Görüş Bildir
Haberler
Cemal Süreya'nın Dizeleri Kadıköy Sokaklarında

etiket Cemal Süreya'nın Dizeleri Kadıköy Sokaklarında

ATKN
07.01.2016 - 17:00 Son Güncelleme: 08.01.2016 - 11:17

Usta Şair Cemal Süreya’nın şiirleri Kadıköy Belediyesi tarafından sokaklara yazılıyor. Kadıköy’de kaldırım taşlarında 'Hayat kısa kuşlar uçuyor' dizelerine rastlarsanız Cemal Süreya’nın yaşadığı evin tam önündesiniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çalışma, Kadıköy Belediyesi’nin “Yaşayan Sokaklar Projesi”nin ilk adımı. Bu proje ile Kadıköy’de yaşayan sanatçıların yaşadıkları sokakların bilinirliğinin arttırılması amaçlanıyor.

Cemal Süreya'nın Caferağa Mahallesi Cemal Süreya Sokak’taki yaşadığı evinin önündeki kaldırım taşlarından bir bölümü üzerine Süreya'ya ait beş ayrı şiirden alıntılar yazıldı.

Kaldırımlara “Hayat kısa kuşlar uçuyor”,  “Özgürlüğün geldiği gün o gün ölmek yasak” gibi şiirlerinden seçkiler yazıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaşayan Sokaklar Projesi kapsamında önümüzdeki günlerde Fazıl Hüsnü Dağlarca ve Özdemir Asaf’ın yaşadığı sokaklarda da kaldırım taşlarına şairlerden şiirler yazılacak.

Ölüm yıldönümünde anılacak

Ölüm yıldönümünde anılacak

Cemal Süreya, 9 Ocak’taki ölüm yıldönümünde de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde anılacak.

Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği’nin düzenlediği gece saat 20.00’de başlayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anma programında Ayben Altunç'un yönettiği 'Süreya'nın Cemali' adlı belgesel gösterimi, Fügen Kıvılcımer, Hüseyin Alemdar, İnci Ponat, Melahat Babalık, Yelda Karataş, Engin Turgut ve Zuhal Tekkant gibi şair ve yazarların Süreya’yı anlattığı konuşmaları, Ufuk Karakoç'un müzik dinletisi gibi etkinlikler yer alacak.

Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1148
426
21
9
7
7
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bu tarz uygulamalar nedense esenler, ümraniye, keçiören'den değil de kadıköy, beşiktaş, çankaya gibi belediyelerden çıkıyor. kaldırım taşlarına şiir yazmak ç... Devamını Gör

Tunç Salih

semtler ve o bölgede ikamet eden insan önemli. gop'a, şişli'ye, beyoğlu'na nazım'ı, zeytinburnu'na, fatih'e, beyazıt'a necip fazıl'ı yazarsın. öylecene durur... Devamını Gör

Tolgahan Hasanoğlu

bu 5 dislike'ı kim yaptı acaba ? Bu kadar gelişime ve sanata aykırı bir ülke daha görmedim ben . nazi gibisiniz amk

görüncek adam

İnşallah yanlış basmıştır diyecem .Diğer türlüsünü küfürle anmam gerekecek.

devrimdengiz

hemen gidilmeli görülmeli memleket de güzel şeylerde oluyor be .