Görüş Bildir
Haberler
Büyük Sakatlıklar Yaşasa da Sahalara Geri Dönüp Kaldıkları Yerden Devam Eden 14 Futbolcu

Büyük Sakatlıklar Yaşasa da Sahalara Geri Dönüp Kaldıkları Yerden Devam Eden 14 Futbolcu

90 dakika kıran kırana geçen bir mücadeleye çıkıyorsanız her şeye hazırlıklı olmalısınız. bunlardan en önemlisi de sakatlıklar. Ve bazı sakatlıklar 'futbol hayatını bitiren' cinsten olabiliyor. Ancak tarihte öyle futbolcular var ki 'tam bitti' derken ayağa kalkıp eskisinden daha başarılı oluyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uche Okechukwu

1. Uche Okechukwu

4 Nisan 1999'da Kadıköy'de gerçekleşen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde Uche ters bir pozisyon nedeniyle ayağını kırar ve tam 1 sene sahalardan uzak kalır. Ardından gelen sezonda ise sarı lacivertli futbolcu fileleri 5 kez havalandırır.

2. Ruud van Nistelroy

2. Ruud van Nistelroy

2000 yazında geçirdiği talihsiz sakatlıkla ön çapraz bağlarını koparan futbolcu aslında o yaz Manchester'a transfer olacaktır. Bu olay sonucu İngiliz kulüp 1 sene bekler ve ilerinde kendisine simge isim olacak Nistelroy'u 'daha ucuza' transfer eder.

3. Nwankwo Kanu

3. Nwankwo Kanu

Kasım 1996'da ciddi bir kalp rahatsızlığına yakalanan Kanu, Aort kapakçığını değiştirmek için açık kalp ameliyatı geçirir ve yeni transfer olduğu İnter'de pek varlık gösteremez. Ancak sonradan transfer olduğu Arsenal'de oldukça başarılı bir performans sergiler.

4. Eric Abidal

4. Eric Abidal

Eric Abidal talihsiz bir şekilde karaciğer kanserine yakalanır ve Mart 2011'de ameliyat olur. Bunun yanında Mayıs'taki Şampiyonlar Ligi finalinde 90 dakika oynar. Savaşçı futbolcu talihsiz bir şekilde bir yıl sonra tekrar karaciğer nakli olmak zorunda kalır ve 2012-2013 sezonu bitmeden sahaya geri dönmeyi başarır.

5. Santi Cazorla

5. Santi Cazorla

Tam bir teknik oyuncu olan Santi Cazorla geçirdiği sakatlıkla 2016 - 2018 arasında, 636 günde tek bir maça dahi çıkamaz. Arsenal'den ayrılıp eski kulübü Villarreal'e döndüğünde ise yavaş yavaş sağlığına ve futbola kavuşur. Şu an ise Katar'da futbol hayatına devam etmekte.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Henrik Larsson

6. Henrik Larsson

Larsson'un bacağı Ekim 1999’da iki yerden kırılır. Tekrar sahalara döndüğünde ise 50 maçta attığı 53 golle Avrupa Altın Ayakkabı ödülünü kazanır.

7. Ronaldo

7. Ronaldo

1999'da ağır bir sakatlıktan çıktıktan hemen sonra bir Lazio maçında kendine has çalımını atmaya çalışırken Brezilyalı yıldızın dizi tekrar döner. Buna rağmen Ronaldo, Real Madrid'e transfer olup şampiyonluklar yaşadığı gibi 2002'de de Brezilya ile Dünya Kupası'nı kazanarak gol kralı olur.

8. Zlatan İbrahimoviç

8. Zlatan İbrahimoviç

Zlatan tam 36 yaşında transfer olduğu Manchester United'da menisküs ve çapraz bağ zedelenmesi yaşar. 1 yıl kadar sürecek tedavi nedeniyle sahalara dönmesi zor görülen futbolcu bunu aşar ve kariyerine devam eder.

9. Ivan Klasnić

9. Ivan Klasnić

2005'te böbrek hastalığı ortaya çıkan Hırvat oyuncu, 2007'ye kadar buna aldırış etmeden oynar. Ancak gün gelir ve böbrek nakli gerekir. Hastalığını atlattığını düşünüp sahalara dönmeyi başaran Hırvat oyuncu, 2013'te 33 yaşında Mainz formasıyla kariyerini noktalar. Sonrasında hastalığı nüksetse de şu an sağlıklı bir şekilde menajerlik yapmaya devam eder.

10. Petr Cech

10. Petr Cech

Ekim 2006'da sıradan gözüken bir pozisyonda Reading'li Stephen Hunt ile çarpışan Petr Cech, bilincini kaybeder. Bu durum sonucu Çek yıldız kafasına yerleştirilen plakalarla yaşamak zorunda kalır ve 4 ay gibi kısa sürede sahalara döner. Biliyorsunuz o tarihten sonra maçlara kendisi için hazırlanan kask ile çıkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Vincent Kompany

11. Vincent Kompany

Hani bazı oyunculara kronik sakat deriz ya Kompany de o şekilde. 2008'de giymeye başladığı City formasını bu kronik sakatlıkları yüzünden tam 130 kez giyemez mesela. Ancak biz onun ismini biliriz çünkü her sakatlığında toparlanıp formasını geri almayı bilir.

12. Francesco Totti

12. Francesco Totti

Şubat 2006’da talihsiz bir şekilde ayağını kıran Totti, doktorların verdiği 6 ile 9 ay arasındaki iyileşme süresini tam 4 aya indirerek iyileşir. Ve dahası o yıl ayak bileğinde plaka ve vidalarla oynayarak Dünya Kupası'nda forma giyer.

13. Aaron Ramsey

13. Aaron Ramsey

Aaron Ramsey daha 20 yaşındayken, Şubat 2010'da oynanan Stoke maçında sağ bacağını kırar. Ancak sakatlığı sonrasında toparlanan Ramsey, önce Arsenal'in sonra Juve'nin en büyük silahlarından biri haline gelir.

14. Okan Buruk

14. Okan Buruk

1992-1993 sezonunda oynanan Türkiye Kupası yarı finalinde Galatasaray formasıyla Trabzonspor'a karşı sahaya çıkan Okan 42. dakikada ayağı kırılarak sahayı terk eder ve uzun süre forma giyemez. Ancak daha sonra Galatasaray'ın değişmez ismi olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın