Görüş Bildir
Haberler
Burak Arzova Hesapladı: TL Daha Ne Kadar Değer Kaybedebilir?

Burak Arzova Hesapladı: TL Daha Ne Kadar Değer Kaybedebilir?

TL'deki değer kaybının daha nereye kadar gidebileceği hesaplandı. Enflasyon ile ilişkili olan para birimlerinin çok basit bir hesapla enflasyon yükseldikçe değer kaybedeceğini biliyor muydunuz? 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekonomistler neden aynı şeyleri söylüyor?

Ekonomistler neden aynı şeyleri söylüyor?

Prof. Dr. Burak Arzova, Dr. Artunç Kocabalkan ile Youtube yayınında TL'nin değer kaybı ve ekonomi yönetiminde Mehmet Şimşek'in yer alacağı iddialarını yorumladı.  

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin Türkiye'nin örnek gösterildiği iddiasına Fed Richmond Başkanı Thomas Barkin'in 'Fed enflasyonu kontrol etmek için üzerine düşeni yaparsa beklentiler ile fiyat ve ücret artışları, istikrarlı ve sabit kalır. Üzerine düşeni yapmazsa Türkiye’de olduğu gibi bunun tersi yaşanır” söylemini örnek gösterdi. Daha önce Rusya Devlet Başkanı Putin'in de enflasyon ve faiz üzerine Türkiye örneğinin de konuşulduğu yayında ekonomistlerin neden bu konuda devamlı aynı şeyleri konuştuklarının ekonomi politikaları açısından altı çizildi.

TL daha değer kaybeder mi?

TL daha değer kaybeder mi?

TL'deki değer kayıpları ve kurun yönüne de konuşmalarında değinen ikili, enflasyondaki yükseliş sürdükçe TL'nin aşağı yönlü daha gidecek yolunun olduğunu da söyledi. 

Arzova yayında YUVAM hesap için de önce karşı olunan sıcak para girişinin bu sistemle davet edildiğine değinirken, yabancı para cinsinden kazanç sağlayan ve Türkiye'de yatırımlarını değerlendiren kişilerin karlarının Türkiye bütçesinden karşılanmasını doğru görmediğini de iletti. Ayrıca bu şekilde yatırım çekilmesinin de imkansız olduğunun altını çizdi. 

Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimine yeniden dönmesi için de artık isimlerin değil kurumların bağımsızlığının sağlanmasını doğru olduğunu düşündüğünün de belirtti.

TL ve Mehmet Şimşek I Dr. Artunç Kocabalkan - Prof. Dr. Burak Arzova

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın