Görüş Bildir
Haberler
Bursaspor, Başakşehir'i Farklı Geçti

Bursaspor, Başakşehir'i Farklı Geçti

Enver K.
25.04.2015 - 15:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren iki takımın maçında Bursaspor ile Başakşehir Bursa Atatürk Spor Stadı'nda karşılaştı.

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'ye kaybederek 4. sıradaki yerini İstanbul Başakşehir'e bırakan Bursaspor, sahasında oynadığı maçı 4-1 kazanarak rakibini yakaladı ve Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir üç puan aldı.

Maçta ilk pozisyon ev sahibi Bursaspor'dan geldi. Maçın birinci dakikasında Yalçın'a yaptığı pres sonucucunda topu kazanan Fernandao ceza sahası içi sol çaprazından yaptığı vuruş, kaleci Volkan Babacan'dan sekti. Seken topu çizgi üzerinden Epureanu uzaklaştırdı. İlk dakikadaki pozisyonun şokunu üzerinden çabuk atlatan Başakşehir, 16. dakikada Mossoro'nun attığı golle 1-0 öne geçti. Ceza sahası içine yapılan ortaya Şamil Cinaz ile beraber ayak uzatan İstanbul Başakşehir'li Mossoro takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda her iki takımda yakaladığı fırsatları gol olarak değerlendiremeyince ilk yarı 1-0 konuk ekibin üstünlüğü ile tamamlandı.

Bursaspor karşılaşmanın ikinci yarısında da gole çok yaklaştı. İkinci yarının hemen başında Ceza yayı gerisinde topla buluşan Josue yerden sert vurdu ancak kaleci Volkan Babacan sağ köşeye çok iyi uzandı ve gole izin vermedi. Yeşil beyazlılar ikinci yarıda baskılı oyununu iyice arttırdı ve maçın 49. dakikasında Cedric Bakambu'nun golü ile skoru 1-1'e getirdi. Gol sonrası etkili oyununu devam ettiren Bursaspor, maçın 67. dakikasında ceza sahasında topla buluşan Belluschi'nin yaptığı orta Yalçın'ın eline çarpınca hakem Fırat Aydınus, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Fernandao takımını 2-1 öne geçirdi. İkinci yarıda fırtına gibi esen Bursaspor, 76. dakikada farkı ikiye çıkartan golü Bakambu ile buldu. Yeşil beyazlılar karşılaşmanın 90. dakikasında holmen ile skkoru 4-1'e getirdi.

Karşılaşmanın geride kalan dakikalarında başka gol olmayınca Bursaspor, güçlü rakibi İstanbul Başakşehir'i 4-1 ile geçerek Avrupa kupalarına katılma mücadelesinde önemli bir galibiyet aldı.

Yeşil beyazlılar, aldığı bu galibiyetle puanını 47'e yükseltti ve averajla 4. sıraya yükseldi. İstanbul Başakşehir ise 47 puanla averajla beşinci sırada yer alıyor.

LİG TV

Kaynak: http://www.ligtv.com.tr/haber/bursasp...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0