Görüş Bildir
Haberler
Büyükelçiler Açıkladı: Almanya ve Fransa'daki Binlerce Türk Yarın Türkiye'ye Gönderilecek

etiket Büyükelçiler Açıkladı: Almanya ve Fransa'daki Binlerce Türk Yarın Türkiye'ye Gönderilecek

Almanya ve Fransa'daki Türk vatandaşların yarın Türkiye'ye gönderilecekleri bildirildi. Türkiye'nin Almanya Büyükelçisi, ''Birkaç bin Türk yarın uçaklarla Türkiye'ye gönderilecek'' açıklamasını yaparken Fransa Büyükelçisi de ''Türkiye dönmek isteyen 300 kadar vatandaşımızdan çağrı aldık, yarın Türkiye'ye dönecekler'' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal AydınAlmanya'da geçici olarak iş ziyareti, akraba ziyareti ya da öğrenci olarak bulunan Türk vatandaşlarının yarın Türkiye'ye getirileceğini açıkladı.

Berlin Büyükelçisi özetle şunları söyledi:

  • Koronavirüs gündemin en önemli maddesi... Şu an itibari ile Almanya'da 5813 hasta, 13 ölü var. Alman hükümeti hastalığın yayılmasını yavaşlatmayı böylece tedavi sürecinde sağlık sisteminin kapasitesinin yeterli olmasına öncelik veriyor.

  • Biliyorsunuz dün bir karar alındı. Buna göre Almanya’da geçici olarak bulunan iş ziyareti, akraba ziyareti ya da öğrenci olarak bulunan vatandaşlarımızın ülkemize geri dönüşleri ile ilgili saat bugün akşam 17:00’a kadar belgelerini hazırlıyoruz. Yarın da bu vatandaşlarımızı ülkemize hava yolu şirketlerimizle geri getireceğiz.

  • Dönüş ve tahliyesi gerçekleşecek kişi sayısı Almanya’da birkaç bin kişiyi geçmeyecek. Rakam kesin değil bu akşam 17:00’a kadar kesinleşecek.

  • Öğrencilerin bir kısmı zaten Erasmus programı kapsamında dönmüştü. Şimdi geri kalanlar da yarın gece 00:00 itibariyle Türkiye’ye dönmüş olacaklar.

Fransa Büyükelçisi: "300 kadar vatandaşımızdan çağrı aldık"

Fransa Büyükelçisi: "300 kadar vatandaşımızdan çağrı aldık"

NTV'ye konuşan Fransa Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa da özetle şunları söyledi:

  • Türkiye dönmek isteyen 300 kadar vatandaşımızdan çağrı aldık. Bugün 17.00'ye kadar da devam edecek. 

  • Yarın da bu vatandaşlarımızın kalkacak uçaklarla Türkiye'ye tahliyesi öngörülüyor. 

  • Türk vatandaşlarına bir burada bir kontrol uygulamayacağız. Türkiye'de kontrol altına alınacak. 

  • Zorunlu karantina süresi var. Belli ölçüde çaydırıcı olan bir unsur. Bazı vatandaşlarımız bunu duyunca vazgeçti.

İstanbul Valiliği kısa bir süre önce İstanbul'daki bazı öğrenci yurtlarının yurt dışından gelecekler için boşaltıldığını açıklamıştı 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
310
107
31
10
9
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

zaten buraya tam yayılmadı gelin ülkenin anasını beraber halledelim.

Kayıp

ya varya cok haklisin ama sesli güldum özür haha

beetlejuice

Ya bizim ülke dünyanın çöplüğü mü?Nerde hasta mülteci varsa bize yolluyorlar he vatandaş bizim ama herşey güzelken onlarda kalsın işler b*ka sarınca gidin ne... Devamını Gör

Resho

Abi ben bu gurbetçiler kadar ilginç bir topluluk görmedim. Ülke zor durumdayken zerre yardımları olmaz üstüne her türlü fırsatı değerlendirirler, ama en ufak... Devamını Gör