Görüş Bildir
Haberler
Blender Bıçaklarını Keskinleştirmek Için Yumurta Kabuklarını Kullanabileceğinizi Biliyor Muydunuz?

Blender Bıçaklarını Keskinleştirmek Için Yumurta Kabuklarını Kullanabileceğinizi Biliyor Muydunuz?

01.05.2022 - 06:45

İster ev hanımı olun ister sporcu isterseniz de yemek zevkine düşkün bir şef. Hepimizin mutfakta en çok kullandığı şey, elbette karıştırıcılarımız. Kimi zaman meyve suyu hazırlarken kimi zaman da yemeklerimizi lezzetli hâle getirirken bu harika aletleri kullanıyoruz. Peki, 'Blender bıçaklarında en büyük sorun nedir?' desek ne söylerdiniz? Durun biz tahmin edelim: bıçaklar! 'Köreldi mi? ya da 'Ömrü bitti mi?' diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz. Ayrıca tıkanıklık, uzun süren çalışma sonrası motorun kokusu gibi dezavantaj oluşturan durumlar da olumsuz etki bırakıyor. Bu nedenle hazırladığımız karışımlar, bir süre sonra bizi tatmin etmiyor.

Değişmesi masraflı ve ekstra zaman kaybı olan blender bıçaklarının nasıl bileneceğine ve daha keskin olacağına dair şahane çözümümüz var. Yumurta kabukları sandığımızdan çok daha işlevli. Sert yapısıyla hızla gelen bıçağa direnerek harika bir olayı gerçekleştiriyor: bileme. Bu sayede siz de blender bıçaklarını evde kendiniz bileyebilirsiniz. Nasıl yapıldığına dair çokça söylenti olsa da biz size en uygun çözümü yazımızda hazırladık. Püf noktalarını duymaya hazır mısınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Peki, ilk olarak ne yapmamız gerekiyor?

1. Peki, ilk olarak ne yapmamız gerekiyor?

Yumurtalarımızı kırıp leziz yemeklerimizi yaptık diyelim. Bu yazıyı okumadan önce sıradaki hamlemiz, hepimizin yaptığı gibi yumurta kabuklarını çöpe atmak olacaktı. Fakat şimdi biriktirme zamanı. Yumurta kabuklarını yıkadıktan sonra kabın içine alıyoruz ve üzerini streç film ile kapatıyoruz. Ardından orta boy blender için gereken 18-22 adet yumurta kabuğunu buzdolabında bekletme aşamamız geliyor. Aman! Buzdolabı çok önemli, yoksa kabuklar zamanla kokmaya başlayabilir.

2. Yumurtalarımızın durumu nasıl olmalı?

2. Yumurtalarımızın durumu nasıl olmalı?

Öncelikle söylememiz gereken bir şey var: Yumurta kabuklarımız yumurtayı ortadan ikiye bölmüşüz de öylece bırakmışız gibi olabildiğince 2 parçadan oluşmalı. Bıçakları bilemek için gereken şeylerin başında her zaman olduğu gibi sert ve katı cismin, bıçaklara sürtmesi gerekiyor. Ufalanmış kabuk ve kırıntı hâline gelmiş herhangi bir yapı, bileme performansımızı olumsuz etkileyebilir. Böylelikle ilk aşamada yer alan bileme için gerekli kısmı tamamlamış oluyoruz.

3. Bileme uygulaması nasıl yapılmalı?

3. Bileme uygulaması nasıl yapılmalı?

Gerçekleşmesi en çok istenilen yöntemin görüntüsünü anlatarak başlayalım önce. Yumurta kabuğunu hiç kırmadan sadece ufak delik açıp içindeki sıvı kısmı dışarı çıkarıyoruz. Artık tam olarak hazır kabuğumuz var. Karıştırıcımızın içine attıktan sonra soğuk suyu üzerine döküyoruz. Suyun çok fazla olmaması burada kilit noktamız. Blender döndükçe kabukların çıtırtısı size fazlasıyla rahatlık verebilir. Çırpılan yumurta kabuklarının kum hâlini alması gerekli. Aslında kum kadar küçülmüş kabukları çöpe atmak yerine kullanabileceğiniz birçok yer mevcut. Örneğin, temizlenen yumurta kabukları iyice çırpıldıktan sonra kaşıklanabilir. Kabukları yediğinizde vücudunuza aldığınız bol kalsiyum sayesinde kemiklerinizin güçlenmesi ve kas liflerinizin canlanması bile mümkün. Yeme haricinde de kullanmanızı kesinlikle öneririz. Bitkiler için de yumurta kabuklarının faydalı olduğunu söylemeden geçmeyelim. 'Yok, ben illa atacağım.' derseniz lavaboya dökmemeniz gerekiyor. Lavabolar tıkandığında rahatlıkla açılabilir olsa da sert yapıdaki yumurta kabukları herhangi bir tıkanıklıkta borunun yeniden açılmasını neredeyse imkânsız hâle getiriyor.

4. İşlemin tamamlandığını nasıl anlayabiliriz?

4. İşlemin tamamlandığını nasıl anlayabiliriz?

Uygulamadan önce bıçağımızın ilk hâline bakınca artık kenarları yıpranmış ve bariz şekilde keskinliğini yitirmiş zavallı bıçaklar gözümüze çarpmıştı. Yumurta kabuklarımızı attık, suyumuzu kattık ve işlemimiz bitti. Bıçakları çıkardığınızda gördüğünüz şey sizi fazlasıyla şaşırtabilir. Bıçaktaki dalgalı yapı artık gitmiş, yerine tamamen keskin duran bir çift bıçak gelmiş olacak. Yapısı biraz incelmiş olsa da önemli olan işlevi sonuçta. Bıçaklarınızın tekrar bilenmeye ihtiyacının olup olmadığını kontrol etmek için referans ararsanız salatalıkları kullanabilirsiniz. Aynı baskıyı uyguladığınızda salatalığın ne kadar rahat kesilip kesilmediğine bakabilirsiniz. Her seferinde uygulayabileceğiniz bu işlem, sizin en büyük yardımcınız olacak.

5. Vitamini kabuğunda sözünü değiştiriyoruz!

5. Vitamini kabuğunda sözünü değiştiriyoruz!

Artık keskinliği kabuğunda! Yaptığımız işlemler sonrasında keskinleşen bıçaklarımızla leziz yemekler yaparken 'Biraz daha keskinlikten zarar gelmez.' diyerek bir yandan yumurta kabuklarını biriktirmeye devam etsek fena olmaz, ne dersiniz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın