Görüş Bildir
Haberler
Casper'dan Johnny Bravo'ya, Red Kit'ten Winnie the Pooh'ya: Çocukluğumuzun Unutulmayan Çizgi Film Karakterleri

Casper'dan Johnny Bravo'ya, Red Kit'ten Winnie the Pooh'ya: Çocukluğumuzun Unutulmayan Çizgi Film Karakterleri

Merhabalar. 90'lı ve 2000'li yılların başında çocukluğumuz nasıl geçerdi hatırlıyor musunuz? Sabahları uyanır ve ilk iş televizyonu açar çizgi film seyrederdik. Hayalet Casper, Şirinler, Ninja Kaplumbağalar... Onları hatırlayınca ne güzel bir çocukluk geçirmişiz diyorum. Bu içerikte size biraz nostalji yaşatıp çocukluğunuza götürmek istedim. İşte karşınızda çocukluğumuzun o harika çizgi film karakterleri!

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Casper

25. Casper

Casper birçok çizgi romanda ve çizgi filmde rol alan sevimli mi sevimli bir hayalet. Amcalarının ondan insanları korkutmasını istemelerine rağmen o her zaman yardımseverliğiyle insanların yanında olmuştur.

24. Caillou

24. Caillou

Caillou, ilk kez 1997'de yayınlanan Kanadalı bir çocuk dizisidir. Dizi, hayal gücünü kullanarak arkadaşları ve ailesiyle maceralar yaşayan 4 yaşındaki Caillou'yu konu alır. Caillou, roketler ve uçaklar gibi makineleri, doldurulmuş dinozorunu ve oyuncak ayısını çok sever.

23. Avatar Aang

23. Avatar Aang

Aang, zamanının avatarı olarak dört bükme sanatını da kullanabilen tek kişiydi: hava bükme, su bükme, toprak bükme ve ateş bükme. Aynı zamanda seçkin birkaç avatardan biriydi ve birçok döngüde antik enerji bükme sanatını öğrenen ilk kişiydi.

22. Johnny Bravo

22. Johnny Bravo

Biri Johnny Bravo mu dedi? Televizyon ekranlarımızın en eğlenceli misafirlerinden biridir o. Evet biraz sığ, kaba ve aptal özellikleri olsa da ve kadınları cezbetme konusunda yetersiz olsa da hepimizin onu bayılarak izlediği bir gerçek.

21. Gargamel

21. Gargamel

Gargamel, 1980'lerdeki Şirinler çizgi filminin ana düşman karakteridir. Kedisi Azman ile birlikte sürekli şirin peşinde koşması ve onları bir türlü yeme fırsatını yakalayamaması gerçekten çok komikti. Şirinleri şirin yapan Gargamel'dir nokta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Fred Çakmaktaş

20. Fred Çakmaktaş

1960'lı yıllardan beri televizyon ekranlarında görünen Fred Çakmaktaş, Bedrock'taki evinde yaşar. Pebbles'ın babası, Barney'in en iyi arkadaşı ve Wilma'nın yakışıklı kocasıdır. Fred'in en ünlü repliği 'YABBA-DABBA-DOO!'dur. Bir neslin hafızasına kazınan bir cümle bu!

19. Red Kit

19. Red Kit

Bir diğer adı Lucky Luke da olan Red Kit, 1946'da Belçikalı karikatürist Morris tarafından yaratıldı. Red Kit'in maceraları Amerika Birleşik Devletleri'nin Amerikan Eski Batısında geçer ve  'gölgesinden daha hızlı ateş eden adam' olarak bilinen Red Kit, zeki atıyla birkikte kötü adamlarla karşı karşıya gelir. Tabii ki onlar çizgili kıyafetleriyle Dalton Kardeşler!

18. Müfettiş Gadget

18. Müfettiş Gadget

Müfettiş Gadget, dünyanın ilk biyonik polis dedektifidir. Beceriksiz suç savaşçısı olan bu adam, suça ve yolsuzluğa karşı bitmeyen savaşlarında ona yardımcı olacak inanılmaz derecede sayısız aletle donatılmıştır. Yanlışlıkla bu araçları kendisine ve müttefiklerine karşı kullansa da yine de kendisini pek seviyoruz.

