Görüş Bildir
Haberler
Blog Açmak İsteyenler İçin 8 Harika ve Ücretsiz Servis

Blog Açmak İsteyenler İçin 8 Harika ve Ücretsiz Servis

Blog açmak, düzenli blog yazmak internetin ilk var olduğu günlerden bu yana büyük bir tutku. İstediğiniz herhangi bir konu veya düşünce üzerine blog açarak fikirlerinizi daha fazla insanla buluşturabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. 

Hatta blog açarak para kazanmak da mümkün. Sitenizi daha fazla kişi ziyaret ettikçe para kazanma şansınız ve oranlar da aynı şekilde yükseliyor. 

Bugün sizler için blog açmak için en iyi 9 harika ve ücretsiz servisi bir araya getirdim.

Önemli Not: Eğer kendi alan adınız üzerine (sizinblogunuz.com gibi) tamamen kendinize ait profesyonel bir blog açmak istiyorsanız, bunun için bir alan adı, yani domain ve bir de hosting almanız gerekli ki bu hizmetlerin de belirli bir maliyeti var. Ancak profesyonel bir şekilde blog açmanın da tek yolu bu. Bilmenizede fayda var diye eklemek isterim ki, şu makalede bir hosting ve domain alarak profesyonel bir şekilde wordpress.org alt yapısı kullanılarak blog nasıl açılır detaylı anlatılmış. 

Ayrıca buraya da bakabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Wordpress

1. Wordpress

1. sırada internet ile haşır neşir olanların bildiği bir numaralı blog servisi var.

WordPress, güzel bir web sitesi, blog veya uygulama oluşturmak için kullanabileceğiniz açık kaynaklı bir yazılımdır. Wordpress.com uzantısı ile blog edinebiliyorsunuz. Kayıt olmak için tıklayın.

2. Blogger (Blogspot)

2. Blogger (Blogspot)

Blogger veya bilinen diğer bir adıyla Blogspot, Google'ın ücretsiz blog servisidir. Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı bulunmaktadır. Blogspot.com uzantılı blog açabilirsiniz. Kayıt olmak için tıklayın.

3. Tumblr

3. Tumblr

Tumblr, dünya üzerinde özellikle genç nüfusun blog açmak için kullandığı blog servisleri arasında yer alıyor. Tumblr.com uzantılı blog adresi edinebilirsiniz. Kayıt olmak için tıklayın.

4. Wix

4. Wix

Wix, dakikalar içerisinde istediğiniz bir web sitesi formatı oluşturmanıza ve tasarlamanıza imkan veren ücretsiz bir servis. Belirli ücretler dahilinde premium özellikleri de kullanabiliyorsunuz. Wix.com uzantılı blog edinebilirsiniz. Kayıt olmak için tıklayın.

5. Weebly

5. Weebly

Weebly de Wix gibi hazır arayüzleri olan ve hızlı bir şekilde blog, web sitesi oluşturmanıza imkan veren bir servis. Weebly.com uzantılı bloga sahip olabilirsiniz. Kayıt olmak için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Medium

6. Medium

Medium, Twitter'ın kurucuları tarafından kurulan ve onbinlerce blog yazarının yer aldığı, her yazarın kendi yayınını yani blog yayının yapabildiği bir blog servisi. Wordpress'ten sonra en aktif kullanılan blog servisi haline gelmiştir. Kayıt olmak için tıklayın.

7. Blogcu

7. Blogcu

Yerli bir girişim olan Blogcu, uzun yıllardır ücretsiz blog açma servisi olarak faaliyet gösteren bir servis. blogcu.com uzantısı ile blog edinebilirsiniz. Kayıt olmak için tıklayın.

8. Hostinger

8. Hostinger

Hostinger, diğer platformlara göre biraz teknik bilgi gerektiren bir platform ancak Wordpress, Joomla, Drupal gibi açık kaynaklı pek çok blog sistemi arasından istediğinizi seçerek blog açmanıza imkan sağlıyor. web.tr uzantılı blog açabilirsiniz. Kayıt olmak için tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
282
64
62
59
29
20
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın