Görüş Bildir
Haberler
Bunu da Gördük: HES Şirketi Meşhur Tortum Şelalesinin Suyunu Kesti

Bunu da Gördük: HES Şirketi Meşhur Tortum Şelalesinin Suyunu Kesti

Ulaş
07.03.2022 - 11:27

Geçtiğimiz aylarda özelleştirme kapsamında 49 yıllığına kullanım hakkı bir firmaya verilen Tortum Hidroelektrik Santrali'nin bakıma alınmasıyla birlikte ortaya tam bir doğa katliamı çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’nin ilk hidroelektrik santrallerinden olan Tortum Hidro Elektrik Santrali’nin özelleştirmesi sonrası ihaleyi alan özel şirketin ‘UNESCO Dünya Mirası listesi’nde yer alan şelaleyi kamuoyu baskısı sonrası yeniden su bırakılmaya başlanmıştı.

Daha önceki kesinti sürecinde konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, hidroelektrik santralini işleten özel şirketin, 27 Şubat'tan itibaren tekrar Tortum Şelalesi'ne verilmesi gereken suyu azalttığını açıkladı.

Sözcü'den Orhan Bozkurt'un haberine göre bölge halkının tepkisini içeren video ve fotoğrafları sosyalmedya hesaplarından paylaşan Tanal, “Tortum Şelalesi'ne yönelik ihaneti unutma ey Erzurum halkı!” diye tepkisini göstererek Erzurum Valisi Okay Memiş’i verdiği sözü tutmaya çağırdı.

CHP'li vekil Mahmut Tanal'ın söz konusu paylaşımları şöyle 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
13
6
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Milatx

Yüzüklerin efendisindeki ork sürüsü bu millet yakıp yıkmaktan başka hiç bir şey bilmiyor yeteneği de yok zaten

tncdmrl

sayaç koysunlar şelaleye halk ödesin akan suyun faturasını :D

Bozkurt

Öderler sıkıntı olmaz. %63 sonuçta.

Mehmet K.

Bu şelalinin olduğu yerde, o kadar çok 1000 yıllık kilise, kale.. tarihi eser var ki. Gelen turistin haddi hesabı yok, özellikle Gürcü krallığından kalma kil... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Seni tenzihederey yazıyorum;ama senin köyün dahil oylar AKP ye