Görüş Bildir
Haberler
Matlaşan ve Rengini Kaybeden Bardaklarınızı Bu 8 Yöntem Sayesinde İlk Günkü Hâline Döndürebilirsiniz!

Matlaşan ve Rengini Kaybeden Bardaklarınızı Bu 8 Yöntem Sayesinde İlk Günkü Hâline Döndürebilirsiniz!

23.04.2022 - 07:15

Özellikle bulaşık makinesinde yıkandıkça bardaklarınız ilk günkü pırıl pırıl görünümünü kaybeder. Zamanla puslu, çizik, lekeli ve ne kadar temiz olsa da hijyenik durmayan bir görüntüye sahip olur. Neyse ki bu can sıkıcı durumu çözmek için sürekli yeni bardaklar almanıza gerek yok! Sizler için derlediğimiz pratik yöntemleri uygulayarak yepyeni görünen bardaklara kolayca kavuşabilirsiniz. Gelin, birbirinden pratik ve ekonomik bu yöntemlere birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sirkeden destek alabilirsiniz.

1. Sirkeden destek alabilirsiniz.

Puslu bardaklarınızı yeni alınmış gibi pırıl pırıl göstermek için sirkeden yararlanabilirsiniz. Bunun için sadece bir ölçek sirke ve bir ölçek suya ihtiyacınız var. Su ve sirkeyi bir kasenin içinde karıştırın ve bu kaseye matlaşan bardaklarınızı koyup bir süre bekleyin. Birkaç saat beklettiğiniz bardaklarınızı sirkeli sudan çıkararak yumuşak bir bezle temizleyin. Çıkmak bilmeyen lekelerin ve puslu görüntünün kısa sürede kaybolduğunu fark edeceksiniz.

2. Limon, tuz ve suyun gücünden yararlanın.

2. Limon, tuz ve suyun gücünden yararlanın.

Her derde deva limon; tuz ve suyla birleşerek bardaklarınızın da yardımına koşacak! Geniş bir tencerenin içine bardakları geçecek kadar su ekleyin. Ardından biraz limon ve tuz ekleyerek bardaklarınızı bu karışımın içine bırakın. Tencereyi bu şekilde ocakta bir süre kaynatın. Limon ve tuzun gücüyle kaynayan bardaklardan pusa ve lekeye dair iz kalmayacak! Kaynama işleminin ardından ılık suyla bardaklarınızı durulayabilirsiniz.

3. Diş macunuyla yepyeni bardaklara kavuşun.

3. Diş macunuyla yepyeni bardaklara kavuşun.

Evet, doğru duydunuz! Diş macunuyla bardaklarınızı da temizlemeniz mümkün. Yeni bir diş fırçasına diş macunu sıkın. Ardından diş fırçasını biraz ıslatın. Fırçayla bardaklarınızı onlara zarar vermeyecek şekilde yavaş hareketlerle ovun. Bardaklarınızın içini ve dışını fırça yardımıyla güzelce ovaladıktan sonra ılık su ile bardaklarınızı durulayın. Kısa sürede kavuştuğunuz mükemmel sonuca çok şaşıracaksınız!

4. Karbonatla bardaklarınız pırıl pırıl.

4. Karbonatla bardaklarınız pırıl pırıl.

Matlaşan bardaklarınız için karbonattan da yardım alabilirsiniz. Geniş bir kabın ya da leğenin içine bardaklarınızı koyun. Bardaklarınızın içine yarısına gelecek şekilde karbonat ekleyin. Ardından tamamını suyla doldurun. Bardaklarınızı bu şekilde bir gün kadar bekletin. Ertesi gün durulayarak tertemiz bardaklarınıza kavuşabilirsiniz. Daha etkili bir sonuç isterseniz bu işlemi haftada iki kez tekrarlayabilirsiniz.

5. Çamaşır suyunun temizleyemediği ne var ki?

5. Çamaşır suyunun temizleyemediği ne var ki?

Çamaşır suyunu puslu ve çizik bardaklarınızın temizliğinde de kullanabilirsiniz. Geniş bir kabın içerisine bardaklarınızı yerleştirin ve üzerine kaynar su ekleyin. Yarım çay bardağı kadar çamaşır suyunu bardaklarınıza iyice temas edecek şekilde ekleyin. Bardaklarınızı bu şekilde birkaç saat bekletin. Ardından çamaşır suyunun etkisinden kurtulması için bardaklarınızı bulaşık makinesinde bir kez yıkayın. Bardaklarınızın izlere veda ettiğini göreceksiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İncir yapraklarının bardaklarınızı temizleyeceğini biliyor muydunuz?

6. İncir yapraklarının bardaklarınızı temizleyeceğini biliyor muydunuz?

Evet, daha önce duymadıysanız incir yapraklarının gerçekten de bardaklarınızı yepyeni bir görünüme kavuşturduğunu söyleyebiliriz. İncir yapraklarını çizik, puslu ve lekeli görüntüsüyle canınızı sıkan bardaklarınıza sürterek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ardından bir tencereye su ve incir yapraklarını ekleyin. Bardaklarınızı da tencereye koyun ve suyu kaynatın. Ardından bardaklarınızı ılık suyla durulayabilir, ilk günkü gibi temiz bardaklara sahip olabilirsiniz.

7. Sirkeden de yardım alabilirsiniz.

7. Sirkeden de yardım alabilirsiniz.

Bardaklarınızın temizliği için en etkili yöntemlerden biri de bulaşık makinesi ve sirke ikilisinden destek almak. Bulaşıklarınızı yıkamadan önce makinenizin parlatıcı bölümüne biraz elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Bu sayede hem bardaklarınızda oluşmuş lekelerden kurtulabilir hem bardaklarınızın yeniden lekeli görünmesinin önüne geçebilirsiniz. Üstelik denemesi en kolay yöntemlerden biri!

8. En etkili yöntem, tabii ki önlem almaktan geçiyor.

8. En etkili yöntem, tabii ki önlem almaktan geçiyor.

Her şeyi bir kenara bırakacak olursak en etkili taktiklerden biri bardaklarınızın lekelenmesine engel olmak. Bunun için bulaşık makinenizi kullanırken bazı noktalara dikkat edebilirsiniz. Eğer suyunuz kireçliyse bulaşık makinesinde bardaklarınız adeta pişerek güzel görünümünü kaybeder. Neyse ki bulaşık makinenizin kurutma seçeneğini üflemeli kurutmaya ayarlayarak bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Makinenizin tuzunu ve parlatıcısını sık sık kontrol edebilirsiniz. Kaliteli parlatıcılar kullanarak da bardaklarınızın makinenizde zarar görmesine engel olabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın