Görüş Bildir
Haberler
Burcunu Seç, Depresyonu Nasıl Atlatacağını Söyleyelim

Burcunu Seç, Depresyonu Nasıl Atlatacağını Söyleyelim

Sık sık kendimizi kötü hisseder ve bazen hiçbir şey yapmak istemeyiz. Depresyona girdiğimiz ve her şeyden nefret ettiğimiz o dönemde toparlanmak için neye ihtiyacımız olur? Burcunu seç, depresyonu nasıl atlatacağını söyleyelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evet, burcunu öğrenelim.

Yeni yerler görmek.

Yeni yerler görmek.

Koç burcunu ayağa kaldıracak ve onu kendine getirecek bir şey varsa o da yeni yerler görmektir. Yeniliği ve gezmeyi seven Koç burcunun, istediği şey hiç görmediği, gitmediği yerlere gitmektir. Orada bambaşka hislere kapılıp, sanki hayatına sıfırdan başlıyormuş gibi hisseder. Aşırı enerjik olsalar da bazen Koç burçları da depresyona girebilir. Onları bitkin, mutsuz görmek pek mümkün değildir. Kendilerini kötü hissettikleri an hemen ayağa kalkıp bir şeyler yapmaya başlarlar. Farklı olan her şey Koç burçlarına bir şey katar. Bunlarda onların iyi hissetmesine neden olur. Bu nedenle depresyona girmiş bir Koç burcu görürseniz onu direkt farklı yerlere götürün.

Birkaç günlük tatile çıkmak.

Boğa burcunu depresyondan çıkarmak için birkaç günlük tatile ihtiyacı vardır. Sakinlik arayan ve biraz kafa dinlemeye ihtiyacı olan Boğa burçları, depresyona girdiklerinde daha da sakinleşirler. Kimsenin olmadığı, yalnız başlarına çıktıkları birkaç günlük tatil onlara çok iyi gelecektir. Her şeyi en başından sonuna kadar düşünecek ve en mantıklı kararı vermeye çalışacaklardır. Depresyona girmeye çok müsait olan Boğalar, fazla hoşgörülü oldukları için çok fazla kırılırlar. Her şeyi alttan almaya çalışırken, sonunda bütün ilişkilerinin sadece kendi çabaları ile gittiğini fark ederler. Bunu fark ettiklerinde de sessizleşip, kendi içlerine çekilirler. Boğa burçlarının depresyondan çıkması sadece birkaç gün kafa dinlemelerine bakar.

Arkadaşlarıyla vakit geçirmek.

Arkadaşlarıyla vakit geçirmek.

İkizler burcu depresyona girdiğinde koşarak arkadaşlarına sığınır. Arkadaşlarıyla olması ona yetebilir. Belki eğlenir, belki sohbet eder belki de bambaşka bir aktivite yaparlar ama yalnız olmadığını bilmek onları rahatlatır. Her ne kadar akıllı olup, mantıklı kararlar verseler de onlarında bazen zayıf anlarında, mantıksızlaştıkları doğrudur. En çok da konu aşksa bir İkizlerin mantıksızlaşması gayet doğaldır. Kendini hiçbir şey yapamayacak kadar yorgun hissettiğinde kafasını dağıtmak için arkadaşlarının yanına gider. Onların verdiği tavsiyeler İkizlere iyi gelir. Problemlerini unutarak aslında zaman kazanmaya çalışan İkizler burcu eğer doğru tavsiyeleri alırsa bambaşka biri olarak depresyondan çıkabilir.

Tabii ki yemek yemek.

Tabii ki yemek yemek.

Yengeç burcunun depresyondan çıkması bir gün boyunca yediklerine bakar. İştahı zaten yerinde olan Yengeç burcu aslında biraz da yemek yemeye yer arıyor olabilir. Her şeye bir mantık çerçevesinde bakan, sevdiklerine aşırı düşkün Yengeç burcu kolay kırılmaz ama canı yandığında onu eski haline getirmek biraz zaman alabilir. Yani Yengeç burcu gerçekten depresyona girerse kaç yemek sofrası önünden geçer pek emin değiliz. Onlar her şeye alınmasalar da hassas noktalarına değdiğinizde size karşı kalın duvarlar örebilirler. Bu duvarı aşmakta oldukça zor olur. Çünkü onu bir kere üzmüşsünüzdür ve düşündükleri şey yine üzeceğinizdir. Eğer Yengeç burcunu depresyona girmesine sebep olduysanız, elinizde çiçekle değil hamburgerle kapısını çalmanızı tavsiye ediyoruz.

