Görüş Bildir
Haberler
Bodrum'da Sezon Hazırlıkları Tamam: Loca 10 Bin Euro, Lahmacun 200 Lira

Bodrum'da Sezon Hazırlıkları Tamam: Loca 10 Bin Euro, Lahmacun 200 Lira

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, deniz sezonu başlarken, özel plajlara giriş ücretleri 150 liradan başlarken, lahmacun ve hamburger fiyatları 200 TL'ye kadar çıkıyor. Yüksek fiyatların bir nedeni olduğunu savunan Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, 'Lahmacunun fiyatının 200 TL olmasının mutlaka bir nedeni vardır. Bunun hem ürün hem de sunumunda bir hizmet kalitesi vardır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yurttaş, ekonomik krizle boğuşmaya devam ederken, dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum'da tatil yapmak ise yüksek fiyatlar nedeniyle neredeyse imkansız hale geldi.

Bodrum'da özel plajlara girişler 150 liradan başlıyor.  Özel plajlardaki locaların ise geçen sene yüksek sezonda 10 bin euroya kadar çıkan fiyatlarının bu yıl da aynı olması bekleniyor. Özel plajlarda 1 lahmacun 200 TL, hamburger ise içindeki malzeme ve sunum hizmetine göre 35 ile 200 TL arasında satışa sunuluyor.

'Her hizmetin bir bedeli vardır'

'Her hizmetin bir bedeli vardır'

Her hizmetin bir bedeli olduğunu belirten Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, 'Daha salaş yerlerde lahmacuna daha fazla fiyat ödeniyorsa orada duracaksınız. Hizmet kötüyse mutlaka hak aranmalıdır. Ben bu duruma karşıyım. Doğru hizmet vermeyen işletmenin yüksek fiyatlar belirlemesini kabul etmiyorum' dedi.

Dengiz, 'Her hizmetin bir fiyatı vardır. İyi bir marka gömlek giymenin bir bedeli olduğu gibi. Daha uygun fiyatlı da gömlek giyebilirsiniz. Bizdeki otelcilik de hizmet de bu şekildedir. İyi hizmet veren otellerin, özel plajların fiyatı bellidir. Orta kalitedeki otellerde fiyatlar daha uygundur. Bu bedeli de verilen hizmete ödüyorsunuz. Lahmacunun fiyatının 200 TL olmasının mutlaka bir nedeni vardır. Bunun hem ürün hem de sunumunda bir hizmet kalitesi vardır' diye konuştu.

'Yeter ki doğru hizmet yapsınlar'

'Yeter ki doğru hizmet yapsınlar'

Dengiz, sözlerine şöyle devam etti:

'Özel plajların girişte müşterilerine ilk başlarda 150 lira gibi bir kredi açıyor. Bu kredinin içerisine içecek ve yiyecek alınabiliyor. Ayrıca özel plajların işletmecileri bölgenin ve denizin temizliğinin sorumluluğunu da üstleniyorlar. Bazı plajlarda verilen hizmetin bedeli bin 500 liraya kadar çıkıyor. Yeter ki doğru hizmet yapsınlar. Geçen sene yüksek sezonlarda özel plajlardaki localara giriş ücretleri 10 bin euroya kadar çıkmıştı. Bu rakam, plajdaki bir bölümün kapanması için verilen ücret'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
43
12
8
4
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ek

Dolar bazlı ayarladık diye söylesenize ya**klar. Yabancı turist odaklı mali plan oluşturduk desenize ? %50 si asgari ücretli olan ülkenin %0.1 lik kısmıyla i... Devamını Gör

dasdasd

dese ne olacak? onursuz aptallar arkalarından alkış tutmaya devam edecek

batistuta

Millet olarak köle millet olduk maalesef, sadece dandik bir işin olsun, eşek gibi çalış, hayatında hiç bir kalite olmasın, istediğin gibi kaliteli karnını do... Devamını Gör

Osman Elmallı

Allah belanızı versin tatil zenginin hakkı demek kahrolsun kapitalizm yıkılsın saltanatınız