Görüş Bildir
Haberler
Bunlar Çıkalı O Kadar Oldu mu Dedirtecek 16 Efsane Bilgisayar Oyunu

etiket Bunlar Çıkalı O Kadar Oldu mu Dedirtecek 16 Efsane Bilgisayar Oyunu

AbSurDMaN
01.08.2014 - 07:05 Son Güncelleme: 01.08.2014 - 13:38

Alanlarında efsane olan bu oyunların üzerinden geçen yılları görüp çok fena yaşlandığınızı hissedeceksiniz. Zaman geçiyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Knight Online çıkalı tam 12 sene oldu.

'Aga sw pls'

'+++++++++ pls seri'

Yuh lan o kadar olmamıştır dediğinizi duyar gibiyim. Bir bakıma haklısınız çünkü Amerika serverlarının açılması 2004 yılına denk geliyor, yani o da 10 sene yapıyor. Evet, bu zehir yavaştan vücutlarımıza gireli tam 10 yıl oldu. Bu 10 yılda nice genç gençliğini çürüttü, nice aileler yıkıldı, ama Knight Online bir şekilde hep oradaydı.

Reset atılan serverlarda boss avına çıkmalar, bazen gerilimli bazen geyiğin dibine vurulduğu exp party'leri, trade ekranı açıp bir şekilde item dupe'lemeye çalışmalar, kosp ve koxp ile lvl kasan char'lar, yapılan amansız pvp'ler, daha neler neler. Günahıyla sevabıyla 10 senesini doldurdu ve saymaya devam ediyor. Ülkedeki online oyunculuk çıtasını bambaşka bir seviyeye çıkaran Knight Online halen tutkuyla oynanıyor. Aslında var ya vereceksin arabanın anahtarını alacaksın full item char'ı... Neyse.

2. Warcraft 3 çıkalı tam 12 sene oldu.

2. Warcraft 3 çıkalı tam 12 sene oldu.

Çıkmasını yıllarca beklediğiniz oyun çıkıyor ve onun da üstünden yıllar geçiyor. Zaman nasıl bu kadar çabuk geçmiş hayret. Türünün en iyisi sayılabilecek bu Blizzard başyapıtı kendi başına o kadar güzeldi ki yetmedi DotA diye bir yavrucak doğurdu. Şimdilerde herkes daha çok World of Warcraft oynadığından pek yüzüne bakılmıyor fakat DotA sayesinde bu şahane oyunun mirası yaşatılmaya devam ediyor.

3. Jedi Knight 2: Jedi Outcast çıkalı tam 12 sene oldu.

3. Jedi Knight 2: Jedi Outcast çıkalı tam 12 sene oldu.

Star Wars oyunlarının bıçkın jedi abisi Kyle Katarn ile az mı ışın kılıcı salladık hey gidi hey. Işın kılıcını bu denli güzel kullanmamıza veren ilk oyundu, bu sayede multiplayer'ı da acayip zevkliydi. Tekrar oynansa oynanır ha.

4. Grand Theft Auto: Vice City çıkalı tam 12 sene oldu.

GTA serisinin şüphesiz en renkli oyunuydu, radyolarıyla olsun hikayesiyle olsun diğerlerinden daha farklıydı. Şu aralar tüm dünya GTA V ile çalkalanıyor ama kendisini unutmak mümkün değil. Halen ülkedeki her internet cafede yüklü oyunların başında gelir. Bu arada mini helikopterli inşaat görevinin de allah belasını versin!

5. Championship Manager 01-02 çıkalı tam 13 sene oldu.

5. Championship Manager 01-02 çıkalı tam 13 sene oldu.

Championship Manager aslında bir oyun değildir, bir yaşam tarzıdır. Futbola dahil olamamış biz gariban futbolseverleri kendi dünyasında başarıdan başarıya koşturan, sayılar ve yazılardan oluşmuş bir dosttur. Ve Maxim Tsigalko'suyla, Taribo West'iyle bir mozaiktir CM 01/02. Fanatikleri tarafından serinin en iyisi olarak gösterilen bu versiyonu hala tekrar tekrar oynanmakta. 2500'lü yıllara gelen manyaklar bile var. Crash dump hatası olmasa daha da giderler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Max Payne çıkalı tam 13 sene oldu.

Matrixvari bir oyun olacak, aman aman bir şey olacak sözleriyle bekliyorduk kendisini. Çıktığında beklentilerin biraz altında kalsa da 'bullet time' olayı ile gerçekten bize Matrix deneyimi yaşatmıştı. Klişe konusu olmasına rağmen devam oyunları geldi, hatta sinema filmi bile çekildi -ki bence şahane filmdi-, yani karısı ve çocuğu öldürülen, limon yalayarak ekşittiği suratı ile intikam alan Max abimizin hakkı fazlasıyla verildi.

7. Baldur's Gate II: Shadows of Amn çıkalı tam 14 sene oldu.

7. Baldur's Gate II: Shadows of Amn çıkalı tam 14 sene oldu.

Ne denebilir ki? Masaüstü FRP'yi bilgisayar ekranlarına taşıyan bu başyapıta ne dense az. Bir şekilde oynamış olup da burada ismini görüp heyecanlanmayan oyuncu yoktur. Belki de tekrar oynanabilirliği en yüksek oyun olan bu şaheserle tanışmamız tam 14 yıl öncesine dayanıyor. İnsan gerçekten hayret ediyor.

8. Quake 3: Arena çıkalı tam 14 sene oldu.

Daha zevklisi gelmedi.

Şimdi piyasaya çıkan bir oyun olsa burun kıvırılmayacak denli grafikleriyle, üstüne bir de kolay oynanışıyla bizleri mest etmişti. Yapılan turnuvaların haddi hesabı yoktu. Hala da yok. Halen severleri tarafından oynanmaya devam ediyor ki hem kelime anlamı hem mecaz olarak kafa dağıtmak için başka iyi bir alternatif aklıma gelmiyor. 14 senede bunun gibisi gelmez mi arkadaş? Yok, gelmiyor işte.

9. Need For Speed: Porsche Unleashed çıkalı tam 14 sene oldu.

Need for Speed serisinin en güzel oyunu. Ve belki de en güzel yarış oyunuydu. Tamam Underground'lar Most Wanted'lar iyidir güzeldir ama bu klas oyunun önünde düğme iliklerler. Konsept bir oyun olduğundan tüm arabalar Porsche markaydı, oyunda ilerledikçe hem modellerin gelişimine, hem de Posche'un tarihine büyülenerek tanık olurduk. Başlangıçtan 2000'e kadar tüm Porsche modelleri oynayanların ezberindedir. Ülkede Porsche alan nispeten genç insanlara sorarsak alma nedeni olarak bu oyunu gösterebilirler, hiç şaşırmam. Şu şahane oyunun üzerinden 14 sene geçmiş olması inanılır gibi değil.

10. Diablo II çıkalı tam 15 sene oldu

İsmini zikretmek bile insanın tüylerini diken diken ediyor. Dört act sonunta Diablo'yla karşılaşılan ilk an, tüm oyuncular için özeldir galiba. Ben mesela heyecan ve korkudan altıma doldurmak üzereydim.

Her zaman daha iyi item bulma çabası, karakterini en yüksek level'a getirmeye çalışmak derken tam 15 yılımızı yemiş oyun. İyi de etmiş. Helali hoş olsun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Counter-Strike çıkalı tam 15 sene oldu.

Bir efsane.

Yapımcısı Half-Life motorunu kurcalayıp böyle bir mod yaptığı zaman dünya oyun tarihi değiştireceğini biliyor muydu acaba? Heralde şu aralar gençliğin çağında olup da bir kere bile Counter Strike oynamamış Türk genci yoktur. Üzerinden bu kadar yıl geçmiş olmasına rağmen internet cafelerin vazgeçilmezi. Yenilenen versiyonları da cabası. O değil de beyler bi oyun kurun da dust atak.

12. Worms Armageddon çıkalı tam 15 sene oldu.

Dünyanın en sevimli en eğlenceli oyunu, tabii arkadaşlarınızla oynadığınız zaman.

Üzerinden değil 15, 150 sene bile geçse verdiği keyifte azalma olmaz. Heralde ihtiyarladığım zaman bile ara sıra oynamaya çalışacağım. Bu kurtlardan vazgeçilmez. Bu arada bu keyif beni kesmiyor, daha fazla keyif almak istiyorum diyen varsa takımların ses dosyalarını değiştirsin. Mesela benim takımım bomba patladığı zaman Kemal Sunal'ın 'aha kafası yarıldı' repliğini icra ediyordu hehe.

13. Half-Life çıkalı tam 16 sene oldu.

Dünyanın en iyi fps oyunu, sen çıkalı ciddi ciddi 16 sen oldu mu? Oysa Black Mesa'da elimize levye aldığımız an daha dün gibi. Bunca yılda yapılan fps oyunlarında genel olarak üstüne çıkabilen bir oyun yok, varsa da bu Half-Life 2'dir. Yalnız o da çıkalı 10 sene olmuş, biz baya yaşlanmışız arkadaş ya.

14. Commandos çıkalı tam 16 sene oldu.

Oyunun adını görür görmez kafasında alman askerin 'alarm! alarm!' şeklindeki bağırışı çınlayanlar buraya.

Askerli bir satranç oyunu gibiydi, her bir hamlemizin önemi vardı ve yanlış bir hamle sonumuzu getirirdi. Özlüyoruz seni Commandos reyiz...

15. StarCraft çıkalı tam 16 sene oldu.

Warcraft kadar hastası olunan serinin ilk ayağı. Terran'lar, Zerg'ler ve Protoss'ların şanlı kapışması o kadar güzel ve dengeli ki oynayıp hastası olmayan yok. Hatta öylesine hasta olan ülkeler var ki mesela bu oyun Güney Kore'nin milli sporu olmuştur. Düşünün tüm ülke bir oyunu aşkla oynuyor. Valla bu onur StarCraft'a çok yakıştı. Basit harita yapma editörü ile Cin Ali bile çizemeyen insanlara sanat eserleri yaratması da cabasıydı. Var olasın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Mortal Kombat II çıkalı tam 21 sene oldu.

Fatality'ler, babality'ler yapıcaz diye parmak kası yaptığımız, her karakterin özel vuruşlarını ezbere bildiğimiz, dövüş oyunlarının en kralı Mortal Kombat II bundan tam 21 yıl önce çıktı. Dile bile kolay değil, tam yirmi bir yıl. Şimdi 21 yaşında olanlar bile ayıla bayıla oynayabilir, bırakın en son grafikli dövüş oyunlarını valla bu en iyisi.

Yahu çok fena yaşlanmışız be.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
618
217
148
90
88
78
66