Görüş Bildir
Haberler
Brecht Efsanesi 'Üç Kuruşluk Opera' İstanbul'da

Brecht Efsanesi 'Üç Kuruşluk Opera' İstanbul'da

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV),  Avrupa’nın en önemli tiyatro topluluklarından Berliner Ensemble’ın sahnelediği ve yönetmenliğini Robert Wilson’ın yaptığı Bertolt Brecht’in Üç Kuruşluk Opera adlı oyununu İstanbul izleyicisiyle buluşturmaya hazırlanıyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. yüzyılın en önemli Alman şairi, oyun yazarı, tiyatro yönetmeni, Berliner Ensemble’ın ve Epik Tiyatro’nun kurucusu Bertolt Brecht’in, İngiliz yazar John Gay’in ilk sahnelendiği 1728’de çok ses getiren oyunu Dilenciler Operası’ndan  20. yüzyılın iklimine uyarladığı Üç Kuruşluk Opera, güncelliğini her dönemde korumuş, tiyatro ve tasarımı şaşırtıcı bir biçimde buluşturan müzikli bir gösteri. Brecht’in tiyatro tarihinde çok önemli bir yere sahip eseri Üç Kuruşluk Opera, maceralarla dolu bir antikahramanlar dünyası aracılığıyla sadece geçmişe ışık tutmakla kalmıyor, bugünün dünyasına ait çok somut gerçekleri işleyerek, günümüzü farklı bir bakış açısıyla yorumlamaya da imkân tanıyor. Gösteri, ahlak değerlerini irdeleyip savaşın korkunçluğunu sergilerken, müzikal açıdan zengin ve esprili biçiminden de kesinlikle ödün vermiyor.

Üç Kuruşluk Opera, sahnede kendine ait bir estetik oluşturan ve eserleriyle seyirciyi farklı dünyalarla buluşturan Robert Wilson yönetmenliğinde, çağdaş Alman tiyatrosunun en önemli topluluklarından Berliner Ensemble tarafından sahnelenecek. Wilson’un tüm işleri gibi, bu çalışması da dansı, hareketi, ışığı, metni, tasarımı birbiri içine geçiren bir bütün oluşturur. Oyunun popüler kültürün bir parçası haline gelmiş, oyun boyunca değerli bir orkestra tarafından canlı olarak çalınan müzikleri ise önemli Alman besteci Kurt Weil’a ait.

Hem ciddi hem şamatacı, hem sarkastik hem duygu dolu

Hem ciddi hem şamatacı, hem sarkastik hem duygu dolu

Hem ciddi hem şamatacı, hem sarkastik hem duygu dolu şiirsel bir metin olan Üç Kuruşluk Opera, izleyicisini bir yandan eğlendirip güldürürken öte yandan parodik yapısı ve ironik içeriğiyle düşündürüyor. Müzikleriyle de seyirciyi sürekli uyanık tutan, onu her an eğlendiren müzikal bir şölene dönüşüyor. Mükemmel oyuncuları, kusursuz müzik ve zengin kostüm kullanımı ile Üç Kuruşluk Opera İstanbul seyircisinin unutulmazları arasına yerleşecek.

Sahnelendiği tüm ülkelerde kapalı gişe oynayan Üç Kuruşluk Opera, 13 Mayıs Cuma ve 14 Mayıs Cumartesi tarihlerinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi Ana Sahne’de olacak. Gösterinin biletleri 21 Ocak Perşembe gününden itibaren Biletix satış kanalları ve İKSV’den temin edilebilir.

İKSV

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Oğulcan Efe Pezek

Kanalımda opera çevirileri yapıyorum, desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim...