Görüş Bildir
Haberler
Cadıların Şeytanın Temsilcileri Olduğunu Kanıtlamaya Çalışan Kitap: Malleus Maleficarum

Cadıların Şeytanın Temsilcileri Olduğunu Kanıtlamaya Çalışan Kitap: Malleus Maleficarum

Anıl Göç
12.09.2016 - 18:23

Büyücülük faaliyeti yaptığına inanılan kişiler, tarihin en eski devirlerinden beri siyasi otoriteler tarafından cezalandırılmıştır. Günümüzden bakılınca fazlaca cani ve ilkel düşünceyle yapılmış görülen uygulamalar, o devirlerdeki otoriteler tarafından gayet normal görülmekteydi. Fakat Yeniçağ'ın ilk yıllarında, cadılar üzerine yazılan ilginç bir kitap bütün uygulamaları kendince meşrulaştıracaktı.

Kaynak: https://eksisozluk.com/entry/62789100
İçeriğin Devamı Aşağıda

Engizisyon Mahkemeleri

Engizisyon Mahkemeleri

Engizisyon, Katolik kilisesi tarafından kurulmuş bir yargılama organıydı. Bu mahkemeler dini inançlara ters hareketlerde bulunanları cezalandırıyordu. Sorgulama veya idam için tasarladıkları yüzlerce işkence aleti ve yöntemi, bugün halen insanları hayrete düşürmektedir. Doğal olarak cadıcılık ve büyücülük faaliyetlerinde bulunduğu iddia edilen insanlar da engizisyonun bir numaraları hedefleri arasındaydı.

Yazar Heinrich Kramer

Yazar Heinrich Kramer

Engizisyon temsilciği yapan Heinrich Kramer, 1485 yılında Avusturya'da yapılan bir duruşmada görev aldı. Sanıklar, hastalık veya ölüme sebebiyet verecek tılsımlar, iksirler hazırlamakla suçlanıyorlardı. Heinrich Kramer, cadı olduğu iddia edilen kadınlardan birisine, şeytanın kontrolü altındayken cinsel faaliyetlerde bulunup bulunmadığını sordu. Mahkemenin diğer görevlileri, Heinrich Kramer'ın bu sorusunu yasa dışı buldular. Duruşma sonunda ise suçlanan kadın beraat etti.

Gizemli Kitap Kaleme Alınıyor

Gizemli Kitap Kaleme Alınıyor

Heinrich Kramer bu duruşmayı kaybetmesini bir takıntı haline getirmiş olacak ki bu olaydan tam bir yıl sonra cadılar üzerine bir kitap yazdı. Bu kitaba göre cadılar, şeytanın yeryüzündeki gölgeleri gibiydi. Kısa süre içerisinde bu kitap, cadı avcılarının bir numaralı kaynağı ve kutsal vesikası haline gelecekti.

Kitaba Papadan Fetva

Kitaba Papadan Fetva

Heinrich Kramer'ın yazdığı bu kitabın en değerli kozu, papadan cadılar üzerine alınan fetvayı içerisinde barındırmasıydı. Summis Desiderantes namıyla bilinen bu fetvada cadıcılık faaliyetleri tanımlanmış ve cadıları öldürme yetkisi veriliyordu. Bu fetvanın gücüyle kitap kısa sürede mistik bir maiyet kazandı. Kitapta cadıları cezalandırmak için verilen tavsiyeler dört bir yanda uygulanmaya başlandı.

Heinrich Kramer, cadıların ölümcül hastalık tılsımları hazırlayabileceklerini, bebekleri çalıp kurban ettiklerini, doğal afetler yarattıklarını, kan içtiklerini, havada uçtuklarını ve kara büyü ayinleri yaptıklarını iddia ediyordu. Kramer'a göre cadılar diri diri kazığa bağlanarak yakılmalıydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Heinrich Kramer'ın Cadı Avı

Heinrich Kramer'ın Cadı Avı

Kramer, kitabında 1485 yılında katıldığı bir duruşmada 2 kadının cadı olduğunu tespit ettiğini söylüyordu. Almanya'nın Ravensburg şehrinde bölgeyi harap eden fırtınaların cadılar tarafından çıkartıldığı düşünülüyordu. Cadı olduğu iddia edilen 8 kadın yakalanarak engizisyona getirilmişti. Bu kadınlar suçlarını itiraz etmeleri için strappado adlı işkenceye tabi tutuldular. 

Elleri arkadan bağlanıyor ve bir ip vasıtasıyla tavana doğru kaldırılıyorlardı. Bu eziyet neticesinde kurbanların omuz yuvaları zedeleniyor ve kolları ters dönüyordu. Bu işkenceye dayanamayan 2 kadın, acı çekmek yerine diri diri yakılarak ölümü tercih ederek iddia edilen suçları kabul ettiler. Heinrich Kramer bu anısını üstün bir cadı avcılığı olarak naklediyordu.

Bir Silah Haline Dönüşen Kitap

Bir Silah Haline Dönüşen Kitap
img10.deviantart.net

Sonraki yıllarda engizisyoncular, Heinrich Kramer'ın yazdığı bu kitabı adeta bir ceza kanunu addederek, cadı olarak nitelendirdikleri herkese çeşitli işkenceler yaptılar. Cadı olarak nitelendirilen kadınların çoğu dul ve yoksul kimselerdi. Yolunda gitmeyen her olayın müsebbibi olarak cadılar gösteriliyordu.

Skolastik düşünce ile beslenen bu uygulamaların yaklaşık 60.000 kadının yaşamına son verdiği tahmin ediliyor. Zamanla gelişen bilim sayesinde artık her şeye cadıların sebep olmadığı anlaşıldı. 17. asra gelindiğinde artık cadıların yaptığı iddia edilen olayları artık bilim mantıklı bir çerçeve içerisinde açıklamaya başlamıştı. Yapılan acımasız uygulamalar 1700'lerde son bulduysa da geçmişte yapılanlar asla unutulmadı.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
92
52
38
16
10
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Elif Anastasia

Tam bir katliam. İşkence ile öldürülen binlerce masum insan. Çok mu güzel? Cadı! Çok mu çirkin? Cadı! Bahçesinde adaçayı ya da nane mi var? Cadı! Onu suya at... Devamını Gör

yuuki

ürkdüm resmen adam bence kaybetmeyi hazm ede bilmeyib o dediklerini eleye bilseydiler cadılar ilk onu büyüynen öldürerdiler ben olsam öyle yapardım

mert susam

Rob Zombie - Dragula Aklıma Bu Şarkı Geldi Başlığı Görünce