Görüş Bildir
Haberler
Biyoçeşitlilik Merkezi Yapılacaktı: Tarihi Abraham Paşa Çiftliği Milletvekillerine Sosyal Tesis Oluyor

Biyoçeşitlilik Merkezi Yapılacaktı: Tarihi Abraham Paşa Çiftliği Milletvekillerine Sosyal Tesis Oluyor

Milletvekilleri ile ailelerinin İstanbul'da sosyal tesis olarak kullanacağı alanlara bir yenisi daha ekleniyor. Biyoçeşitlilik Merkezi olarak planlanan Beykoz'daki tarihi Abraham Paşa Çiftliği milletvekilleri ve ailelerine sosyal tesis olarak hizmet verecek. Çalışmalar için en az 10 milyon lira harcanacağı tahmin ediliyor. Öte yandan AK Parti, eskiler de dahil milletvekillerinin kamuya ait tüm sosyal tesis ve imkânlardan yararlanmalarını öngören bir tasarıyı sunmanın hazırlığında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mevcut ve eski milletvekilleri ile aileleri, halen Ankara dışında sosyal tesis olarak İstanbul Konukevi, Florya Atatürk Köşkü, Beşiktaş Misafirhanesi ve Yalova Termal Tesisleri’ni kullanıyorlar. 

Meclis Başkanlık Divanı’nda yapılan sunuma göre, koruma altında bulunan 265 dönümlük Beykoz Fidanlığı içindeki Abraham Paşa Çiftliği Meclis’e tahsis edilecek. Beykoz sahilinin kıyısında ve ormanın içinde bulunan arazinin büyük bölümü Sultan Selim Han Kadim Vakfı mülkiyetine kayıtlı ve ‘Boğaziçi doğal ve tarihi sit alanı’ olarak 1974’ten beri tescilli.

Gıda ve Tarım Bakanlığı Bitkisel Biyoçeşitlilik Merkezi yapıyordu

Gıda ve Tarım Bakanlığı Bitkisel Biyoçeşitlilik Merkezi yapıyordu

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre, Abraham Paşa Çiftliği’ndeki binalar, İstanbul İl Özel İdaresi’nce rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerine uygun olarak tadil edildi. Büyükşehir yasasıyla il özel idarelerinin kapatılmasının ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü, çiftliği Tarım Bakanlığı’na kiraladı. Bakanlık, Bitkisel Biyoçeşitlilik, Geofit Merkezi yapılmak üzere sosyal tesis, misafirhane, otel, seminer ve restoran olarak mekan planlamasını bitirdi.

En az 10 milyon lira harcanacak

En az 10 milyon lira harcanacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Restorasyon işinin yüzde 95 oranında tamamlanmasının ardından devreye giren Meclis, kalan işleri milletvekillerinin kullanımına uygun olarak düzenleyecek. Otel ve sosyal tesiste Meclis personeli görevlendirilecek. Fidanlık içinde TBMM sosyal tesisi olarak kullanılacak bölümün 40 dönüme yakın olacağı öğrenildi. Çiftlik binalarına giden toprak yol genişletilerek asfaltla birleştirilecek. Çalışmalar için en az 10 milyon lira daha harcanacağı tahmin ediliyor.

Sultan Abdülaziz'den tavlada kazandığı rivayet ediliyor

Sultan Abdülaziz'den tavlada kazandığı rivayet ediliyor

Abraham Paşa’nın, çiftliği Sultan Abdülaziz’den tavlada kazandığı rivayet ediliyor. Beykoz Belediyesi’nin yayınlarında bölgenin hikâyesi şöyle anlatılıyor: “1833-1918 yılları arasında yaşayan Abraham Paşa, Osmanlı İmparatorluğu ile Mısır Hidivliği arasında önemli rol oynamış bir Ermeni veziridir. Bazı söylentilere göre, padişahla tavla oynayan Abraham Paşa ‘Bir çiftliğe karşılık beş koyun’ diyerek oyuna otururmuş.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
198
74
19
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gaddar Kerim

Saygıdeğer milletvekillerimize az bile onlar ki ülkemiz için gece gündüz demeden azimle vatandaşı sikmenin hesaplarını yapıyorlar, onlara tanınan bu imtiyazl... Devamını Gör

Deneri

Klasik Ak parti işte. Zevk-ü sefa olsun milletin parasını çar çur olsun yeter onlar için.

banamidedin

Amk milleti temsil etmeleri gereken yerde mecliste yumruk yumruğa kavga eden adilere sosyal tesis yeri yapmaları çok saçma. Bence boks kursu felan açmaları l... Devamını Gör