Görüş Bildir
Haberler
Celtic - Fenerbahçe Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Celtic - Fenerbahçe Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Fatih
02.10.2015 - 06:33 Son Güncelleme: 02.10.2015 - 08:58

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda İskoçya'nın Celtic takımı ile karşılaştı. Sarı lacivertli takım sahadan 2-2'lik sonuçla ayrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mucizeye çeyrek kala... - Şansal Büyüka

Kimle oynarsanız oynayın, nerede oynarsanız oynayın, bir Avrupalı karşısında iki farklı yenilgiden kurtulup beraberliği yakalamak çok kolay değil... Ama bazen “eğri gemi doğru sefer” oluyor...

Hepimiz biliyoruz ki, Fernandao, Beşiktaş maçında kaçırdıklarından sonra kulübede başlayacak, belki de maçı kulübede bitirecekti... Ancak ilk yarıda gelen Volkan Şen sakatlığı bir anlamda hem Fernandao’ya, hem Fenerbahçe’ye şans oldu... Beşiktaş maçında çok daha kolay pozisyonları gol yapamayan Brezilyalı, biri ilk yarının sonunda, diğeri ikinci yarının başında, toplam beş dakikaya sığdırdığı iki golle, Fenerbahçe’ye “hayata dönüş” yaptırırken, kendisine de “onbire dönüş” yaptırdı...

Devamı...

Ya Volkan çıkmasaydı! - Mert Aydın

Beşiktaş maçının ardından ülkece Fernandao'ya yüklendik. Guiza'yı, Emenike'yi görmüş bir camia 1 maç için Brezilyalı'yı çarmıha gerdi.

Halbuki bu takımın fizik gücü en yüksek, rakip savunmalara eziyet verecek ismi o. Pereira ile Van Persie arasındaki diyalog eksikliğinin kurbanı oldu Fernandao. Bence kötü bile oynasa rotasyonlar dışında sahada olmalı Fernandao.

Hem o hem Hollandalı beraber nasıl oynayacak? Bu sorunu çözmesi gereken de Pereira.

Devamı...

Gelişen oyun - Mustafa Sapmaz

Skorlardan bağımsız, Fenerbahçe’nin oyununun geliştiği ortada. Pereira’nın da takımına daha da ısındığı. Fenerbahçe Aykut Kocaman ile kurulan kadroyu ve oyun sistemini son üç hocası ile kullandı. Dörtlü defans, üç merkez orta saha ve ileride kanatları forvetten devşirme üçlü hücum hattı. Pereira geldiği günden beri değişen kadro yapısı ile birlikte doğru dizilişi arayış içerisinde.

Celtic maçına gelene kadar 4-4-2’den 4-2-3-1’e kadar farklı dizilişleri maçtan maça denemişti. Dün de derbide kullandı 4-3-3 ile başlayıp maçı 5-3-2 ile bitirdi.

Devamı...

Topa sahip olmak... - Mehmet Demirkol

İlk yarıda sadece 10 dakika. İkinci yarıda ise baştan itibaren sürekli yapılan şeydi olması gereken: Orta sahada topa sahip olursan sadece güce dayalı Celtic orta sahasını şaşkına çevirirsin. Halbuki başta ne yaptı Fenerbahçe? Nani kendi sahasına geçip top çıkartmaya çalışıyor. Kaleye uzak, sadece top kaybı olur. Erken top kaybı olunca fizik kazanır. Fizikte ise Celtic... 

Orta sahada topa sahip olmak, kolay olan. Zor olan koşturmak. Çünkü savunma kanatlarını çıkartmak böyle mümkün oluyor. Bunu yaparsanız bu savunma hata yapar. Yaptılar da zaten. İki golde de 3. ve 5. kez üst üste Alves adamını kaçırıyor. Kjaer benim için büyük hayal kırıklığı, yanılgım. Ama yine de Abdoulaye ile kurduğu bağı unutmuyorum. 

Devamı...

Sıtmaya razı edemez - Serkan Akcan

Pereira, Fenerbahçe’ye ilk yarıda ölümü gösterdikten sonra ikinci yarıda sıtmaya razı etmeye çalıştı. Taktik, teknik bir çok konuda Pereira’yı eleştirebiliriz. Nitekim yazının önemli bir bölümünde Portekizli hocayla ilgili tenkit cümleleri bulacaksınız. Lakin derbinin kaybedeni Fernandao’yu yanında oturtup Persie’yi 11 başlatması forma adaleti adına doğruydu.

Fenerbahçe’nin bu fiyakalı kadrosunun en büyük problemi defans uyumsuzluğu. Beşiktaş derbisinde 20-25 arası yenen iki duran top golü hafızalardaki tazeliğini korurken Celtic karşısındaki 28-32 arası yenen golleri Pereira nasıl izah edecek acaba uzun basın toplantısında?

