Görüş Bildir
Haberler
Bu Yaz Ziyaret Etmeniz Gereken 10 Sergi

Bu Yaz Ziyaret Etmeniz Gereken 10 Sergi

Onedio Medya
02.06.2015 - 01:04 Son Güncelleme: 02.06.2015 - 17:40

Kültür ve sanat sezonunun sonlarına yaklaşırken, birçok müze, galeri ve sanat alanı yeni sergileriyle karşımızda. 

Birçoğu genç sanatçılara ayrılmış birbirinden güzel sergilerle hafta sonlarını renklendirmek isteyenleri, theMagger'dan Emre Eminoğlu'nun hazırladığı listeyle başbaşa bırakalım.

İşte İstanbul’da bu yaz ziyaret etmeniz gereken 10 sergi:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. AMBİVALANS

1. AMBİVALANS

Sergiye adını veren ambivalans terimi, psikolojide “bir kişiye veya duruma karşı aynı anda hissedilen karşıt duygular” anlamına geliyor. Alpin Arda Bağcık’ın sergideki işleri, fotoğraftan aldığı gerçeklik fikrini karakalem ve tuval üzerine yağlı boya tekniği ile oluşturulmuş. Gerçek anların muğlaklığını, güç ve iktidar ilişkilerinin olayların gerçekliğine etkisini ve bilgi bozulmalarını irdeleyen sanatçının işlerini Mısır Apartmanı’ndaki Galeri Zilberman’da ay sonuna kadar görebilirsiniz.

15 Mayıs – 27 Haziran 2015 @ Galeri Zilberman

2. START: ART WITHIN REACH VOL.3

2. START: ART WITHIN REACH VOL.3

C.A.M. Galeri’nin bu yıl üçüncü kez düzenlediği START “Art within Reach” sergisi, genç koleksiyonerleri ve sanatseverleri genç sanatçıların işleriyle buluşturmayı hedefliyor. Farklı disiplinlerden sanatçıların belirli bir fiyat aralığında seçilen işlerini daha ulaşılabilir kılan bu sergide Ayşe Bezenmiş, Güneş Bulut Yılmaz, Daniel Colagrossi, Yusuf Aygeç, Furkan ‘Nuka’ Birgün, Jennifer İpekel, Merve Denizci, Serkan Yüksel, Neslihan Başer, Özlem Ünlü, Nihal Martlı, Yücel Kale, Emirhan Eren, Peter Hristoff ve Cenin’in işleri yer alacak.

4 Haziran – 11 Temmuz 2015 @ C.A.M. Galeri

3. KORAY ARİŞ: AHENK / VURMALI HEYKELLER

3. KORAY ARİŞ: AHENK / VURMALI HEYKELLER

Ülkemizin en önemli heykeltıraşlarından Koray Ariş’in iki yeni serisi, yaz aylarında Galeri Nev’de sergilenecek. Ahenk (Euphony) ve Vurmalı Heykeller (Percussive Instruments) başlıklarını taşıyan bu serilerle Ariş’in kullandığı malzeme ve tercih ettiği biçimler arasındaki organik ilişki arayışına bir kez daha tanık olabileceğiz.

12 Haziran – 24 Temmuz 2015 @ Galeri Nev

4. GRAYSON PERRY: KÜÇÜK FARKLILIKLAR

4. GRAYSON PERRY: KÜÇÜK FARKLILIKLAR

Fotoğrafta: 8 Numaralı Cennet Sokağından Kovulma, 2012 (Detay)

Günümüz çağdaş sanatının en sıra dışı ve ikonik isimlerinden Grayson Perry’nin eserleri, 13 Mayıs – 26 Temmuz tarihleri arasında Pera Müzesi’nin iki katında sizleri bekliyor. Pera Müzesi ve British Council işbirliğiyle gerçekleşen Grayson Perry: Küçük Farklılıklar sergisi, 2003′te çağdaş sanatın en önemli ödüllerinden Turner Prize’ın sahibi olan Grayson Perry’nin eserlerine yer veriyor. Bu eserler arasında seramik, halı ve baskı işlerin yanı sıra British Council Koleksiyonu’ndaki 6 halıdan oluşan büyük eser grubu Küçük Farklılıkların Kibri de yer alıyor.

 13 Mayıs – 26 Temmuz 2015 @ Pera Müzesi

5. CECIL BEATON: PORTRELER

5. CECIL BEATON: PORTRELER

Pera Müzesi’nin Grayson Perry sergisi ile eşzamanlı olarak gerçekleştirdiği diğer sergi ise 1904 doğumlu, 20. yüzyılın en önemli ve çok yönlü fotoğrafçılarından birinin Türkiye’de ilk kez sergilenecek portre çalışmalarına yer veriyor. Geçtiğimiz yüzyılın en ünlü sanatçı, film yıldızı, yazar, entelektüel ve kraliyet üyesi portrelerinden oluşan sergi geçmişin yaşamlarına tanık olma fırsatı sunuyor. Sergi, National Portrait Gallery fotoğraf danışmanı Terence Pepper küratörlüğünde gerçekleşiyor.

 13 Mayıs – 26 Temmuz 2015 @ Pera Müzesi

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. BULUŞMA…REUNION

6. BULUŞMA…REUNION

Ulusal ve uluslararası sıralamalarda Türkiye’nin en başarılı üniversitelerinden biri olarak dikkat çeken Sabancı Üniversitesi’nin Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı programları da bugünün birçok önemli genç sanatçısının kariyerinde önemli yer taşıyor. Üniversitenin 15. yılında, bu programlar ile yolu kesişen ya da bu programlardan mezun olan genç sanatçıların eserleri “Buluşma…Reunion” sergisinde bir araya geliyor. Bu sanatçılar Aslı Narin, Baptiste Croze, Berke Soyuer, Beyza Boyacıoğlu, Burcu Yağcıoğlu, Cemre Yeşil, Deniz Gül, Deniz Üster, Ege Kanar, Egemen Demirci, Elif Süsler, Erdem Taşdelen, Hasan Salih Ay, Hayal Pozantı, İz Öztat, Julia Kul, Meriç Algün Ringborg, Onur Ceritoğlu ve Tan Mavitan. Bu isimlerin çalışmalarına, 2003 yılından vefat ettiği 2013’e kadar çalışmalarını üniversitenin çatısı altında sürdüren heykeltıraş Bayram Candan’ın iki eseri de eşlik edecek.

9 Nisan – 26 Temmuz 2015 @ Sakıp Sabancı Müzesi

7. AKBANK GÜNÜMÜZ SANATÇILARI ÖDÜLÜ SERGİSİ

7. AKBANK GÜNÜMÜZ SANATÇILARI ÖDÜLÜ SERGİSİ

Yaz aylarının gelenekselleşen ve sevilen genç sanatçı sergilerinden biri de Akbank Sanat’ın Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü finalistlerinin işine yer verdiği sergi… Seçilen 17 sanatçı; Alp Seker, Ayse Iri, Bestami Gerekli, Betül Sertkaya, Burak Dikilitas, Elif Erker, Elif Köse, Ferhat Akay, Furkan Öztekin, Gizem Dinç, Gürkan Mıhçı, H. Burak Yel, Hazal Ünsal, Mehmet Ögüt, Soner Ulu, Safak Gürboga ve Volkan Kızıltunç’un eserlerinden oluşan serginin küratörü Philippe Van Cauteren.

3 Haziran – 31 Temmuz 2015 @ Akbank Sanat

8. SPACELINER

8. SPACELINER

Fotoğrafta: Peter Anders 'Gerçek Yalanlar' (2015) 

ARTER’in haziran ve temmuz ayları boyunca sürecek sergisi Spaceliner, desen ve mekan arasındaki ilişkiye odaklanıyor. 17 sanatçının işlerinin yer aldığı sergide çizginin yüzeyden özgürleşip mekansallaşmasına ilişkin farklı yöntem ve yaklaşımlar örnekleniyor. Tüm işlerin çizilen çizgiler ve gerçek mekan arasındaki geçiş alanlarında yer aldığı sergide, Peter Anders, Sandra Boeschenstein, Pip Culbert, İnci Eviner, Monika Grzymala, Nic Hess, Gözde İlkin, Harry Kramer, Pauline Kraneis ,Hans Peter Kuhn, Zilla Leutenegger, Pia Linz, Christiane Löhr ,Ulrike Mohr, Jong Oh, Nadja Schöllhammer ve Heike Weber’in işleri bulunuyor.

15 Mayıs – 2 Ağustos 2015 @ ARTER

9. HER TERCİH DİĞER İHTİMALLER İÇİN BİR DIŞLAMADIR

9. HER TERCİH DİĞER İHTİMALLER İÇİN BİR DIŞLAMADIR

Üç koleksiyonu bir araya getiren “Her Tercih Diğer İhtimaller İçin Bir Dışlamadır”, sanat eseri toplama merak ve heyecanı ile bu alandaki tercihler üzerine eleştirel bir diyalog ortamı kurmayı amaçlıyor. 30’dan fazla sanatçının 50’den fazla eserini bir araya getiren sergi, Bilge ve Haro Cümbüşyan, Ayşe ve Saruhan Doğan ile Tüten ve Agah Uğur koleksiyonlarından seçilmiş işlerden oluşuyor. SALT, üç koleksiyoncu ve koleksiyonlarıyla diyalog halinde, son 10 yıldaki sanat pratikleriyle bunlara yönelik bireysel keşif ve araştırmalar arasında arabuluculuk yapmaya çalıştığını ifade ediyor.

Fotoğrafta: Hale Tenger’in “Yıldızlarda Dans” (2013) videosundan bir kare

 9 Haziran – 2 Ağustos 2015 @ SALT Beyoğlu

10. BOĞAZ

10. BOĞAZ

SALT Beyoğlu, Ağustos ayına dek Forum alanında görkemli, düşündürücü ve esprili bir yerleştirmeye yer veriyor: Boğaz. İstanbul Boğazı’ndan geçen, aslında tüm şehir için hayati tehlike arz eden petrol tankerlerinin şehirliler tarafından normalleştirilmesi ve bu durumun şehrin bir parçası olması fikrinden hareket eden, bu durumu gerçekleşmesi bir hayli muhtemel bir hikayeyi filme çekerek ve bir yeleştirmeye dönüştürerek ele alan mimar Neyran Turan’ın yerleştirmesini mutlaka görmelisiniz.

Fotoğrafta: Devasa Tanker (sessiz filmden bir kare) | Neyran Turan’ın izniyle

27 Mayıs – 2 Ağustos 2015 @ SALT Beyoğlu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0