyük online kitap satış sitesi olan İdefix'ten de kaldırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haziran Düzkan'ın haberine göre Doğan Grubu'na bağlı bir şirket olan İdefix'in kaldırdığı kitaplardan Tuğçe Tatari'nin yazarı olduğu 'Anneanne Ben Aslında Diyarbakır'da Değildim' Doğan Kitap Yayınlarından çıkmıştı. Doğan Grubu konuyla ilgili açıklama yapmayı reddeti.

Gazeteci Tuğçe Tatari'nin avukatı Aslı Kazan Gilmore ise şunları söyledi:

“Yaklaşık bir yıl önce Doğan Yayınevi’nden çıkmış, aylardır çok satılan kitapların bulunduğu raflarda, vitrinlerde sergilenen, 8 baskı yapmış bir eser için Gaziantep Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen bu kararın haksız ve hukuka aykırı olduğu apaçık ortadadır. Kitap okunmadan verilmiştir. Hatta kitabın adı dahi yanlış yazılmıştır. Kitabın üzerinde yayınevinin amblemi olmasına rağmen yayınevi dahi kararda yazılmamıştır. Ne yayınevine ne de yazara tebliğ edilmediği gibi tebliğine karar dahi verilmemiştir. Karara itiraz edeceğiz. Kitabın toplatılmasından doğan maddi zararımızın tazminini talep edeceğiz.”Ani bir kararla toplatılmasına karar verilen kitapların dava süreciyle ilgili ayrıntılı haberi buradan okuyabilirsiniz.

kulturservisi.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
15
6
4
3
1
0