Görüş Bildir
Haberler
Borsalarda Çöküşe Hazır Olun: Yedek Planı Olmayan Kalmasın!

Borsalarda Çöküşe Hazır Olun: Yedek Planı Olmayan Kalmasın!

Stratejistler 2022 yılında borsada çöküş uyarısında bulunurken, yedek plan konusunda yatırımcıları uyarıyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önümüzdeki aylara dikkat!

Önümüzdeki aylara dikkat!

Yahoo Finans'ın haberine göre, Wells Fargo stratejistleri, Wall Street’in geçen yılki güçlü rallinin ardından daha sert bir seyir içinde olduğuna dair yapılan uyarılara katılarak, ABD hisse senedi yatırımcılarının önümüzdeki aylarda fiyat düzeltmelerine hazırlıklı olması gerektiğini belirttiler.

Well Fargo 2022 için tahminlerinde “Yavaşlayan büyüme, şahinleşen Fed politikaları, yüksek fiyatlandırma ve uzun vadeli ABD büyümesinin iyileşmediğine dair inanç kombinasyonu, çoklu sıkıştırmayı tetikliyor ve boğa piyasası beklentilerini hayal kırıklığına uğratıyor. Fiyatlandırma gücü azaldıkça marjlar zirve yapıyor ve sonrasında talep normalleşiyor” dedi. Wells Fargo, Kongre’nin kontrolünü Cumhuriyetçilere devredeceğini tahmin ettikleri ara seçimlerde bir düşüşün ardından S&P 500 için yıl sonu rallisi olacağını tahmin ediyor.

Fed frene basmaya hazırlanırken, hisse getirileri azalacak

Fed frene basmaya hazırlanırken, hisse getirileri azalacak

Christopher P. Harvey liderliğindeki stratejistler, S&P 500 Endeksi’nde yaz ayına kadar %10’luk bir düşüş tahmininde bulunarak, “Bu dalgalı hisse senedi piyasasında geri çekilmeler muhtemelen daha sık gerçekleşecek. Nihayetinde, bükülen ama kırılmayan piyasa zihniyeti 2022’de yatırımcıları başarısızlığa uğratacak” yorumu yaptı.

ABD hisse senetleri, geçen yıl %27’lik benzeri görülmemiş bir ralli sonrasında rekor seviyelere yakın işlem görüyor. Goldman Sachs’tan BlackRock’a kadar tüm stratejistler, bir yandan Fed finansal destek için frene basmaya hazırlanırken, diğer yandan ekonomik toparlanmanın zirveye ulaşmış olmasına dair korkular artarken, bu yıl hisse senedi getirilerinin daha az olacağını öngörüyor. JPMorgan Chase, teknoloji hisselerinin üstün performansının düşmeye başlaması halinde ABD hisse senedi piyasasının “durabileceği” konusunda uyardı.

Invesco küresel piyasa stratejisti Kristina Hooper bu ayın başlarında yaptığı açıklamada konu ile ilgili, “2022’nin ilk yarısında ABD borsasında düzeltmeler olması muhtemel, ancak nispeten hızlı bir toparlanma bekliyorum” dedi.

Çöküş korumasına hazırlanın!

Çöküş korumasına hazırlanın!

Bloomberg HT'nin haberine göre de, Berenberg'in 2022 yılı için ana senaryosunun hala hisse senetlerinin yükseleceği yönünde olsa da ortaya çıkan birçok risk nedeniyle bu kazancın sürdürebilir olmama olasılığı bulunuyor.

Kurum bu değerlendirmelerin ardından yatırımcıların piyasalarda çöküş ihtimaline karşı bir çıkış planına sahip olmaları gerektiğini düşünüyor.

Berenberg stratejistlerine göre Avrupa ve ABD hisselerinde görülen rekor değerler ve jeopolitik tehlikelerin yarattığı baskıdan dolayı hisse senedi piyasalarındaki riskler 2021’e göre artış gösterdi.

Uzmanlar, yatırımcıların daha fazla oynaklıktan korunmak için bir “çöküş koruması” mekanizması kurmalarını tavsiye ediyor.

Hisselerde tepe noktaları yakın: Kazançlar sürdürülebilir değil!

Hisselerde tepe noktaları yakın: Kazançlar sürdürülebilir değil!

Stratejistler Jonathan Stubbs ve Edward Abbott, Avrupa ve ABD’deki hisselerin tepe noktalarına yakın olduklarını belirterek bu durumun hisselerde sürdürülebilir kazanç için ideal bir senaryo olmadığına dikkat çekti.

Bunun yanında uzayan tedarik zinciri sorunları, artan enflasyon ve potansiyel varlık alımlarının azaltılması gibi riskler de görünümü daha olumsuz hale getiriyor.

Bu sene içinde hisselerin yükseleceğine dair genel bir görüş olsa da stratejistler aşağı yönlü riskleri barındıran bir senaryonun da göz ardı edilemeyecek kadar şansı olduğu konusunda uyardı.

Hisselerin bu yıl yüzde 30 oranında düşüş göstermesine yüzde 10 ihtimal veren stratejistler, parasal sıkılaşmayla birlikte özellikle teknoloji hisselerinin baskı altında kalabileceğini belirtti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın