Görüş Bildir
Haberler
Bu Kez Ödül 300 TL Oldu: Apple'ın Açığını Bulan Hüseyin Çoban 'Parayı Görünce Hayal Kırıklığına Uğradım' Dedi

etiket Bu Kez Ödül 300 TL Oldu: Apple'ın Açığını Bulan Hüseyin Çoban 'Parayı Görünce Hayal Kırıklığına Uğradım' Dedi

Batuhan
19.11.2019 - 15:50

Son günlerde gündeme gelen 'Apple'ın açığını bulan' gençlere bir yenisi daha eklendi. 19 yaşındaki Hüseyin Çoban, Apple’da bulduğu açığı bildirerek 300 TL para ödülü kazanırken, genç, aldığı ödül karşısında hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İHA'da yer alan habere göre Didim'de yaşayan Hüseyin Çoban, oynadığı mobil oyunda satın alma işlemi yapabilmesi için Apple hesabına bakiye yükledi. Çoban, satın alma işlemi sırasında yaşanan bir problem sonrasında sistemdeki açığı fark etti.

Alışveriş sırasında yaşanan sistem hatasıyla açığı keşfetti

Alışveriş sırasında yaşanan sistem hatasıyla açığı keşfetti

Oyunlara uzun zamandır ilgisinin olduğunu söyleyen Hüseyin Çoban, “Her hafta oyun hesabıma 75 TL gibi bir ücret yüklüyordum. Bir defasında yine Apple hesabıma bakiye olarak ücreti yükledim. Daha sonra oyun içinden ürün almak amacıyla oyuna girdim. Oyun içinden alacağım ürün için ekleme yerine tıkladım ama hesabıma eklenmedi. Apple Store'dan bakiyeme tekrar baktım, bakiyem yerinde duruyordu. Sonra yine denedim ve yine hata aldım. Bu defa telefonu kapatıp açtım. Ödeme yöntemini değiştirerek yeni bir ödeme yöntemi ekledim. Daha sonra bakiyemde -134 TL yazdı. Oyuna girdiğimdeyse hesabıma normalden 5 kat daha fazla elmas yüklenmişti” dedi.

"50-60 bin TL tutarında ürün satın alabilirdim" 🎥

19 yaşındaki genç, “Art niyetli olsaydım uygulama içinde 50-60 bin TL tutarında ürün satın alabilirdim. Ben böyle bir şey yapmayıp direkt olarak Apple'a mail atarak durumu bildirdim. Onlar da bana 'Süpersin Hüseyin' diyerek hesabıma 300 TL ödül gönderdiklerini söylediler. Ben açıkçası Apple'dan böyle bir şey beklemiyordum. Çünkü bana hediye olarak bir telefon da gönderebilirlerdi. O konuda biraz hayal kırıklığına uğradım. Şu anda açığı kapattılar” ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

300 TL'lik ödül sonrası sosyal medyadan da farklı yorumlar geldi...

300 TL'lik ödül sonrası sosyal medyadan da farklı yorumlar geldi...

Geçtiğimiz günlerde de Apple'da açık bulan diğer kişilere para ödülü vermişti...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
267
93
84
37
31
26
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yalauz adam

Sanki bana steve jobs amk. Kalk siktir git burdan.

aptalcahareket

Apple ın da ne çok açığı varmış bul bul bitmiyor. Hepsini de türkler buluyor galiba, Amerika yı böyle mi bitireceğiz acaba.

khaosevreni

Bunu sen bulmasan bir başka kullanıcı yada markanın bu kısımla ilgili çalışanlari zaten bulup sorunu çözecek. Ki sen sadece hatayı buluyorsun bunun çözümüne ... Devamını Gör

doriangrayy

Dostum herkes yazılımcı olacak diye birşey yok, o hatanın bildirilmesi bile ne kadar önemli aslında, milyonlarca insan kullanıyor o sistemi, bu açıklardan te... Devamını Gör