Görüş Bildir
Haberler
Bu İşi İyi Yapıyorlar! Ürkütücülükte Zirve Yapan En İyi Japon Korku Filmleri

Bu İşi İyi Yapıyorlar! Ürkütücülükte Zirve Yapan En İyi Japon Korku Filmleri

Korku filmlerine ilgi duyan hemen herkes bilir ki Japon korku filmleri diğerlerinden çok daha uç bir noktadadır. Olayların kurgusu ve korkunçluğuyla pek çok Hollywood filmine ilham olan en iyi Japon korku filmini sizler için sıraladık!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gozu (2003)

1. Gozu (2003)

Özet: Bir yakuza patronu genç bir gangstere (Hideki Sone) deli bir iş arkadaşını (Shô Aikawa) öldürmesi emrini verince kaos çıkar.

Oyuncular: Kana Koido, Harumi Sone

Yönetmen: Takashi Miike

2. Cold Fish (2010)

2. Cold Fish (2010)

Özet: Bir balık dükkanının pasif sahibi, cani bir çiftle iç içe olur ve onların korkunç suçlarına karışır.

Oyuncular: Makoto Ashikawa, Denden, Mitsuru Fukikoshi, Asuka Kurosawa

Yönetmen: Sion Sono

3. Death Note (2006)

3. Death Note (2006)

Özet: Light Yagami (Tatsuya Fujiwara) normal, seçkin bir üniversite öğrencisidir - ta ki tuhaf bir defter keşfedene kadar. Çok geçmeden defterin sihirli güçleri olduğunu keşfeder: Yazar o kişinin yüzünü hayal ederken üzerine birinin adı yazılırsa, o kişi ölecektir. Yeni tanrısal gücüyle sarhoş olan Light, yaşamayı hak etmediğini düşündüklerini öldürür. Ancak sadece L (Ken'ichi Matsuyama) olarak bilinen gizemli bir dedektif, saltanatını durdurmaya kararlıdır.

Oyuncular: Tatsuya Fujiwara, Ken'ichi Matsuyama, Asaka Seto, Erika Toda

Yönetmen: Shusuke Kaneko

4. Dark Water (2002)

4. Dark Water (2002)

Özet: Bu Japon korku filminde, yeni bekar anne Yoshimi Matsubara (Hitomi Kuroki) acı bir boşanma yaşıyor ve küçük kızı Ikuko'nun (Rio Kanno) velayetini elinde tutmak için mücadele ediyor. Kararsız Yoshimi yeni bir dairede yeni bir başlangıç ​​yapmaya çalışırken, binadaki garip olaylar yavaş yavaş canını yakmaya başlar. Yoshimi ve Ikuko, hayalet gibi küçük bir kızın rahatsız edici vizyonlarını görmeye başladığında, doğaüstüne doğru çekilmeye başlarlar.

Oyuncular: Hitomi Kuroki, Rio Kanno, Mirei Oguchi, Asami Mizukawa

Yönetmen: Hideo Nakata

5. Confessions (2010)

5. Confessions (2010)

Özet: Yas tutan bir anne, kızının ölümünden sorumlu olanlara borcunu ödetmek için soğukkanlı bir intikamcıya dönüşür.

Oyuncular: Takako Matsu, Masaki Okada, Yoshino Kimura, Kaoru Fujiwara

Yönetmen: Tetsuya Nakashima

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Audition (1999)

6. Audition (1999)

Özet: Bu rahatsız edici Japon gerilim filmi, yeniden flört etmeye karar veren bir dul olan Aoyama'yı (Ryo Ishibashi) takip ediyor. Bir film yapımcısı arkadaşının (Miyuki Matsuda) yardımıyla Aoyama, flört servisi olarak işlev görmesi için sahte bir prodüksiyon için seçmelere başvurur. Aoyama içine kapanık, muhteşem Asami'nin (Eihi Shiina) ilgisini çekince, bir ilişkiye başlarlar. Ancak, Asami'nin göründüğü kadar çekingen olmadığını fark etmeye başlar, bu da giderek artan gerilime ve üzücü bir doruğa yol açar.

Oyuncular: Ryo Ishibashi, Eihi Shiina, Jun Kunimura, Miyuki Matsuda

Yönetmen: Takashi Miike

7. Kwaidan (1964)

7. Kwaidan (1964)

Özet: Adını 'hayalet hikayesi' anlamına gelen arkaik bir Japonca sözcükten alan bu antoloji, dört halk masalını uyarlıyor. Beş parasız bir samuray (Rentarô Mikuni) trajik sonuçlarla para için evlenir. Bir kar fırtınasında mahsur kalan bir adam, Bakire Yuki (Keiko Kishi) tarafından kurtarılır, ancak kurtarmasının bir bedeli vardır. Kör müzisyen Hoichi (Katsuo Nakamura), bir hayalet seyircisi için performans sergilemek zorunda kalır. Bir yazar (Osamu Takizawa), çay fincanında başka bir savaşçının yansımasını gören bir samurayın hikayesini anlatır.

