Görüş Bildir
Haberler
Boynukalın ve Işılak AK Parti'de Aday Gösterilmedi

Boynukalın ve Işılak AK Parti'de Aday Gösterilmedi

Deniz Gök
18.09.2015 - 17:32 Son Güncelleme: 18.09.2015 - 23:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet Gazetesi’ne yapılan saldırıda boy gösteren İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın ve TBMM'deki terör oturumunda uyuyakalan şarkıcı Uğur Işılak 1 Kasım seçimleri için AK Parti’den aday gösterilmedi.

AKP'nin bugün YSK'ya bildirdiği aday listesine göre, 7 Haziran seçimlerinde İstanbul 3. Bölgeden aday gösterilen Boynukalın önümüzdeki dönemde parlamento dışında kaldı.

► Siyasette Liste Günü, İşte Detaylar...

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul vekili Boynukalın'ın ismi Hürriyet gazetesine yapılan saldırıda duyulmuş ve daha sonra basına yansıyan video görüntüleri ile büyük tepki çekmişti.

Hürriyet'e saldırı sırasında Boynukalın’ın yaptığı konuşma

Sosyal medyada yayılan başka bir videoda da, Boynukalın'ın Ahmet Hakan ve bazı gazetecilerle ilgili, 'Hatamız bunları zamanında dövmemek' gibi ifadeleri vardı. 

Davutoğlu ne demişti?

Çarşamba günü katıldığı bir canlı yayında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu bu sözlerle ilgili soruları, 'Bu tür ifadeleri doğru görmem, kim söylerse söylesin. Ama bu da böyle bir kasıtla söylenmiş ifadeler değil. Biraz daha gençler arasındaki bir dost ortamında ifade edilmiş hususlar. Kendisiyle de konuştum. Bu veya bunun gibi ifadeler için hepimizin önem göstermesi gereken hususlar var. Bunu genelleştirmek doğru değil. Ayaküstü söylenen ifadelerden genel bir zihniyet çıkarmak doğru değil' sözleriyle değerlendirmişti.

Boynukalın'dan ilk açıklama

Aday listesinde olmamasını Twitter hesabından değerlendiren Boynukalın, 'Tecrübeyi ve dinamizmi harmanlayan listemizden dolayı Başbakanımıza ve üst kuruldaki bütün isimlere sonsuz teşekkürler. Merak edenlere: Aday adayı değildim. Parlamentoda temsil makamında olmak da, gençlik kollarında ter dökmek de çok ulvi görevler'

'Bütün enerjimi gençlik siyasetine yoğunlaştırmak adına; önceden de istişare ettiğimiz üzere Başbakanımızdan affımı istedim.Gerisini isteyen istediği yere çekecektir zaten. Şimdi bunlara takılmadan son sürat koşturma zamanı. Hepinizi Allah için çok seviyorum' ifadelerini kullandı.

► AKP'nin Milletvekili Adayları | Tam Liste

Ayrıca terör olaylarının görüşüldüğü TBMM'deki oturumda uyuyarak kamuoyunun gündemine gelen şarkıcı Uğur Işılak da 1 Kasım seçimleri listesinde yer almadı. 

Daha önce verdiği bir röportajda 'Meclis'e uyumaya gitmiyorum. Belli hayallerle gidiyorum' diyen Işılak, Meclis'teki görüntü sonrası sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Işılak gelen eleştirilere 'Vatanseverin uykusu, hainin uyanıklığından evladır' tweetiyle yanıt vermişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Listede yer almayan dikkat çekici isimler

Listede yer almayan dikkat çekici isimler
Listede yer almayan dikkat çekici isimler

Eski CHP'li Savcı Sayan ve Muhsin Kızılkaya

Tatlıses'e 3'üncü ret

AKP'den üç kez milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunan İbrahim Tatlıses yine listede yer bulamadı.

'Olmasaydı da olurduk' ilanını veren Özekin de yok

Geçen seçimde ikinci sıra milletvekili adayı gösterilen, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü 10 Kasım'da bir gazetede yayınlanan ve tepki çeken 'Olmasaydı da olurduk' ilanını veren bir derginin imtiyaz sahibi iç mimar Eyüp Gökhan Özekin bu kez listede yer almadı.

Savcı Sayan da listede yer almadı

Eski CHP'li Savcı Sayan da aday listesinde kendine yer bulamadı. Sayan karara twitter hesabından tepki göstererek, 'Halimi, emeğimi engelleyenleri Allah'a havale ediyorum. ALLAH VAR GAM YOK' şeklinde mesaj paylaştı.

Kızılkaya listeye giremeyince Twitter hesabını kapattı

Listelerin açıklanmasının ardından bir hayal kırıklığını da gazeteci-yazar Muhsin Kızılkaya yaşadı. 7 Haziran seçimlerinde Mersin'de AK Parti listesinden kendine yer bulan ve TBMM'ye giren Kızılkaya, bu kez aday gösterilmedi. Kızılkaya'nın, Twitter hesabını kapattığı görüldü.

Hüseyin Yayman da liste dışı

AK Parti'de liste dışı kalan bir başka isim ise Hüseyin Yayman. Yayman, 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti İstanbul milletvekili seçilmişti. Hüseyin Yayman, 1 Kasım seçimleri için aday gösterilmedi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0