Görüş Bildir
Haberler
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Batuhan
10.07.2015 - 11:21 Son Güncelleme: 10.07.2015 - 14:15

4G İhalesindeki Gecikme Stratejik Bir Hatadır | Güven Sak | Radikal

4G yok. Daha gelmedi. Belki de biz onu atlayıp doğrudan 5'inciye geçeceğiz. Ne olacağını henüz bilmiyoruz. Bir stratejimiz olmadığı için, ihalenin olup olmayacağı bile belli değil.

Baştan adını koyayım: Ben 4G ihalesindeki gecikmenin stratejik bir hata olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin fiber optik altyapısının yetersiz kalmasının da son 10 yılın stratejik hataları dizisine mutlaka eklenmesi gerektiğini düşünüyorum. İkincideki yetersizliğin birinci meseleyi gölgeleyecek kadar önemli olduğu kanaatindeyim. Türkiye, her boş yere beton dökme konusunda sergilediği kararlılığı, her yere cam lif döşeme konusunda göstermiş olsaydı, şimdi Sanayi 4.0 konusunda daha hazır bir altyapımız olurdu.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/yazarlar/gu...
İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD'lilere Bu Hoşgörünün Sebebi Nedir? | Mehmet Y. Yılmaz | Hürriyet

DİYARBAKIR'da bomba patlatarak 4 kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan teröristin, bu yola nasıl çıktığını artık biliyoruz.

IŞİD'e katılıp, Suriye'de bir süre savaştıktan sonra Adıyaman'a geri dönen ve hiçbir şekilde takibe uğramayan bir kişi tarafından etkilenip, önce sempatizan yapılmış, sonra militanlığa doğru evrilmiş.

Şimdi de geçtiğimiz hafta sonunda Birgün gazetesinde yayımlanan şu haberi okuyalım:

Dokuz ay boyunca Suriye'de IŞİD için savaşan 4 mücahit, yanlarında üç kadın ve beş çocuk ile Türkiye'ye kaçak olarak girmeye çalışırlarken jandarma tarafından yakalandı.

Bir gün boyunca MİT ve asker tarafından sorgulanan IŞİD'liler, savcılığın tutuklama istemine rağmen Kilis Sulh Ceza Hâkimliği tarafından serbest bırakıldılar.

Kaynak: http://www.gazeteoku.com/yazar/mehmet...

Üniversite Diplomalarını Çöpe Atan Adam! | Abbas Güçlü | Milliyet

Azeri şirket Socar’ın Türkiye CEO’su Kenan Yavuz Twitter hesabından tam 17 tweet paylaşarak, YÖK’ü ve üniversiteleri topa tuttu. Yavuz, “Gelen CV’leri çöpe atıyorum kapım üniversitelilere kapalı” dedi.

Peki ne tepki geldi?

YÖK, o, önce kendine baksın popüler olmaya çalışıyor diyerek ciddiye almadı. Üniversiteler de mikrofon uzatmasanız görüş açıklamıyor. Oysa üniversitelerimiz, ne YÖK ve rektörlerin iddia ettiği gibi çok iyiler ne de Yavuz’un söylediği gibi yerlerde sürünüyor. Dünyanın her yerinde de, çok iyi üniversiteler olduğu gibi çok sıradan olanlar da var.

Bizde de durum farklı değil.

Örneğin dünyanın en iyi üniversitelerinin bulunduğu ABD’de bile fazlasıyla gecekondu üniversite bulunuyor. Ama asıl önemli olan, üniversiteleri eleştirenlerin, bu konuda ne yaptıkları? Üniversitelere ne kadar donanım desteği sağlıyorlar, ne kadar stajyer alıyorlar, ne kadar burs veriyorlar?..

Bir de Batılı şirketlerle, kendilerini bu konuda karşılaştırsınlar!..

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/universite...

Mesele Koalisyon Değil, Siz Hâlâ Anlamadınız mı? | Nuray Mert | Cumhuriyet

Mesele, sıradan bir koalisyon meselesi değil, bir toplumsal- siyasal barış, hatta çözüm süreci demiştim, neden böyle düşündüğümü izah etmeye çalıştım. Şimdi, işin bir başka yönünü de tartışmaya açmakta fayda var; o da şu: AK Parti kendini “İslamcı” bir parti olarak mı tanımlıyor, “muhafazakâr demokrat” parti olarak mı ona karar vermesi lazım. AKP ilk kurulduğunda, biz artık kendimizi “muhafazakâr demokrat” olarak tanımlıyoruz dediler. Bu konuyu daha önce de “Kandırıldık ama iyi ki kandık” başlığı ile yazdım, okuması yazması kıt zevat, bu başlık altında yazdıklarımı ya anlama zorluğu çektiler veya sadece çarpıtmak amacıyla bir “pişmanlık” yazısı sandılar, çekip uzattılar. Doğal olarak, hayatımda pişman olduğum pek çok şey var, ama İslami kesime verdiğim destek de muhafazakâr demokrata dönüşme iddialarını ciddiye almak da bunlar arasında değil.

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazi...

Göbeklitepe, Filipinler'in 'un Direnci'ni Yumuşattı | Vahap Munyar | Hürriyet

ORTA Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (OAİB) ile Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Başkanı Turgay Ünlü’yü 5 yıl kadar önce dönemin İhracat Genel Müdürü aradı: 

- Filipinler Sanayi Bakanı Şanlıurfa’ya geliyor. Göbeklitepe’yi görmek istiyorlar. Sayın Bakan ve eşinin Şanlıurfa’daki ağırlamasını üstlenir misiniz?Turgay Ünlü, hemen harekete geçti. Filipinler’den konuk Bakan’ı karşılamak üzere Şanlıurfa’ya gitti:- O güne kadar Göbeklitepe’yi hiç duymamıştım. Filipinler’in Sanayi Bakanı’nın eşi 15 bin kilometre öteden Göbeklitepe’yi öğrenmiş ve görmek istemişti.Kentin Valisi birinci derece protokolle konuk Bakan ve eşini karşıladı.

Kaynak: http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/v...

“Mağlup Olduk Bizi Muzaffer Eyle Allah'ım!” | Fatma Barbarosoğlu | Yeni Şafak

Bu yazıyı, yazıp yazmamak konusunda kararsız kaldım bir vakit.

Ramazan-ı Şerif'in son cumasında daha feyizli bir yazı yazma isteği idi beni kararsız bırakan.

Daha olumlu, güzel, rikkatli bahislerde gezinsin isterdim kalemim.

Ne ki zamanın bir nasibi var ve yaşadığımız zamandan da bizim payımıza düşen keder...

Zamana tanıklığım en çok Allah'tan korkmayı ve Allah'tan korkmayanlardan korkmayı pekiştiriyor.

Allah'tan korkuyorum. İyi bir mümin olamadığım endişesi ile kalbim bana dar.

Kaynak: http://www.yenisafak.com/yazarlar/fat...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Anlamsız Tartışmanın Anlamı | Fehmi Koru | Haber Türk

‘’Hükümet mi kurulacak, yoksa seçim mi yenilenecek?’’ tartışmasına paralel bir başka tartışma daha sürüyor; hem de ilkini çırak çıkaracak bir heyecan ve yoğunlukta...

Paralel tartışmanın birbiriyle ilişkili iki konusu var. İlki, “İslamcılık öldü” iddiası etrafında yürütülüyor; diğeri ise “devletin İslamcıları” başlığı altında...

İlkini açan ve bugüne kadar sürdürenlere göre, ülkemizde artık “İslamcılık” diye adlandırılabilecek bir akım yok; o akım sizlere ömür... Bunun da sebebi, toplumda “İslamcı” bilinen veya kendilerini vaktiyle “İslamcı” olarak tanımlayanların, son 12 yıl içerisinde başka bir “şeye” dönüşmesi...

Dönüştükleri “şey” için çeşitli sıfatlar kullanılabilir, ama “İslamcı” artık o insanlara yakışan bir sıfat değil...