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kargaşa - Tayfun Bayındır

Fenerbahçe, kargaşanın hüküm sürdüğü bir takım. Bakın, ligin başlamasından bu yana Avrupa karşılaşmaları da dahil tüm maçlara, 30 dakika adına futbol denen oyunu sergileyen, geri kalan sürede de ne yaptığı belli olmayan 11 oyuncudan kurulu bir takımın topun arkasından gidip geldiğini göreceksiniz. Bu yapıya kargaşanın yanısıra bir de bireysel beceriksizlikleri, teknik direktör zaafiyetini ve sistem çorbasını da dahil edelim...

Vasat bir performans sergileyen Fenerbahçe dün Celtic Park’tan elini kolunu sallayarak üç puanla ayrılabilirdi. Bunu ikinci yarının başlarındaki istekli yapı, planlı sistem uygulaması ve elbette kanatları kullanarak bize gösterdiler.

Devamı...

İkisi de oynamalı - Metin Tekin

İlk yarıda plandan çok stratejisi önemliydi bu oyunun. Pereira, Van Persie 11'i ile başladı. Sol kenarda ise daha savunmacı olan Hasan Ali'yi tercih etti. İlk yarıdaki oyun tamamen Celtic'in istediği koşu ve mücadeleye dayanan oyun karakterine döndü... Celtic'in kendi sahasında arayıp da bulamadığı bir oyun anlayışı oldu. Oyun üstünlüğünü eline alıp skoru da iki farka kadar çıkardılar..Celtic oyun olarak da skor olarak da Fenerbahçe karşında net bir üstünlük sağladı ilk yarıda... Fenerbahçe'nin ikinci yarıda oyuna tutunmasını sağlayan ise Fernandao'nun attığı gol oldu...

Devamı...

Fernandao sırtladı - Zeki Çol

Günü Fernandao kurtardı. Fener-bahçe'nin oyun olarak dökülmeye, moral olarak çökmeye başladığı sıralarda, Volkan'ın sakatlanmasıyla sahaya girdi.

Üst üste attığı 2 golle takımını hem beraberliğe taşıdı hem de gecikmeli de olsa silkinip oynamaya, ilk yarıdaki o perişan görüntüsünden sıyrılıp maça ağırlık koymaya başlamasını sağladı. O gelene dek, Celtic arkada iki stoperi Boyata ve Ambrose ile ön liberosu Brown arasında sürekli top çeviriyor, Brown'un geriden attığı uzun paslarla oyun kuruyordu.

Devamı...

Çapsız! - Gürcan Bilgiç

Başlangıç iyi değildi. Molde yenilgisi ile maçın ağırlığı daha da arttı. Belki de grubun en zayıf takımına karşı oynuyordu Fenerbahçe...

Ancak görece 'zor' olan maç dört dakikada yenen iki gol ile 'daha da zor' hale geldi. Avrupa Ligi'nde 'final oynasın' diye kurulan kadronun ayakları titrer, geleceği sorgulanır hale gelecekti. Kaderle oynayan; Volkan Şen'in sakatlığı oldu. Mecburi değişiklik, Fernandao'nun sahaya adım atması, devrenin sonudevrenin başı olarak anılacak dakikalarda, tabelada 'eşitlik' yazmasını sağladı. Galibiyet dışındaki her sonuca burun kıvırılması gereken bir maçta, iki farklı yenilgiden dönmeyi başarı gibi anlatanlar elbette çıkacaktır. Kanmayın siz onlara. Sorun bakalım; 'Kaç pozisyona girdiniz' diye.

Devamı...

Oyun kötü puan iyi - Güntekin Onay

Celtic Park’ta oyamak bir deplasman takımı için kolay değil. Dün Glasgow’da buna şahit olduk. Müthiş bir ambiyans, futbolu bilen seyirci ve büyük bir uğultu vardı. Taraftarının desteğiyle agresif oynayan bir Celtic 30 dakikada 2 gol buldu. İlk yarı boyunca F.Bahçe rakibinin oynamasına izin verdi ve hücumda etkili olamadı. Volkan’ın yerine giren Fernandao savunmanın büyük hatasından faydalanarak ilk devre hücum bile yapamayan F.Bahçe’ye hayat veren golü attı. 

Bu golün moraliyle 2. yarıya başlayan temsilcimizde Ozan’ın yerine giren Diego pas kalitesini artırdı ve yine bir korner sonrası Fernandao golüyle F.Bahçe bu kez 3. gol için yüklenmeye başladı. 

Devamı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0