17. Garfield

17. Garfield

Garfield, Jim Davis tarafından yaratılan bir çizgi roman karakteridir. Ama biz onu en çok çizgi filmlerden ve sonradan çekilen sinema filmlerinden tanırız. Sahibine olan aşırı bağlılığı, köpeklerden hoşlanmaması ve lazanya tutkusu kendisini unutulmaz bir kedi yapıyor.

16. Sonic

16. Sonic

Sonic, ses hızından daha hızlı koşma yeteneği ile doğmuş antropomorfik bir kirpidir. Onu izlerken ne ara oraya kadar koştu der, takip bile edemezdik. Düşmanlara saldırmak için sarsıcı bir topa dönüşebilmesi harikadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Powerpuff Girls

15. The Powerpuff Girls

Powerpuff Girls, Profesör Utonium tarafından yapay olarak yapılmış insanüstü varlıklardır. Blossom komutan, Bubbles sevinçli ve kahkahalı, Buttercup da en sert dövüşçü özellikleriyle ekranlarımızı renklendiriyordu.

14. Tom ve Jerry

14. Tom ve Jerry

Tom ve Jerry ilk olarak 1940'ta, Tom adında bir kedinin Jerry adlı bir fareyi evlerinde, sokaklarda ve dünyanın her yerinde kovaladığı ilk gösteriyle ortaya çıktı. Çizgi filmlerde görürüz hep; bu kovamalar sonunda Tom her zaman garip durumlara düşer ve Jerry de onunla eğlendikten sonra bir kahkaha basıverir.

13. Donald Duck

13. Donald Duck

Donald Duck, Walt Disney tarafından yaratılan bir animasyon karakteridir. Donald, denizci kıyafeti, şapka ve papyon giyen kendini beğenmiş, gösterişli bir ördektir. Yarı anlaşılmaz sesinin yanı sıra Donald'ın en baskın özelliği, öfke nöbetleri, vaklamaları ve ciyaklamalarıdır. Donald'ın öfkesinin çoğu olağanüstü kötü şansından kaynaklanır, ancak talihsizlikleri genellikle kendi küstahlığının ve açgözlülüğünün karmik sonucudur.

12. Ayı Yogi

12. Ayı Yogi

Çizgi filmlerde Yogi'yi Jellystone Parkı'ndaki maskaralık yaparken izleriz. Yogi, en yakın arkadaşı Boo Boo ile birlikte park korucusu Smith'in hoşnutsuzluğuna rağmen sık sık parktaki kampçılardan piknik sepetleri çalmaya çalışırdı. Yogi'nin kız arkadaşı Cindy Bear bazen ortaya çıkar ve genellikle Yogi'nin maskaralıklarını onaylamazdı.

11. Tweety ve Sylvester

11. Tweety ve Sylvester

'Bir kedi gördüm sanki!' repliğini kim unutabilir ki! Sylvester, Tweety'ye olan 'açlığını' bir türlü yenemez ve küçük sarı kanaryayla sürekli bir savaş verir. Sevimli küçük Tweety'i masum zannederiz ama o aslında hiç de göründüğü gibi değildir. Sylvester'a az çektirmedi o sarı şey.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Pembe Panter

10. Pembe Panter

Pembe Panter, şakacı bir karakter olarak çizgi filmlerde karşımıza çıkar. Yeni şeyler keşfetmeyi ve denemeyi sevdiği için merak düzeyi yüksektir. Mona Lisa'yı kurcalamak ve mavi olması gereken bir evi boyamak gibi, her iki durumda da işlerin kendi yöntemiyle yapılmasını istediği sık sık görülür. Ayrıca çok sinsidir, istediğini elde etmek için güç kullanmaz. Bunun yerine hedeflerine ulaşmak için sinsi numaralara güvenir.

9. Scooby Doo ve Shaggy

9. Scooby Doo ve Shaggy

Scooby-Doo evcil hayvan ve Shaggy Rogers onun sahibi olsa da ilişkileri bunun ötesine geçmiş ve güçlü bir kardeşlik bağına sahiptirler. Scooby ne zaman tehlikede olsa Shaggy onu kurtarmaktan asla çekinmez. Scooby de Shaggy'ye aynı şekilde değer verir ancak sık sık Shaggy'ye onu korkutmak ve ondan yiyecek kapmak gibi şakalar yapar.

8. Daffy Duck

8. Daffy Duck

Daffy Duck, çizgi filmlerde genellikle Bugs Bunny'nin rakibi ve ara sıra en iyi arkadaşı olarak tasvir edilir. Kısa bacakları ve gagası olan 'normal' bir ördeğe benzer. Ama tam bir şapşaldır. Başını belaya sokmaktan asla vazgeçmez.

7. SüngerBob KareŞort

7. SüngerBob KareŞort

Eski deniz biyoloğu Stephen Hillenburg tarafından tasarlanan Dünger Bob, su altı şehri Bikini Bottom'da evcil salyangozu Gary ile bir ananasın içinde yaşayan çocuksu, neşeli ve beceriksiz bir deniz süngeridir. Son derece yetenekli olduğu ve zevk aldığı bir iş olan Krusty Krab'da kızartma aşçısı olarak çalışır. En iyi arkadaşı da Patrick'tir.

6. Winnie the Pooh

Winnie the Pooh, Christopher Robin'e ait insan biçimli, balı seven bir oyuncak ayıdır. Genelde herkese karşı nazik ve arkadaş canlısıdır ve masum bir tavrı vardır. Bununla birlikte, sınırlı zekası nedeniyle Pooh son derece saftır. Pooh en çok bal sevgisiyle tanınır. Evinde hep bal kovanı bulundurur, ancak bitmeyen iştahı nedeniyle genellikle boş kalır. Bu arada söylemeden edemeyeceğim tarihte ilk crop giyen Pooh'dur bunu sakın unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Ash

5. Ash

Ash Ketchum, Pokémon çizgi filminin ana kahramanıdır. Her zaman dünyanın en iyi pokémon ustası olmayı hayal etmiştir. Turnuvalara giderken pokémonu Pikachu ile yaşadığı maceraları, Pikachu'nun arada bir ona elektrik şoku vermesini unutmak mümkün değil.

4. Temel Reis

4. Temel Reis

Temel Reis, her zaman en iyi olduğunu düşündüğü şeyi yapan, altın kalpli, sert ve çetin bir denizcidir. Cesur ve merhametlidir, çünkü hiçbir düşmana karşı geri adım atmaz. Sevgilisi Safinaz'ı Kabasakal'dan kurtarmak için yaptıkları da onun aslında ne kadar romantik bir adam olduğunu gösteriyor. Bunu da ıspanakla yapıyor ama olsun!

3. Bugs Bunny

Bugs Bunny popüler bir çizgi film karakteridir. Sakin sakin havuç yemesini izlemek, 'Ahhh cınımmm' repliklerini duymak gerçekten harika. Bir de 'Naber canım' var, aman Allahım!

2. George Jetson

2. George Jetson

George Jetson, 2062'de Jetson ailesinin 40 yaşındaki babasıdır. Bu hesaplamalarla Jetson'un 2022 doğumlu olduğunu biliyoruz. George, robot hizmetkarlar, uçan daire benzeri arabalar ve hareketli kaldırımlar gibi şeylerle dolu bir gelecekte Orbit City'deki Skypad apartmanlarında ailesiyle birlikte yaşıyor. Şimdi düşündüm de bakalım Jetson gibi 2022 doğumlular da bunları görecek mi?

1. Samuray Jack

1. Samuray Jack

Samuray Jack, kötü karanlık büyücü Aku'yu tanrıların gücüyle aşılanmış büyülü bir katana kullanarak yenen bir Japon İmparatorunun oğludur. Bu kahramanımız oldukça nazik ve cömerttir de. Rehberliğe ihtiyacı olan kişilere yardım etmeye bayılır. Hatta sırf başkasına yardım ederken kendini zor durumlara bile sokabilir. Ah Jack! Üzümlü samurayım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Benim en sevdiğim çizgi film karakteri Ninja Kaplumbağalar'dan mavi göz kuşaklı Leonardo. Hatta üstünde onun resmi olan kitap ayracım bile var. Peki sizin favori çizgi film karakteriniz hangisi? Yorumları alalım.

Bonus: Benim en sevdiğim çizgi film karakteri Ninja Kaplumbağalar'dan mavi göz kuşaklı Leonardo. Hatta üstünde onun resmi olan kitap ayracım bile var. Peki sizin favori çizgi film karakteriniz hangisi? Yorumları alalım.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
11
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın