Görüş Bildir
Haberler
Bursaspor 0-0 Fenerbahçe

Bursaspor 0-0 Fenerbahçe

Mustafa Boztepe
20.02.2016 - 18:01 Son Güncelleme: 20.02.2016 - 21:08

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Bursaspor, Fenerbahçe'yi konuk etti. Seyircisiz oynanan maçta iki takım da gol bulamayınca puanlar paylaşıldı. Bu skorla Fenerbahçe'nin puanı 50 olurken Bursaspor 26 puana yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vitor Pereira: "Van Persie Yeterli Düzeyde Değildi"

Vitor Pereira: "Van Persie Yeterli Düzeyde Değildi"

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Bursaspor ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira, mücadeleyi değerlendirdi.

Sözlerine kaçan pozisyonlara vurgu yaparak başlayan Pereira, “Biz bu akşam daha iyi oynayan taraftık. Hücum ettik, hücum ettik, hücum ettik… Ama son pas, son karar, son vuruş bizde eksikti. Buradan farklı skorla ayrılamıyorsak bu kaçırdığımız pozisyonlar için. Büyük üzüntü yaşıyorum. Buradan 3 puanla ayrılabilirdik. Daha çok maç var. Beşiktaş da puanlar kaybedecektir” dedi.

Maça tek forvetle başlayıp, çift forvetle tamamlayan Portekizli teknik adam, bu durumunda değerlendirmesini yaparak, “Bu akşam atamadık ama önceki maçlarda çok gol attık. Gol atamadığımız eleştirilerine katılmıyorum. Tek forvet oynadığımızda dengeli oynayıp, topa daha sahip olabiliyoruz. Çift forvet olunca topa sahip olmak zorlaşıyor. Tek forvetle de iki forvetle de çok pozisyona giriyoruz. Ama gol de yemedik. Rakibe pozisyon vermedik. Bu golleri atsaydık şu anda çok farklı şeyler konuşuyorduk” diye konuştu.

Pereira, Van Persie ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı; 

'Van Persie, sezon başından beri birçok antrenmana çıkacak durumda değildi. İstediğimiz seviyeye yetişemedi. Son dönemlerde daha iyi bir duruma geldi, aşama kaydetti. Ben bu kulübe gelirken bir söz verdim. Bir değil, 20 küsur oyuncuyu idare etmeye çalışıyorum. Eğer bir oyuncuyu kadroya almamışsam, oynamıyorsa yeterli düzeyde değildir.'

Hamzaoğlu'nun açıklamaları

Hamzaoğlu'nun açıklamaları

Bursaspor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldıkları maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Hamzaoğlu,”Taktik anlamda bir mücadele koyduk. Önce Fenerbahçe’yi durdurup ikinci yarıda gole gitmeyi hedefledik. Ancak düşündüklerimizi yapamadık. Galip gelebilirdik. Fenerbahçe’nin de tehlikeli pozisyonları vardı, onlar da galip gelebilirdi. Bugün oyuncularım iyiydi, onları tebrik ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Tecrübeli teknik adam maçın seyircisiz oynanmasına tepki göstererek, “Taraftarımız olsa performansımız 2 kat artardı. Taraftarın desteğiyle oyuncu yorgun olduğunda bile tekrar canlanabiliyor. Bize inanılmaz bir destek veriyorlar. Eksikliklerini çok hissettik. Umarım bir daha bu güzel statta seyircisiz oynamayız.” ifadelerini kullandı.

Bursaspor 0-0 Fenerbahçe

Bursaspor 0-0 Fenerbahçe
  • Fenerbahçe maç boyunca 29 şut çekti ve bu sezon en çok şut çektiği maçını oynadı.

  • Sarı-lacivertliler ligde tam 36 maç sonra gol atamadı.

  • Fenerbahçe ligde son 2 deplasman maçında 5 puan kaybetti.

Spor Toto Süper Lig 22. hafta karşılaşmasında Bursaspor’a konuk olan Fenerbahçe, zorlu deplasmandan golsüz beraberlikle ayrıldı ve şampiyonluk yolunda ağır bir darbe aldı.

Bursaspor’un cezası nedeniyle Timsah Arena’da seyircisiz oynanan karşılaşmaya Fenerbahçe etkili başladı. Fenerbahçe üst üste yakaladığı net gol fırsatlarından yararlanamazken ev sahibi Bursaspor hücum organizasyonu geliştirmekte zorlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk yarısında gol sesi çıkmayan Fenerbahçe’de Robin van Persie ikinci yarıda oyuna dahil oldu ancak Hollandalı futbolcunun da çabaları yetersiz kaldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’nın “Şampiyonluk maçımız” dediği Bursaspor karşılaşmasından beraberlikle ayrılmasının ardından sarı lacivertliler şampiyonluk yolunda büyük bir yara almış oldu.

Fenerbahçe bu sonucun ardından 50 puana ulaşırken Bursaspor puanını 26 yaptı. Sarı lacivertliler gelecek hafta sahasında Beşiktaş’ı ağırlarken Bursaspor deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşacak.

Devre Arasında Yaşanan Sulama Krizi

Devre Arasında Yaşanan Sulama Krizi

Bursaspor ile Fenerbahçe arasındaki mücadelenin devre arasında, Timsah Arena’nın bozulan zemininin düzeltmesi çalışmalarının yanı sıra sahanın sulanması kriz yarattı.

Arena’da, Bursaspor’un hücum yapacağı yarı sahasına ıslatılmasına tepki gösteren Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya, çalışanlarla kısa bir tartışma yaşadı ve sahanın diğer yarısının da ıslatılmasını istedi.

Olaya müdahil olan sarı lacivertli takımın yetkilileri, 'Eğer Bursaspor yarı sahası sulanmazsa ikinci yarıya çıkmayız' diye rest çekti.

Tarışmalar sırasında iki takım oyuncuları da koridorda ısınmaya devam ederken, Bursasporlu futbolcular maçın başlamamasına tepki gösterdi.

Sahanın diğer yarsının da sulanmasının ardından Bursaspor – Fenerbahçe maçının ikinci yarısı yaklaşık 12 dakikalık bir gecikmenin ardından başladı.

Maç Öncesi Bilgiler

  • Bursaspor evinde üç maçtır yenilmiyor (2G 1B). Yeşil beyazlılar bu üç maçta dokuz gol kaydetti.

  • Fenerbahçe, ligdeki son 14 maçının 11'ini kazandı (2B 1M).

  • Fenerbahçe, maçların ilk yarılarında en fazla gol atan (20), Bursaspor ise en az gol atan (7) takım.

  • Pablo Batalla, Süper Lig kariyerindeki son golü, 2 Kasım 2013'te Fenerbahçe'ye atmıştı (Fenerbahçe 3-2 Bursaspor).

  • Fenerbahçe'de Caner, Volkan Demirel, Alves ve Diego kart görürlerse Beşiktaş maçında cezalı duruma düşecek.

Sporcope & Açık Mert Korkusuz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
13
6
5
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Parreira'yı bizi şampiyon yapsın diye aldık adam beşiktaşı şampiyon yaptı.

uçi mamadi

Volkan ve ferdo o boş kaleye gol atsa yine böyle konuşabilcekmiydin ? Mantıklı ol biraz..

Tarık Gürdal

Kurabiye fenere sevgiler

Samet Kaya

Şu kadro şu adama veriyorlar ya helal olsun :)