Görüş Bildir
Haberler
Cağaloğlu Lisesi Müdürü İstismar Haberlerini Ayet Paylaşarak Hedef Aldı

Cağaloğlu Lisesi Müdürü İstismar Haberlerini Ayet Paylaşarak Hedef Aldı

Emre Ordu
10.12.2022 - 09:49 Son Güncelleme: 10.12.2022 - 09:50

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit, cemaatte yaşanan çocuk istismarı için 'iftira' dedi, haber yapanları Kuran'dan ayet paylaşarak hedef aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstabul'un köklü okullarından Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nin müdürü Cafer Koçyiğit, İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında 'evlendirmesi' skandalının 'iftira' olduğunu savundu, konuyla ilgili haber yapanları da Kuran'dan ayet paylaşarak hedef aldı.  

Twitter hesabından Kuran'daki Hucurat Suresi'nden bir ayet paylaşan Koç,  'Bu ayet iman edenlere hitap ediyor. İmansızlar siz iftira atmaya karalama yapmaya devam edebilirsiniz' dedi.

Cafer Koçyiğit, paylaşımını gelen tepkilerin ardından sildi.

TİP'li Kadıgil'den tepki 📹

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit'e tepki gösterdi. Kadıgil şu ifadeleri kullandı: 

'Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nin müdürü, ‘Çocuk 6 yaşında değilmiş bunlar tarikatları cemaatleri karalamak için uydurulmuş yalanlardır’ diyor. 13 - 14 yaşındaki çocuklarımızı emanet ettiğimiz bir okulun müdürü diyor bunu! Çok normal çünkü profil fotoğraflarına da baktım, ‘Rabialı’ birçok fotoğrafı var. Zaten malumunuz Rabialı fotoğraf vermeyenleri okul müdürü yapmıyor Saray rejimimiz. Hepimiz de bunun çok iyi farkındayız.'

Milli Eğitim Bakanı Özer'e soru önergesi verildi

Milli Eğitim Bakanı Özer'e soru önergesi verildi

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlması istemiyle soru önergesi verip konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Mağdur H.K.G.'nın ses kayıtları ve görüntülerle suç duyurusunda bulunması sonucu, konunun mahkemeye intikal ettiğini, ilgili kişiler hakkında en az 27'şer yıl hapisle cezalandırılmalarını istendiğini hatırlatan Yıldırım Kaya, “Tüm bu gerçekler ortadayken; Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit, sosyal medya hesabından halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılayıcı paylaşımlar yapmıştır” dedi.

CHP’li Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

  • Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit hakkında bir işlem başlattınız mı? Başlatılmadıysa, başlatılacak mıdır?

  • Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılayıcı paylaşımlar yapan, Cafer Koçyiğit okul müdürlüğü görevini sürdürecek midir?”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
22
5
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yılmaz

Allah oradaki öğretmen ve öğrencilere sabır versin

Yarım limon

Kanıtları götlerine sokup fasıııık fasııııık diye bağırtacaksın

h.ibrahim

biz imansız olanlardanız,ananıda al gel sen.