Görüş Bildir
Haberler
TSK'dan 1 Günde 3 Açıklama

TSK'dan 1 Günde 3 Açıklama

ATKN
13.04.2015 - 10:11 Son Güncelleme: 13.04.2015 - 14:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay Başkanlığı, bugün 3 açıklama yaptı.İlk olarak Pazar günü Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Yukarıtütek köyünde askerlerle PKK arasındaki çatışmaya ilişkin yaptığı açıklamada askerlerin tahliyesine yardımcı olan vatandaşlara teşekkür eden Genelkurmay Başkanlığı, ardından MİT TIR'larıyla ilgili soruşturmaya yönelik açıklama yaptı. TSK'ya ait son açıklama ise Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Özkürkçü'den geldi.

TSK tarafından yapılan açıklamalar şöyle:

‘Vatandaşlarımızın yaralı personelimize yardımı takdire şayan’

‘Vatandaşlarımızın yaralı personelimize yardımı takdire şayan’

11 Nisan 2015 tarihinde Ağrı ili Diyadin ilçesi, Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan dört personelimizin, havadan tahliyesi esnasında bölgeye gelen vatandaşlarımızın, yaralı personelimize yardımı takdire şayan bulunmuş, vatandaşlarımızın Türk Askerine olan bağlılığının ve sevgisinin ne denli büyük olduğunu göstermiş, milletimizin birlik ve beraberliğinin güzel bir örneğini teşkil etmiştir.

Vatandaşlarımıza teşekkür eder, sağlık ve mutluluk dolu güzel ve huzurlu günler dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kadıköy'de düzenlenen mitingde 'Çatışma bölgesinde askerler var, helikopter yaralıları almak yerine yukardan ateş açıyor. Ambulans yok, helikopter yok. Yaralı askerleri çarşaflarla taşımak zorunda kalıyor arkadaşlarımız. Fotoğraflar var görüntüleri var. ' dedikten sonra Twitter hesabından görüntüleri paylaşmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MİT TIR'larına yönelik soruşturma

MİT TIR'larına yönelik soruşturma

Genelkurmay Başkanlığı'nın MİT'e ait TIR'ların Adana ve Hatay'da durdurulmasıyla ilgili soruşturmaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

  • 1. Türk Silahlı Kuvvetleri; görevlerinin ifasında Anayasa'da belirtilen hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve demokratik toplum olmanın gerekleri prensiplerine bağlılığı temel esas almaktadır.

  • 2. Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı emekli ve muvazzaf personeli ile ilgili olarak yürütülen soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde, her zaman olduğu gibi bugün de hukuka ve yargı bağımsızlığına saygı çerçevesinde hareket edilmesine büyük bir hassasiyet gösterilmektedir.

  • 3. Yargı'da devam etmekte olan soruşturma ve kovuşturmaların takibine devam edilmekte olup, yasalar çerçevesinde personelimizin kişilik haklarının korunması yönündeki gayretlerimiz sürdürülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

'Canlı kalkan tanımlamasını TSK olarak kabul etmiyoruz'

'Canlı kalkan tanımlamasını TSK olarak kabul etmiyoruz'

Son açıklama Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü'den geldi. Özkürkçü, Ağrı'daki terör saldırısına dair, Jandarma unsurlarının çatışma çıkan bölgeye operasyon amacıyla gitmediklerini kaydetti.

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü, AA muhabirinin telefonda Ağrı'daki terör saldırısına ilişkin sorularını yanıtladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Anayasa ve kanunlarla kendisine verilen görev ve sorumluluklarını, her türlü siyasi düşünce ve oluşumun dışında olarak, Türk milletine en üst seviyede hizmet etme arzusuyla yerine getirdiğini ifade eden Özkürkçü, 'Hizmet ettiğimiz vatandaşlarımızın hangi partiyi destekledikleri ya da hangi partiye üye oldukları TSK olarak icra ettiğimiz görevlerin mahiyetini etkilememektedir ve etkilemeyecektir' dedi. Tuğgeneral Özkürkçü, şunları kaydetti:

'Ağrı'da yaralı personelimize askerlerimizin yanında yer alarak yardım eden vatandaşlarımızın 'canlı kalkan' olarak tanımlanmasını, TSK olarak kabul etmiyoruz. Vatandaşlarımızın gösterdiği bu davranış, her türlü takdirin üzerindedir ve bölgedeki vatandaşlarımızın teröre karşı olduklarını gösteren en güzel tepkidir. Olayın birkaç gün öncesinde, gerek istihbarat birimlerimizden bize gerekse Ağrı Valiliğine gelen ihbarlar üzerine,  Sayın Vali'nin talimatıyla 'Bahar Şenlikleri'nde gerekli güvenlik tedbirlerini almak ve çıkabilecek olaylara karşı kamu güvenliğini sağlamak maksadıyla; Vali tarafından, asayiş ve kolluk kuvveti olan Jandarma unsurları görevlendirilmiştir.

Güvenlik nedeniyle alınan bu önleyici tedbirin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgisi bulunmamaktadır. Ancak TSK olarak; yürütülen bu faaliyetin bir operasyon faaliyeti olmadığını, jandarma unsurlarının çatışma çıkan bölgeye operasyon amacıyla gitmediklerini, bu tür tedbirlerin, düzenlenen bu ve benzeri kapsamdaki etkinliklere yönelik olarak ülkemizin her köşesinde aynı titizlikle uygulandığını da ifade etmekte yarar görüyoruz.'

Saldırıda yaralanan personelin sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bilgisini paylaşan Özkürkçü,  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in yaralı personeli GATA'da ziyaret ettiğini, aileleriyle de bizzat görüşerek geçmiş olsun dileklerini ilettiğini kaydetti.

Onedio - Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0