Oyuncular: Rentarô Mikuni, Michiyo Aratama, Tetsuro Tamba, Katsuo Nakamura

Yönetmen: Masaki Kobayashi

8. House (1977)

8. House (1977)

Özet: Genç Gorgeous (Kimiko Ikegami), babası ve onun ürkütücü yeni sevgilisiyle vakit geçirmekten kaçınmak için teyzesinin uzaktaki malikanesini ziyaret etmeye karar verir. Müziğe yatkın Melody (Eriko Tanaka) ve inek Prof (Ai Matsubara) dahil olmak üzere en yakın altı arkadaşıyla birlikte Gorgeous, doğaüstü olayların neredeyse anında gerçekleştiği malikaneye gelir. 

Oyuncular: Kimiko Ikegami, Ai Matsubara, Miki Jinbo, Eriko Tanaka

Yönetmen: Nobuhiko Ôbayashi

9. Cure (1997)

9. Cure (1997)

Özet: 'Cure' kısmen atmosferik suç filmi ve kısmen felsefi meditasyondur desek yanılmış olmayız. Filmde dedektif Takabe (Koji Yakusho), aynı tuhaf koşullar altında işlenen bir dizi özdeş cinayeti takip ediyor. Cinayetleri birbirine bağlayan hiçbir şey yok gibi görünüyor ve Takabe giderek hüsrana uğruyor...

Oyuncular: Koji Yakusho, Tsuyoshi Ujiki, Anna Nakagawa, Masato Hagiwara

Yönetmen: Kiyoshi Kurosawa

10. Godzilla (1954)

10. Godzilla (1954)

Özet: Bir atom bombası Japonya'yı asırlık uykusundan uyandırdıktan sonra, ateş püskürten bir dev Japonya'yı dehşete düşürür.

Oyuncular: Takashi Shimura, Momoko Kochi, Akira Takarada, Akihiko Hirata

Yönetmen: Ishirô Honda

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kuroneko (1968)

11. Kuroneko (1968)

Özet: Feodal Japonya'nın bir halk hikayesine dayanan bu hayalet hikayesinde, Raiko Minamoto (Kei Satô) liderliğindeki bir grup samuray paralı asker Yone (Nobuko Otowa) ve kızı Shigei'nin (Kiwako Taichi) evini basıp tecavüz edip, evi yağmalıyor. İntikamcı vampir benzeri hayaletler samuraylara saldırdığında, kötü niyetli ruhları öldürmek savaşçı Gintoki'ye (Kichiemon Nakamura) düşer, ancak kurbanlarla olan bağlantısı çatışmaya yol açar.

Oyuncular: Kichiemon Nakamura, Nobuko Otowa

Yönetmen: Kaneto Shindo

12. Ringu (1998)

12. Ringu (1998)

Özet: Muhabir Reiko Asakawa (Nanako Matsushima) yeğeni üç arkadaşıyla birlikte ölü bulunduğunda, sözde lanetli bir video kaseti izledikten sonra olayı araştırmaya koyulur. Reiko, eski kocası Ryuji (Hiroyuki Sanada) ile birlikte kaseti bulur, izler ve hemen bir hafta içinde öleceğini bildiren bir telefon alır. Lanetin temeline inmeye kararlı olan Reiko ve Ryuji, videonun kaynağını keşfeder ve büyüyü bozabilecek eski bir cinayeti çözmeye çalışır.

Oyuncular: Nanako Matsushima, Hiroyuki Sanada

Yönetmen: Hideo Nakata

13. Ugetsu (1953)

13. Ugetsu (1953)

Özet: 16. yüzyıl Japonya'sında, köylüler Genjuro (Masayuki Mori) ve Tobei (Sakae Ozawa), yerel bir bilgenin savaştan kazanç sağlamaya yönelik uyarılarına karşı çıkarak, toprak kaplarını yakındaki bir köydeki bir grup askere satarlar. Genjuro'nun hem zenginlik hem de gizemli Lady Wakasa (Machiko Kyō) arayışı ve Tobei'nin bir samuray olma arzusu, hem kendilerini hem de eşleri Miyagi (Kinuyo Tanaka) ve Ohama'yı (Mitsuko Mito) mahvetme riskini taşır.

Oyuncular: Machiko Kyo, Masayuki Mori

Yönetmen: Kenji Mizoguchi

14. One Cut of the Dead (2017)

14. One Cut of the Dead (2017)

Özet: Gerçek zombiler, terk edilmiş bir 2. Dünya Savaşı Japon tesisinde düşük bütçeli bir zombi filmi çeken bir bilgisayar korsanı yönetmenine ve bir film ekibine saldırır.

Oyuncular: Takayuki Hamatsu, Harumi Shuhama

Yönetmen: Shinichiro Ueda

15. Wild Zero (1999)

15. Wild Zero (1999)

Özet: Ace ve arkadaşları, insanları zombiye dönüştüren uzaylı istilacılarla yüzleşmek zorunda kalır.

Oyuncular: Masashi Endo, Makoto Iniyama

Yönetmen: Tetsuro Takeuchi

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın