Görüş Bildir
Haberler
Büyüteçleri Hazırlayın! Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Dedektiflik Oyunu

Büyüteçleri Hazırlayın! Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Dedektiflik Oyunu

Atakan Gümrükçüoğlu
22.10.2022 - 15:48 Son Güncelleme: 24.10.2022 - 17:34

İpuçlarını takip etmek veya gizemleri ortaya çıkarmak her yiğidin harcı değildir. Her ne kadar günümüzdeki oyunlarda dedektiflik teması pek fazla işlenmese bile bu türün hayranı binlerce oyuncu olduğunu biliyoruz. Listemizde ipuçlarının peşinden koşacağınız ve olay örgüsü ile yer yer şaşıracağınız 10 dedektiflik oyununa göz atıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her Story

1. Her Story

Film gibi bir dedektiflik oyunu! Gerçek oyuncuların yer aldığı ve tek tek sorgulandığı Her Story yapımında, kayıp bir kişi hakkında ipuçları yakalamaya çalışıyoruz. Oyun tamamen pür dikkat izlenmeye ve odaklanılmaya ihtiyaç duyabiliyor.

2. Sam & Max Hit The Road

2. Sam & Max Hit The Road

Kendine has oyun stili ve mizahı ile gönüllere taht kurmuş Sam & Max serisini bilmeyen yoktur herhalde. Hit The Road ise bizlere çok güzel ve keyifli bir macera sunuyor. Serbest çalışma politikasını benimseyen Sam ve Max ikilisi, ellerine geçen davanın peşinden sürükleniyor. Her ne kadar modern Sam & Max oyunları olsa bile klasiklerin tadı bir başka oluyor.

3. Murdered: Soul Suspect

3. Murdered: Soul Suspect

Dedektif dediğimiz şey nedir? İnsanların sorunlarını çözen ve ipuçları peşinde koşanlardır değil mi? Peki ya size Murdered'da kendi cinayet olayını çözmeye çalışan bir dedektifi kontrol ettiğimizi söyleseydim? Ronan karakterini kontrol edeceğiniz yapımda ilginç ve gizemli bir dedektiflik hikayesi sizleri bekliyor olacak.

4. The Wolf Among Us

4. The Wolf Among Us

DC Comics evreninden uyarlanan The Wolf Among Us, seçimlere dayalı klasik bir Telltale oyunu. Ana kahramanımız Bigby Wolf ile kanlı bir cinayetin izlerini sürecek ve verdiğiniz seçimler ile oyunun gidişatına etki edebileceksiniz. Telltale'in The Walking Dead serisinden sonra belki de en fazla sevilen oyunudur The Wolf Among Us. Kesinlikle kaçırılmaması gereken harika bir deneyim.

5. Fahrenheit

5. Fahrenheit

Adeta klasiklerden olan Fahrenheit, harika bir hikaye çizgisi ile karşımıza çıkıyor. İki farklı karakterin gözünden bir cinayet olayına ve ardındaki gerçeklere odaklandığımız yapımda, 'Quick Time Event' özelinde bulunan aksiyon sahneleri her ne kadar can sıksa bile genel gidişat olarak tam bir dedektiflik oyunu olarak karşımıza çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Return of the Obra Dinn

6. Return of the Obra Dinn

Papers, Please ile tanınan Lucas Pope imzalı Return of the Obra Dinn, ana karakterimizin dedektif olmadığı bir oyun. Sigortacı olarak kaybolmuş bir ticaret gemisindeki gizemleri çözmeye çalışıyoruz. Metinlerle ve görülerle hikaye anlatımını sağlayan yapım, olumlu incelemeleri ile karşımıza çıkıyor.

7. L.A. Noire

7. L.A. Noire

Rockstar'ın neden hala devam oyununu yapmadığını anlamadığımız bir oyun L.A. Noire. 1940'ların polisiye dizilerine atılmışçasına bir havaya sahip olan yapım, hem aksiyonu hem de kovalamacaları ile meşhur olmuş bir dedektiflik serüveni. Video oyun dünyasında eşi benzeri pek rastlanmayan 'Yüz mimiği' gerçekçiliğini getiren yapım, dava içerisinde sorguladığınız şahısların mimik ifadelerine bakarak kararlar alabileceğiniz bir yapıya sahip. Açık dünyaya sahip olması ve klasik arabaları barındırması da oyunu havalı yapan ayrı sebeplerden.

8. Sherlock Holmes: The Devil's Daughter

8. Sherlock Holmes: The Devil's Daughter

Dedektif denilince akla gelen ilk isim Sherlock Holmes oluyor elbette. The Devil's Daughter, ipuçlarını ve soruşturmayı birbirine bağlayan zincirin adeta temeli gibi. Londra'nın karanlık gerçekleri hakkında malumatlara sahip olacaksınız ve her biri birbirinden ilginç ve bağlantılı olan bir dizi olaya şahitlik yapacaksınız. Son dönemlerin en popüler Sherlock Holmes oyunu olması bir yana, bulmaca zorluğuyla da oyuncuları memnun etmeyi başarıyor.

9. Heavy Rain

9. Heavy Rain

Bir Quantic Dream efsanesi olan Heavy Rain, sinematik anlatım ile oyunu birleştiren ilk örneklerden birisi. Dört farklı karakterin gözünden bakacağınız ve Origami Katili'ni arayacağınız yapımda, ipuçları peşinden koşarken aynı zamanda gerilimi de hissedeceksiniz. Sunduğu gerilim atmosferi ve hikayenin anlatım biçimi bu oyunu efsane yapmayı başarıyor.

10. Disco Elysium

10. Disco Elysium

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz, ödüller almış ve yakın zamanda Türkçe dil desteğine kavuşacak olan Disco Elysium, dedektiflik ve ipucu takibi arayan oyunseverlerin yeni nesil durağı olmuş durumda. Hafızasını yitirmiş bir dedektifi oynadığımız bu muhteşem yapımda, karanlık bir sırrın peşinden koşacak ve gizem ardına gizem ile karşılaşacaksınız. Rol yapma mekaniklerini de en az hikayesi kadar muhteşem olduğunu belirtmekte fayda var.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın