Görüş Bildir
Haberler
Bu Gıdalar Enerji Bombası! Yediğiniz An Daha İyi Hissetmenizi Sağlayacak Besin Tavsiyeleri

Bu Gıdalar Enerji Bombası! Yediğiniz An Daha İyi Hissetmenizi Sağlayacak Besin Tavsiyeleri

Her sabah yataktan kalmak zor geliyor, günün belli bir saatine kadar hala uyuyor gibi hissediyorsanız enerji veren gıdaları daha fazla tüketerek bu durumu hafifletebilirsiniz. Sindirimi kolay, vitamin ve mineral bakımından zengin olan bu besinlerden bazılarını sizler için araştırdık.

Kahve

Kahve

Enerji denilince ilk akla gelen içeceklerden olan kahve günde sınırlı oranda içildiği taktirde içeriğindeki kafein sayesinde daha enerjik hissetmenize neden olacaktır. Fakat kahve tüketimi aşırı boyutlara ulaştığında ve akşam saatlerinde içildiğinde uyku düzeninini bozacağı için dikkatli tüketilmelidir.

Yumurta

Yumurta

B Vitamini ailesindeki esas besinlerden biri olan kaolin sayesinde, yumurta pek çok açıdan enerji verir. Metabolizmada kaolin mevcuttur ve merkezi sinir sisteminin çalışmasına yardım eder. Aynı zamanda yumurta vücudumuzdaki proteinlerin yapı taşı olan 9 temel aminoasit içermesi nedeniyle tam protein kaynağı olarak adlandırılabilecek nadir gıdalardan biridir. Bu aminoasitler yeni kas dokuları oluşturmak ve hasar gören dokuları onarmak için hayati bir önem taşır.

Çikolata

Çikolata

Eğer çikolatayı enerji vermesi için tüketiyorsanız bilmeniz gereken en önemli şey kakao oranı en yüksek olanını seçmeniz gerektiğidir. Çünkü kakaonun içinde stresle savaşan ve vücuda enerji veren teobromin, teofilin gibi bileşenler bulunur.

Kepekli mısır gevreği

Kepekli mısır gevreği

Özellikle kepekli mısır gevreklerinin içinde bulunan B vitaminleri vücuda enerji sağlama bakımından oldukça etkilidir. Aynı zamanda kompleks tam tahılları da içeren bu gevrekler gün boyunca enerji seviyenizi dengede tutmanıza yardımcı olacaktır.

Turunçgiller

Turunçgiller

C vitamini deposu olan bu meyveler enerjinizi arttırır ve dikkatinizi toplamanıza yardımcı olur. Aynı zamanda bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hastalık öncesi oluşan halsizlikleri engeller.

Balık

Balık

Omega-3 kaynağı balıklar özellikle kas ve diğer dokuların yapımı açısından oldukça önemlidir. Vücudun kas dokusunun artmasına yardımcı olacağından enerji seviyelerini yükseltir. Somon, uskumru, alabalık, taze ton balığı ve sardalya gibi yağlı balıklar, gıdaları enerjiye dönüştürmek için önemli vitaminler olan B6, Niyasin (B3) ve B12 vitaminleri açısından zengindir. Balık aynı zamanda, enerji üretimi için bir başka anahtar niteliğindeki mineral olan magnezyum mineralini de fazlasıyla içerir.

Ceviz

Ceviz

Her zaman balık tüketmek mümkün olmadığı için günlük Omega-3 ihtiyacınızı ceviz ile karşılayabilirsiniz. Gün içinde tüketeceğiniz 2-3 adet ceviz ile kendinizi daha enerjik hissetmeniz mümkün.

Su

Su

Pek çok nedenden dolayı su içmenin yararı tartışılmaz. En başlıca nedenlerden birisi de enerji vermesidir. Eğer kendinizi halsiz hissediyorsanız, bunun nedeni vücudunuzun susuz kalması olabilir. Bu nedenle enerjik olmak için ilk yapmanız gereken, su içmektir. Yaz aylarında, nemli günlerde, terlediğinizde ve egzersiz yaparken bu miktarı arttırmanız gerekebilir.

Fasulye

Fasulye

Fasulye içeriğinde bulunan B vitamini ve kompleks karbonhidratlar sayesinde gün içinde sizi enerjik tutacaktır. Herhangi bir öğününüzde salatanızın içine bir avuç atarak hem sofranızın tadını değiştirebilir hem de enerjinizi koruyabilirsiniz.

Sarımsak

Sarımsak

Sarımsak yorgunluğun azalmasına ve enerji seviyelerinin yükselmesine yardımcıdır. Aynı zamanda kan şekeri ve tansiyon seviyelerini dengede tutarak gün boyunca daha iyi hissetmenizi sağlar.

Yulaf

Yulaf

Yulaf, kalsiyum, potasyum ve magnezyum açısından zengindir. Aynı zamanda enerji seviyesini yükselten B vitaminleri içerir. Magnezyum, yediğimiz gıdaları enerjiye çevirmek konusunda temel bir görev üstlenir. Beslenmenizde kalsiyum eksikliği, kendinizi enerjisiz hissetmenize sebep olabilir. Yulafın aynı zamanda glisemik indeksi düşüktür. Bu nedenle bedeninize sabit miktarda enerji sağlar.

Pekmez

Pekmez

Pekmezin içerdiği karbonhidrat ve yağlar vücutta enerjiye dönüşmektedirler. İçerdiği zengin miktarda demir, vücudun enerji depolamasına yardımcı olur, demir ayrıca kanda sağlıklı bir şekilde oksijen taşınması için çok gerekli bir maddedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
24
12
5
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

keçi boynuzu pekmezi harbiden bomba gibi yapıyor adamı.manyak bir şey ha.

Pasif Kullanıcı

bir keresinde çok kaçırmıştım ve ortalığı yakıp yıkmıştım.ama dersimi aldım. çok şaapmamak gerekiyormuş.

Uğur Şentürk

sarımsak hariç hepsini yiyorum hergün