Görüş Bildir
Haberler
Blatter ve Platini'nin İtiraz Süreci Başladı

Blatter ve Platini'nin İtiraz Süreci Başladı

Enver K.
09.01.2016 - 19:57

Futboldan sekizer yıl men cezası alan FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini için itiraz süreci başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

FIFA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, FIFA Etik Kurulu Yargı Komitesi, Blatter ve Platini'ye, cezaların gerekçelerini bildirdi.

Açıklamada, iki yetkilinin aldıkları bu cezalar için FIFA Temyiz Kuruluna itiraz başvurusunda bulunabileceği ifade edildi. Blatter ve Platini'nin, kurulun vereceği karara göre, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) de başvurması bekleniyor.

FIFA Etik Kurulu, geçen yıl 8 Ekim'de Blatter, Platini ve eski FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye 90 gün futboldan men cezası vermişti. Valcke'nin men cezası daha sonra 45 gün uzatılmıştı. 21 Aralık 2015'te ise Blatter ve Platini, sekizer yıl futboldan men cezasına çarptırılmıştı. Platini, sonrasında FIFA başkanlığı yarışından çekildiğini açıklamıştı.

 FIFA'nın yeni başkanının belirleneceği olağanüstü kongre 26 Şubat'ta yapılacak.

Platini 11 Ocak Pazartesi günü temyize başvuracak

Platini 11 Ocak Pazartesi günü temyize başvuracak

UEFA Başkanı Michel Platini, hakkında verilen futbolda sekiz yıl men cezasına itiraz etmek için 11 Ocak Pazartesi günü FIFA Temyiz Kurulu'na başvuracak.

Platini’nin avukatlarından Thibaud d'Ales, Fransız basınına yaptığı kısa açıklamada, 'Müvekkili ile ilgili verilen gerekçeli kararın ayrıntılarının dün gece ellerine geçtiğini belirtti ve 'gerekçeli kararı inceleyip, temyiz başvurumuzu pazartesi günü yapacağız' dedi.

Platini’nin buradan bir sonuç çıkmaması halinde Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri 27 Mayıs 2015'te İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Sepp Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da İsviçreli spor adamı, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı. İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylül'de hakkında soruşturma açılan Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuş, Platini'nin de konuyla ilgili bilgisine başvurulmuştu. 

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın