Görüş Bildir
Haberler
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

Batuhan
13.04.2015 - 17:43

1. Soma Adalet Arıyor...

1. Soma Adalet Arıyor...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Soma’da 301 madencinin öldüğü faciayla ilgili davanın ilk duruşması Akhisar'da görüldü. İlk duruşmaya tutuklu sanıklar gelmedi. Bir yıla yakın zamandır bugünü bekleyen aileler tepki gösterdi. Tutuklu sanıkların 'olası kastla öldürme' suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor. Davada yargılanan kamu görevlisi yok. Duruşma 15 Nisan'a ertelendi. Mahkeme tutuklu sanıkların duruşmaya getirilmesine karar verdi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/soma-iddianam...

2. Papa'nın 'Soykırım' Açıklaması Dış Basında

2. Papa'nın 'Soykırım' Açıklaması Dış Basında

Papa Françesko'nun pazar ayininde 1915 olaylarında ölen Ermeniler için '20. yüzyılın ilk soykırımı' ifadesini kullanmasının ardından Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırması dış basının gündeminde geniş yer buldu.

Kaynak: http://onedio.com/haber/papa-nin-soyk...

3. BAKUR Programdan Çıkartıldı, Festivalin Tadı Kaçtı

3. BAKUR Programdan Çıkartıldı, Festivalin Tadı Kaçtı

'Bir Gerilla Belgeseli: BAKUR’ (Kuzey) filminin 34’üncü İstanbul Film Festivali kapsamındaki gösteriminin iptal edilmesinin ardından 22 film festivalden çekildi. Sinemacılar da imza listesi yayınlayarak film festivalde gösterilene kadar ‘boykot’ çağrısı yaptı.  Festival Komitesi Belgesel, Ulusal ve Uluslararası Altın Lale Yarışmaları ile festivalin kapanış töreninin iptal edildiğini açıkladı.  Festivalin Ulusal Yarışma Jüri Başkanı yönetmen Zeki Demirkubuz 'Filmin yasaklanmasına çok önceden karar verilmiş. Kararın siyasi olduğunu düşünüyorum' dedi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/pkk-belgeseli...
İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Dünya Edebiyatında Kara Pazartesi

4. Dünya Edebiyatında Kara Pazartesi

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Alman yazar Günter Grass ve Uruguaylı ünlü yazar Eduardo Galeano hayatını kaybetti.

5. CHP'nin ‘Milletçe Alkışlıyoruz’ Reklamı İçin Suç Duyurusu

Düzce'de 29 yaşındaki esnaf Ümit Ergün, CHP'nin 'Milletçe alkışlıyoruz' reklamında alkışlamanın tahrik edici olduğunu, karşıt görüşün protesto edilmesi gerektiği olarak anlaşılacağı için sokak eylemlerinin çıkabileceğini öne sürerek, suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: http://onedio.com/haber/chp-nin-mille...

6. Soma'daki Facianın İlk Kez Yayınlanan Görüntüleri

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe, 13 Mayıs 2014'te Soma'da meydana gelen ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği güne ait güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı.

Rengin Arslan'ın özel haberinde ilk kez yayımlanan bu görüntüler kaza öncesinde ve sonrasında madenini dışında ve içinde yaşananları gösteriyor

Kaynak: http://onedio.com/haber/soma-daki-mad...

7. TSK'dan 1 Günde 3 Açıklama

7. TSK'dan 1 Günde 3 Açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, bugün 3 açıklama yaptı.İlk olarak Pazar günü Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Yukarıtütek köyünde askerlerle PKK arasındaki çatışmaya ilişkin yaptığı açıklamada askerlerin tahliyesine yardımcı olan vatandaşlara teşekkür eden Genelkurmay Başkanlığı, ardından MİT TIR'larıyla ilgili soruşturmaya yönelik açıklama yaptı. TSK'ya ait son açıklama ise Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Özkürkçü'den geldi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/tsk-vatandasl...

8. Dolarda Yeni Rekor: 2,65'i Aştı

8. Dolarda Yeni Rekor: 2,65'i Aştı

Doların küresel değer kazancı ile dolar/TL 2,65'i aşarak tüm zamanların en yüksek düzeyine çıktı.

Kaynak: http://onedio.com/haber/dolar-haftani...
İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Clinton Adaylığını Açıkladı

9. Clinton Adaylığını Açıkladı

Başkanlık yarısı için uzun süredir adaylığını açıklaması beklenen Demokrat Parti'den Hillary Clinton, 2016'daki seçimlerde Beyaz Saray için yarışacağını sosyal medya aracılığıyla duyurdu.

Kaynak: http://onedio.com/haber/clinton-adayl...

10. Bugün Günlerden Orhan Veli

10. Bugün Günlerden Orhan Veli

13 Nisan 1914'te dünyaya gelen Orhan Veli Kanık 36 yıllık yaşamına şiirlerinin yanı sıra hikâye, deneme, makale ve çeviri alanında birçok eser sığdırdı.

Melih Cevdet ve Oktay Rifat ile birlikte yenilikçi Garip akımının kurucusu olan Kanık, Türk şiirindeki eski yapıyı temelinden değiştirmeyi amaçlayarak sokaktaki adamın söyleyişini şiir diline taşıdı. 

Garip Akımının Yaratıcısı Orhan Veli Kanık ve Onu Garip Yapan '10' Efsane Şiiri

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0