Görüş Bildir
Haberler
Borsa İstanbul'un Yeni Genel Müdürü Belli Oldu, Katar da Artık Yönetimde...

Borsa İstanbul'un Yeni Genel Müdürü Belli Oldu, Katar da Artık Yönetimde...

Borsa İstanbul’un bugün yapılan genel kurulunda Hakan Atilla’nın istifası ile boşalan genel müdürlük koltuğuna Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Korkmaz Enes Ergun getirildi.Öte yandan yüzde 10’unun satıldığı Katar da bundan sonra Borsa İstanbul Yönetim Kurulu’nda temsil edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya gazetesinden Şebnem Turhan'ın haberine göre Ergun 24 yıllık borsa kariyerinde birçok şirketin halka arzının değerlendirilmesi ile işlem gören şirketlerin incelenmesini ve piyasa faaliyetlerini yönetmesiyle öne çıkıyor.

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünde 1997 yılında tamamlayan Ergun, aynı yıl Borsa İstanbul’da çalışma hayatına başladı. Yüksek lisansını ve doktorasını Marmara Üniversitesi İktisat Anabilim Dalında tamamladı. 24 yıllık Borsa ve Sermaye Piyasaları tecrübesine sahip olan Ergun, çok sayıda şirketin halka arzının değerlendirilmesi ile işlem gören şirketlerin incelenmesini ve piyasa faaliyetlerini yönetti. Ergun, halen Kotasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Katar da yönetime girdi

Katar da yönetime girdi

Kasım ayında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad el Sani arasında yapılan anlaşmalardan biri de Borsa İstanbul’un yüzde 10’unun Katar’a satışıydı.

Genel Kurul’da alınan kararla Borsa İstanbul’un yeni ortağı Katar Yatırım Otoritesi’nden de bir isim yönetim kurulunda yer aldı. Katarlı ortağın yönetim kurulu üyesi Ahmed Ali Al Hammadi oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
20
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Ülkeyi ne hale getirdiler.... .... T.C. ..... idi A.Ş. ...... oldu.... ... Yazıklar olsun... ..... 🤪😡😠

Arma Subaşı

Piyasalar olumlu karşıladı bu kişiyi, hayırlı olsun inşallah.