Görüş Bildir
Haberler
Bunları Kaçırmayın: Game Pass'de Oynayabileceğiniz En İyi FPS Oyunları

Bunları Kaçırmayın: Game Pass'de Oynayabileceğiniz En İyi FPS Oyunları

Xbox Game Pass oyun oynamak konusunda Türk oyuncularının en iyi seçeneklerinden biri. Günümüz oyun fiyatlarına kıyasla oldukça cüzi bir miktara sahip olabileceğiniz Gam Pass size binlerce saat yetecek kadar oyun sunuyor. Bununla beraber bu oyunların hepsinin aynı kalitede olmadığı da bir gerçek. Bazıları sizlere yaşattığı deneyimle uzun süre akılda kalırken bazıları ise sadece zaman kaybı gibi hissettirebiliyor. Peki Game Pass'de hangi FPS oyunlarına bakmalı hangilerini deneyim etmeli, hangilerinden uzak durmalıyız? Bu listemizde Game Pass'in en iyi FPS oyunlarına bakacak, deneyim etmeniz gereken isimlerden bahsedeceğiz.

Kaynak: https://gamerant.com/best-games-xbox-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Halo: The Master Chief Koleksiyonu

1. Halo: The Master Chief Koleksiyonu

Halo günümüz FPS oyunlarında oldukça özel bir yere sahip. Yıllar içinde değişen ve evrim geçiren oynanışıyla sürekli yenilenen bu seriyi deneyim etmenin en iyi yolu da Game Pass. Bu seriyle ekran karşısında uzun saatler harcayabilir ve oyun dünyasının efsanevi karakterlerinden Master Chief'in hikayesini deneyim edebilirsiniz. Ayırca çok oyunculu modu ücretsiz olan Halo Infinite'le de diğer oyunculara karşı mücadele ederek çocukluğunuzda sevdiğiniz rekabetçi FPS tadını da tekrardan yakalayabilirsiniz.

2. Metal Hellslinger

2. Metal Hellslinger

Birkaç saatliğine beyninizi kapatıp metal müzik eşliğinde katliam mı yapmak istiyorsunuz? Metal Hellslinger tam aradığınız isim olabilir. Müzik ve ritim eşliğinde düşmanlarla savaşmak konseptini deneyen çok fazla oyun olsa da bunu Metal Hellslinger kadar iyi yapan pek az isim var. Bu oyunun elle tutulur bir hikayesi veya gözlerinizi bayram ettiren grafikleri yok, fakat hızlı bir oynanış döngüsü içinde karşınıza gelen düşmanları arkada çılgın bir metal müzik çalarken katledip rahatlamak istiyorsanız doğru yerdesiniz.

3. Far Cry 5

3. Far Cry 5

Far Cry 5 açık dünya bir macera FPS oyunu. Far Cry serisinin üçüncü oyunundan beri kullanılan mekanikleri burada da devam ediyor. Ateş etmek, nişan almak ve silah kullanmak hala aynı hissettirdiği için biraz sıksa da mekaniklerin oturaklı ve sağlam temellere olması Far Cry 5'in kendini oynattırmasını sağlıyor. Hikaye anlamında da güzel şeyler yapmaya çalışan bu oyunda açık dünyayı istediğiniz şekilde gezebilir, düşmanlarla çatışmaya girebilir ve onlarca yan etkinlikle zaman geçirebilirsiniz.

4. Doom Eternal

4. Doom Eternal

Oyun dünyasının en ikonik serilerinden olan Doom'un en yeni oyunu Doom Eternal, arcade FPS konusunda bulabileceğiniz en iyi isim olabilir. 2016 çıkışlı Doom'un da üstüne çok fazla şey katarak oynanışı geliştiren bu yapımda düşmanlarınıza şarjör şarjör mermi boşaltmak asla doğru çözüm değil. Bunun yerine onların zayıf noktalarını bulmalı ve kullandığınız silahı da ona göre seçerek doğru hamleyi yapmalısınız. Canavar öldürmeyi çok hızlı ve keyifli bir bulmaca haline getiren Doom Eternal listenin en sağlam isimlerinden.

5. Doom 1993

5. Doom 1993

Doom Eternal'dan sonra 27 yıl geçmişe ufak bir yolculuk yapıyoruz, bu defa da karşımızda Doom 1993 var. Zamanının en ikonik ve popüler oyunlarından olan bu yapım, günümüzde FPS türünün bu kadar büyük hale gelmesini sağlayan temel oyunlardan birisi. Elbette bu yapımdan listedeki diğer oyunlar kadar zengin ve eğlenceli bir oynanış beklemek yanlış fakat gerek verdiği retro havası gerekse de arkasındaki tarihi ile Doom 1993, göz atılması gereken oyunlardan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Back for Blood

6. Back for Blood

Arkadaşlarınızla beraber üstünüze akın akın gelen zombileri katledip hayatta kalmaya mı çalışmak istiyorsunuz? O zaman Back for Blood'a biz göz atmanızda fayda var. Left for Dead'i kendisine temel alan bu yapımda yanımızdaki 3 arkadaşımızla elimizdeki sınırlı kaynakları ve silahları kullanarak hayatta kalmaya çalışıyor, üstümüze üstümüze gelen zombilerle katliam yapıyoruz. Hikaye ve oynanış anlamında sunacak pek fazla şeyi olmasa da arkadaşlarıyla basit bir eğlence arayanların en doğru tercihi Back for Blood olacaktır.

7. Prey

7. Prey

Prey Bethesda yapımı korku aksiyon türünde bir FPS oyunu. Prey her ne kadar birinci şahıs kameradan oynanan bir yapım olsa da listemizdeki diğer oyunlar gibi sizi savaşa sürükleyen bir yapım değil. Aksine savaşa ve çatışmaya girmeden önce iki defa düşünmenizi isteyen, elinizdeki kaynakları dikkatli bir şekilde harcamanızı isteyen bir yapım. Bu dikkatli oynanış gereksiniminin yanına bir de korku ve gerilim eklenince Prey oynarken dikkat kesildiğiniz ve diken üstünde oturduğunuz bir oyuna dönüşüyor.

8. Wolfenstein: The New Order

8. Wolfenstein: The New Order

Wolfenstein: The New Order Bethesda'nın elinden çıkan bir başka yapım. Doom oyunları kadar olmasa da gene de hızlı ve arcade bir oynanışı kendine temel alan Wolfenstein'da elinize bir silah alıp önünüze gelen Nazilerle katliam yapıyorsunuz. Göze hoş gelen grafikleri ve o kadar da ön planda olmayan hikayesi farklı beklentileri olan oyuncuları hayal kırıklığına uğratabilir. Bununla beraber Blazkowicz'in kontrolünü elinize aldığınız anda gelen Nazi biçme isteği, başka hiçbir oyunda yok

9. Rainbow Six Siege

9. Rainbow Six Siege

Rainbow Six Siege taktiksel bir FPS deneyimi yaşamak isteyenlerin bir numaralı tercihi. Sunduğu operatörleri, zengin ve keyifli oynanışıyla Rainbow, çok oyunculu rekabetçi bir FPS oyunu oynamak istiyorsanız ilk bakmanız gereken isimlerden. Yanınızda arkadaşlarınız olduğunda oyunun katbekat daha zevkli hale geldiğini de ekleyelim.

10. Battlefield 1

10. Battlefield 1

Battlefield 1, oyuncuların bir Battlefield oyunundan istediği her şeyi ve hatta fazlasına sahip: Aynı anda yüzlerce oyuncunun katıldığı lobiler, gerçek savaş çılgınlığı, detaylı haritalar ve görevler. Battlefield 1'in iyi yaptığı bir başka şey ise Birinci Dünya Savaşını ve atmosferini güzel hissettiriyor olması. İster tek başınıza ister arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz bu yapım listenin en eğlenceli isimlerinden.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın