Görüş Bildir
Haberler
Truman Capote'nin Külleri 43 Bin 750 Dolara Satıldı

Truman Capote'nin Külleri 43 Bin 750 Dolara Satıldı

Batuhan
27.09.2016 - 14:28

Tiffany’de Kahvaltı ve Soğukkanlılıkla’nın yazarı, hayatı Capote ve Infamous adlı filmlere konu olmuş Truman Capote’nin külleri Los Angeles’ta müzayedeye çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyaca ünlü yazar 1984 yılında Bel-Air’daki malikanesinde bir karaciğer rahatsızlığı sonucu öldüğünde henüz 59 yaşındaydı. Küllerini yakın arkadaşı Joanne Carson (Tonight Show’un sunucusu Johnny Carson’ın da eşi) son günlerine dek yazarın küllerini Japon yapımı ahşap bir kutuda sakladı ve bunun ona iyi geldiğini söylüyordu.

Joanne Carson’ın Truman’ın küllerinin bir rafta durmasını isteyecek biri olmadığına dair sözlerini referans alan Julien’s Auctions bunun tam da şöhretinin farkında olan ve küllerinin bu şekilde aktarılmasından hoşlanacağını dile getirerek Truman Capote’yi onurlandırdıklarını düşünüyor.

Yazarın öldüğü sırada üstünde bulunan kıyafetler de 6 bin 400 dolara alıcı buldu

Yazarın öldüğü sırada üstünde bulunan kıyafetler de 6 bin 400 dolara alıcı buldu

2 bin dolardan başlayan müzayedeye Rusya, Almanya, Çin, Güney Amerika ve ABD’den koleksiyonerler katıldı. 10 bin dolar civarında sonuçlanacağı tahmin edilen açık artırmada son teklif 43 bin 750 dolara kadar ulaştı. Yazarın öldüğü sırada üstünde bulunan kıyafetler de 6 bin 400 dolara alıcı buldu.

Sanatatak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
11
5
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fafatara

Külünü napıcaklar acaba, denize savurun gitsin