Alışverişe çıkmak.

Aslan burcunun depresyondan kurtaracak şey güzel ve yüklü miktarda yapılan alışveriştir. Alışverişe zaten düşkün olan Aslanlar için ne alışverişi olduğunun pek önemi yoktur. Market, ev dekorasyonu, kişisel bakım veya kıyafet... Her türlü alışverişi yapabilir ve depresyondayken ne aldığının pek farkına varmaz. Herkesle çok çabuk kaynaşabilen Aslanlar, hayatlarına aldıkları kişileri pek sorgulamazlar. Onlar hayatındadır ve kim olduğunun pek önemi yoktur. Bu yüzeysel arkadaşlıklar da çabuk sonlanır. Güçlü karakterleri nedeniyle bu bitişler onu pek yıkamaz ama karşısındaki kişiyi fena halde yıkabilir. İnsanlar üzerinde derin etkiler bırakan Aslanlarla, yapılmayacak bir şey varsa o da depresyondayken alışverişe çıkmaktır.

Uzun bir banyo...

Başak burcunun depresyondan çıkması uzun, tütsü ve sakin bir müzik eşliğinde banyo yapmaktır. Kafasını ve kendini dinlediği, uzun uzun düşündüğü bu banyo sonrası bütün kötü düşüncelerinden arınmış bir Başak burcu karşınıza çıkabilir. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünen, kendini asla riskli bir işe sokmayan Başaklar bazen düşünmeden davranabilirler. Özellikle duygusal ilişkilerinde akıllarını başlarından atmaları mümkündür. Böyle durumlarda istedikleri olmazsa veya istediklerine ulaşamazlarsa kendini çok kötü hissederler. Kendilerine acıma duyguları yüksek olan Başaklar depresyona girmek için yer ararlar. Duygusal müzikler dinleyerek bile kendilerini üzebilirler. Onlara iyi gelecek şey uzun bir banyodur.

Sevdiği sanatçının konserine gitmek.

Sevdiği sanatçının konserine gitmek.

Terazi  burcunu depresyondan çıkartmak istiyorsanız onu direkt konsere götürün. O kalabalıklar içinde bağırarak şarkıya eşlik etmesi, kimsenin onu fark etmemesi ona çok iyi gelecektir. Zaten konsere gitmeyi, eğlenmeyi seven Terazi burçları, depresyondan çıkmak için ilk tercihleri kalabalık konserler olacaktır. Sevmek ve sevilmek üzerine derin duygular hisseden Terazi burcu bu kavramlara çok önem verir. Karşılarına her çıkanı sevemedikleri gibi onu sevmelerine de izin vermezler. Gerçekten kendilerini hak eden kişiyi beklerler. Terazi burcu naif ve romantik görünen ama tahammül edemedikleri şeylere karşı tırnaklarını çıkaran bir burçtur. Hiçbir zaman bir tartışma içine girmeyen Terazileri, depresyondan çıkartmak için sevdiği sanatçının konserine götürmeniz yeterlidir.

Derin ve uzun bir uyku...

Akrep burcu depresyondan çıkacaksa şöyle birkaç gün uyuyarak çıkabilir. Bütün duygularını diplerde yaşayan ve kendini göstermeyi seven Akrepler, depresyona girdiklerinde asla bir şey yapmak istemezler. Kendilerine acımaya başlar, yataktan hiç çıkmazlar. Mecbur olmadıkça çok fazla dertlerini de paylaşmayan Akrepler, yalnız başlarına depresyonu atlatmayı beklerler. Evcimen bir yapıya sahip olan Akrep burcu, kimseye kolay kolay güvenmezler. Bu güvensizlikleri nedeniyle de etrafında sayılı insana yer verirler. Kolay güvenmeyen güvenince de kolay bırakamayan Akreplerin hayatına girmek de çıkmak da çok zordur. Onu bırakacak olursanız, kendini kocaman bir boşlukta hissedebilir. İşte bu durumda onu depresyona iten en büyük şeydir. Akrep burcunun depresyondan çıkmasını istiyorsanız ona birkaç gün izin verin.

Yeni flörtler bulmak.