Kaynak: http://www.haberturk.com/yazarlar/feh...

Ekonomi Erken Seçime Dayanır mı? | Süleyman Yaşar | Taraf

Son günlerde erken seçim söylemi yoğunlaştı. Tabii bu yoğunlaşan erken seçim söylemi ekonomiye pek iyi gelmiyor. Çünkü yurtdışından yatırım bankaları erken seçime gidecek Türkiye için olumlu raporlar vermiyorlar. Önceki gün Merrill Lynch yatırım bankası “ Dolar likiditesinin daralması ve daha pahalı hâle gelmesiyle, Türkiye ekonomisinin yüksek cari açık veren bu modelinin sürdürülmesi mümkün değil ,” dedi. Ardından İsviçre’nin en büyük bankası UBS ; Türkiye’nin de içinde bulunduğu dört ülkeden uzak durduklarını belirtti. Bu ülkeler Brezilya, Endonezya, Güney Afrika ve Türkiye oluyor. Bu raporlara göre demek ki Türkiye ekonomisi dışarıdan pek iyi görünmüyor. Dolayısıyla küresel tasarrufları Türkiye’ye yöneltecek bankerler artık Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünmüyorlar.

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/yazarlar/ekon...

Ülkücüler Niye Dellendi? | Baskın Oran | Agos

Bir partinin bazı sempatizan veya üyeleri zıvanadan çıkmaya başladılar diye parti sorumlu tutulamaz. Ama onları cezalandırmıyorsa veya en azından açıkça kınamıyorsa, parti sorumlu olur. Hele de, disiplinli bir partiyse.***

Ülkücüler kendilerini toparlıyorlardı. Umutlanmıştık. Bahçeli’yi övmüştük. Seçimden sonra dellendiler. Üstelik, ırkçılık ve nefret söylemi gibi, kullananın seviyesini hemen gösterecek biçimde. Dahası, Ermenileri yine malzeme yaparak. Topluca bakınca vahim:

15 yaşında uluslararası ödül almaya başlayan 28’lik caz piyanisti Tigran Hamasyan Kars Ani harabelerine konsere gelince, şehrin MHP’li belediye başkanı Murtaza Karaçanta’nın demeci: “İçim yandı. Acaba, haberi yapan basın organlarıyla etnik kökenlerinde bir birliktelik var mı?” (link). Adam temel değer olarak ırk’ı biliyor, ne desin.

Kaynak: http://www.agos.com.tr/tr/yazi/12122/...

Hacking Team'in Hacklenmesi Sizi Ne Kadar İlgilendirir? | Füsun Sarp Nebil | T24

Haftasonunda siz eğlenceli bir şey yaptınız mı bilemiyorum ama yapanlar var. Müşterileri sadece kolluk ve güvenlik örgütleri (polis-savcılık-hükümetler vs) olan İtalyan Hacking Team firması, kim oldukları hâlâ belirsiz kişilerce hacklendi ve ortaya inanılmaz pislikler dökülüverdi.

Mesela 2013 yılında Sudan'da polis güçlerinin, 170'den fazla kişiyi öldürmesi olayıyla ilgili olarak firmanın Human Rights Watch'e verdiği 'Sudan ile hiç iş yapmadıkları' şeklindeki cevabın yalan olduğunun ortaya çıktı. Çünkü listede Sudan Güvenlik Güçlerine kesilmiş 480 bin Euro'luk bir fatura var.

Konuya yakın kişilerin “Oh olsun, biraz da siz yaşayın gizli bilgilerinize sızılmasının ne olduğunu” dedikleri olay, Pazar günü hackerların firmanın bilgisayarına sızarak oradan 400 GB’lik bilgi çalması ve halka açık yayınlanması şeklinde meydana geldi. Çalınan bilgiler arasında, firmanın müşteri listesi, yazılım kodları, e-mail yazışmaları, faturalar vs. var.

Kaynak: http://t24.com.tr/yazarlar/fusun-sarp...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0