Görüş Bildir
Haberler
Bursa'nın Ardından İzmir: Bir 'Haremlik Selamlık' Skandalı Daha

Bursa'nın Ardından İzmir: Bir 'Haremlik Selamlık' Skandalı Daha

Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki Mithatpaşa Ortaokulu’nun müdürü Haydar Akın'ın öğretmenlere kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturtulması için yazı göndermesinin ardından benzer bir iddia da İzmir'in Kemalpaşa ilçesinden geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki bir lise ve bir ortaokulda okul müdürlerinin, öğretmenlere 'kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda ders görmesi' yönünde talimat verdiği ileri sürüldü. 

Okullardaki ‘haremlik selamlık’ uygulamasına ilişkin bu iddialar, Eğitim-İş Sendikası Kemalpaşa Temsilciliği'nin tepkisini çekti. Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bugün dilekçe verip uygulamanın kaldırılmasını isteyen Eğitim-İş üyeleri, çıkışta da bir basın açıklaması yaptı.

"Eğitimi gericileştirmek isteyen Milli Eğitim Bakanlığı'nın yansıması"

"Eğitimi gericileştirmek isteyen Milli Eğitim Bakanlığı'nın yansıması"

Açıklamayı sendikanın Kemalpaşa Temsilcisi Salih Topuk okudu. Salih Topuk, şunları söyledi:

'AKP yönetimindeki Milli Eğitim Bakanlığı’nın neredeyse 20 yıldır okul yöneticilerini liyakate göre değil kendilerine sadakate göre, yandaş sendikaların verdiği torpil listelerine göre seçmesinin acı sonuçlarından biri Bursa Osmangazi’de yaşanmıştır. Bu olaya benzer bir uygulama da ilçemiz İmam Hatip Ortaokulu’nda ve Şehit Halil Kantarcı Anadolu Lisesi’nde uygulanmaktadır. Bu okullarda sınıflar öğrencilerin cinsiyet ayrımına göre düzenlenmiş; kız öğrenci sınıfları, erkek öğrenci sınıfları şeklinde eğitim-öğretim yapılmaktadır. Haddini, kanunu ve aklın sınırlarını aşarak harem selamlık bir okul düşü kuran bu müdürler, eğitimi daha da gericileştirmek için gün be gün gayret eden Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir yansımasıdır. Eğitimde şeriat uygulamalarının özlemini çeken bu müdürlere okul yöneticilerinin yüzde 90’ı üyeleri arasından seçilen Eğitim Bir-Sen’in sahip çıkması da gericiliğin eğitime nasıl hakim olmak istediğini kamuoyuna bir kez daha göstermiştir.

Bu olay, uymakla yükümlü olduğu Milli Eğitim Temel Kanunu’nu ve Anayasa’yı dahi hazmedemeyen bir şahsın bile müdür yapılabildiğini ortaya koymuştur. Çünkü bu uygulama, Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 15. maddesine ve Anayasa’nın 42. maddesine açıkça aykırıdır. Eğitim-İş olarak altını çizerek bir kere daha söylüyoruz. Başöğretmen Atatürk’ün eğitim neferleri olarak, bu tür uygulamalara karşı, yasaların bize verdiği hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Başöğretmen’in bizlere emanet ettiği gelecek nesillerin çağdaş eğitim hakkını kimsenin karanlık düşlerine yedirmeyeceğiz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
24
11
6
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

İrana dönüşmemize son 3...2.....1......

Trabzonnn

Sana ilginç bir bilgi İran bizden daha medeni tek fark orada şeriat var bizde şeriat olunca afganistan olacağız sonuçta aynı görüşteyiz

gizliyazarr

yahu adamların tam siktirip gideceğim bir döneme girmişken ne bu arapçılık nerden çıktı abi

Bozkurt

Köşeye sıkışmış hayvan gibi her şeye saldırıyorlar işte. Eğitim sistemi, doktor, öğretmen...

limon su

şimdi mi haber olmaya başladı? bunlar uzun zamandır vardı.