Yay dedikte aklımıza flört geldi. Herkese mavi boncuk dağıtan Yay burçlarının depresyondan çıkması da hayatına yeni birini alarak olur. Her ne kadar umursamaz görünseler de sevdikleri kişilerin problemlerini bile dert edinebilirler. Onların değer verdiği kişilerden birisiyseniz şanslısınız demektir. Yeni birileriyle tanışmayı ve onların hikayelerini dinlemeyi seven Yay burçlarının, kafalarını dağıtmak için en iyi yol yeni flörtlerdir. Depresyona girmelerine kendileri izin vermez ve ne zaman hiçbir şey yapmak istemezlerse o zaman giyinip, süslenip dışarı çıkarlar. Zaten dış görünüş bakımından şanslı olan yani çekici olan Yay burçları kolay bir şekilde flört bulabilirler. Kendilerini kolay kolay uzun ilişkiye hazır hissetmeyip, bu nedenle sık flört yaparlar. Doğru ve aşık olacakları kişiyi bekleyene kadar flört etmeye devam ederler. Yani Yay burcunu depresyondan çıkarmak için yeni birileriyle tanıştırın.

Daha fazla çalışmak.

Oğlak burcunun depresyondan çıkması kendini daha fazla çalışmaya vermesiyle gerçekleşir. Onların problemlerden kaçması daha fazla çalışmalarına neden olur. Oğlak burçlarının başarısı için iyi bir adım olsa da uzun vadede yıpranmalarına ve aslında daha fazla depresyona girmelerine neden olabilir. Her zaman önceliği iş olan Oğlakları üzmek ve gerçekten kalıcı bir zarar vermek kolay değildir. Onların depresyona girmesi demek hayatlarının durağan noktaya gelmeleri demektir. Yani büyük bir olay, problemle karşılaşmışlardır. Psikolojik olarak aşamadıkları sorunları nedeniyle kendilerini işe verirler. İlişkilerinde ne kadar umursamaz gözükseler de her zaman yanlarında olmalarını istedikleri ve başarılarıyla sevinen başarısızlıklarıyla üzülen birine ihtiyaç duyarlar. Yani bir yol arkadaşı ararlar. Oğlak burcu depresyondan çıkmak için çalışmaya başvursa da kafasını dağıtmaya da ihtiyacı vardır.

Arkadaşlarıyla sohbet etmek.

Arkadaşlarıyla sohbet etmek.

Kova burcunun depresyondan çıkması yine arkadaşlarının yanında bulunmasından geçer. Çok çabuk her şeyden etkilenen, herkesin problemini kendi problemiymiş gibi dert edinen Kova burçları, haftanın üç günü kesin depresyondadır. Aslında enerjik olan ve eğlenmeyi seven Kovalar için en iyi terapi yöntemi arkadaşlarıyla bir terasta sabahtan akşama kadar sohbet etmektir. Onlarla bazen eğlenceli bazen dertli bazen ciddi konuların konuşulduğu anlarda bulunmaları Kovalar için eşsiz bir şeydir. Arkadaş kavramına, daha doğrusu dost kavramına çok önem veren Kovalar ömürlük arkadaşlıklar edinirler. Onların hayatına girdiyseniz kolay kolay çıkamazsınız. Çünkü iyilikleri ve farklılıkları ile hayatınıza dokunmuşlardır bir kere. Kovaların bu davranışlarını başka kimsede bulamazsınız. Arkadaşlarıyla geçirdikleri zamanlar Kovaların depresyona girmelerini engelleyebilir.

Kocaman bir pasta yemek.

Balık burcunu depresyondan çıkaracak şey kocaman bir pasta yemektir. Yemek yemeye, tatlıya çok fazla düşkün olan Balık burcu kendini ne zaman kötü hissetse koşarak bir tatlıya sığınır. Çok duygusal, çok naif ve çok kırılgan olan Balık burcu zaten her an depresyonda olabilir. Bu nedenle her an tatlı yiyebilir. Bazen yalnız kalmaya sığınan ve herkesten bunalıp, kendini bir köşeye kapatan Balık burcu genellikle depresif bir ruh haline sahiptir. Kendini, kendi gibi hissettiği tek yer gerçekten yakın oldukları kişilerdir. Aslında iletişimi güçlü olan ve herkesle çabuk kaynaşan Balık burcunun insanlara alışması bayağı bir zaman alır. Karamsarlığa düştüğünde, belirsizlikler olduğunda veya aklı eski sevgili/flörtünde kaldığında Balık burcu kesinlikle depresyondadır. O kendini kötü hissettiğinde kapsını kocaman bi' çikolatalı pasta ile çalabilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
17
16
10
10
10
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Daha fazla çalışmak. Oğlak burcunun depresyondan çıkması kendini daha fazla çalışmaya vermesiyle gerçekleşir. Onların problemlerden kaçması daha fazla çalış... Devamını Gör

kaneki_tokyo.ghoul

Derin ve uzun bir uyku valla doğru

ayşe derin

konser