Görüş Bildir
Haberler
Bu Test Sevgilinin Sana Ne Kadar Psikolojik Şiddet Uyguladığını Söylüyor!

etiket Bu Test Sevgilinin Sana Ne Kadar Psikolojik Şiddet Uyguladığını Söylüyor!

Psikolojik şiddet, kişiyi duygusal olarak sindirmek ve aşağılamak, ona yaptırım uygulamak veya cezalandırmak için toplumdan soyutlamak üzere baskı uyguladığı bir saldırganlık biçimidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sevgilin bu davranışlardan kaçını yapıyor?

Eğer seçmek istediğin tüm şıkları seçtiysen.
Sonucu görmek için yandaki butona tıkla!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

İlişkini sorgulamalısın...

Psikolojik şiddet kanıtlanması oldukça zor bir şeydir. Çünkü fiziksel şiddetten ziyade karşısındaki insana duygusal bir şiddet gösterilmektedir. Eğer bu davranışlardan en az 1 tanesi bile yapılıyorsa oturulup düşünülmelidir. Anladığımız kadarıyla senin sevgilin 20 davranıştan en fazla 5 tanesini falan sergiliyor. 1 davranış bile sergileniyorsa göz ardı edilmemelidir. Çünkü zamanla bunun nereye varılacağı ya da sana olan zararın ne kadar büyüyeceğini tahmin edemeyiz. Bu öyle etkili bir şiddettir ki insanı psikolojik mahveder. Farkında bile olmadan kendini sorgular durursun. İnanılmaz bir manipülasyon uygular ki aslında bütün sorunu kendinde ararsın. O yüzden bu ilişkiyi sorgulasan iyi edersin...

Dikkat et, ne olup bittiğini anlamıyor olabilirsin...

Duygusal güç kullanılarak uygulanan psikolojik şiddeti bazen anlayamayabiliriz. Karşımızdakine o kadar çok aşık olmuşuzdur ki o ne derse desin veya ne yaparsa yapsın her şey mükemmel gelir. Ama bu davranışların altında bir sürü neden yatmaktadır. Senin seçmiş olduğun davranışlara bakarsak aslında farkında olmadan psikolojik şiddete uğradığını görebiliriz. En az 1 tane bile davranışın olması sıkıntıyken birçok davranış sende ciddi hasarlar bırakabilir. İlişkiye başladığın zamanki sen ile şu anki sen arasında dağlar kadar fark olabilir. Bunu karşımızdaki kişi farkında olmadan da yapabilir ama bunun art niyetli olup olmadığını zamanla gözlemleyebiliriz. Sen de bu ilişkiyi gerçekten dikkate alıp, enine boyuna bir tartmalısın. Saygının olmadığı bir yerde sevgi olsa nolur ki?

Sevgilinden derhal ayrılmalısın!

Sen sevgilinden kesinlikle ayrılmalısın! Yani psikolojik şiddet dediğimiz olay duygusal güç kullanılarak karşısındaki insana zarar vermektir. Sana daha bir şey söylemeye gerek yok. En az 1 tanesinin uygulanması bile sıkıntıyken 15'ten daha fazla yapmasına göz yumulamaz. Acilen sevgilini terk etmelisin!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
220
158
93
55
40
33
32
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?