Görüş Bildir
Haberler
İçeride Birbirlerini Yiyorlar! Kabuslarınıza Girecek Kadar Korkunç Olan Cezaevleri

İçeride Birbirlerini Yiyorlar! Kabuslarınıza Girecek Kadar Korkunç Olan Cezaevleri

Gülbeyaz
14.03.2023 - 08:34

Hapishaneler yüzyıllardır suç işleyen kişileri cezalandırmak için kullanılıyor ve herkesin korktuğu yerler olarak anılıyorlar. Dünya genelinde inanması güç bazı olaylar yaşanan hapishaneler mevcut. Dış dünyadan tamamen farklı işleyen bir düzenleri olan bu yerlerde, işler olduğundan çok daha kötüye gidebiliyor. Gelin tarihin en azılı suçlularına ev sahipliği yapan bazı hapishanelerdeki yaşam koşullarına bir bakalım. 👇

Kaynak: https://youtu.be/GAMCZQx1S0g
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Guantanamo Bay Ceza Kampı

10. Guantanamo Bay Ceza Kampı

Küba'da bulunan bu askeri hapishane en zalim cezaların verildiği yer olarak biliniyor. İçeride kabuslara konu olacak türden olaylar yaşandığı artık bir efsane olmaktan çıkmış durumda ve halk buna karşı tepkili. Çünkü mahkumlara işkence ediliyor ve istismara uğruyorlar. Üzelerinde insanlık dışı ilaç deneyleri yapılıyor. Bazı mahkumlar mensup oldukları din İslam olduğu için aç bırakılıyor. Gördüğünüz fotoğraf cezaevinin kapatılması için yapılan protestolardan çekilmiş bir kare. Ancak gelen tüm tepkilere rağmen cezaevi henüz kapatılmadı.

9. Rikers Adası

9. Rikers Adası

New York'da bulunan bu yer 9 bin çalışan ile dünyadaki en büyük ıslahevi olarak geçiyor. Buranın diğerlerinden farkı ise içeride akıl hastalarının da olması. Bu hapishanede şiddet o kadar üst seviyede ki her gün en az birkaç yüz yaralanma gerçekleşiyor. Bu şiddet sadece mahkumların birbirini yaralamasından ibaret değil. Orada çalışanların da suçlulara büyük bir şiddet uyguladığı biliniyor. 

Ayrıca mahkumların açık havaya çıkıp oksijen alması, duş alması ve lavaboyu kullanmasını bazen yasakladıkları biliniyor.

8. Kamiti Maksimum Güvenlik Hapishanesi

8. Kamiti Maksimum Güvenlik Hapishanesi

Mahkumlar zorlu ve insancıl olmayan şartlarda kaldığı için tanınan olan bu hapishanede bir sürü idam olayı gerçekleşiyor. Küçük olan bu hapishanede 2 bin 500 mahkum olduğu tahmin edilmekte ve hijyen olarak çok kötü şartlarda yaşıyorlar. Tüberküloz içeride yayılmaya devam ediyor.

7. Carandiru Cezaevi

7. Carandiru Cezaevi

Brezilya'daki bu hapishane 1992'de çıkan ayaklanmalarda vahşice öldürülen 111 mahkum sebebiyle tanınıyor. Öldürülen tutukluların suçlu bile olmadıklarına dair iddialar da mevcut.

6. San Pedro Hapishanesi

6. San Pedro Hapishanesi

Bu hapishane bilindik diğer hiçbir hapishaneye benzemiyor çünkü suçlular kendi kendini yönetiyor. İçeride başka bir toplum yaşıyor da denebilir. Mahkumların kendilerine ait işleri bile var. Paraları var ve içeride oda kiralayabiliyorlar. Turistlerin ziyaret etmesine izin veriliyor ve bundan oldukça gelir elde ediliyor. Suçluların ailesi de bir suç işlemeseler bile içeride onlarla birlikte yaşıyor. Kendi aralarında başkan bile seçiyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Qincheng Hapishanesi

5. Qincheng Hapishanesi

1959'da Sovyetlerin desteği ile kurulmuş olan bu hapishaneyi özel yapan ise sadece siyasi suçluları barındırıyor olması. Şimdiye kadar Çin'in dünyaca ünlü bazı ünlü politikacılarının orada yatıp çıktığı durumlar olduğunda bu gizli tutuldu. Onun dışında küçük bölgelerden sorumlu olan belediye başkanı gibi politikacılar yolsuzluk yaptığında buraya girmek ile tehdit ediliyor.

4. Gitarama Hapishanesi

4. Gitarama Hapishanesi

'Cehennem kadar kalabalık' tabiri ile bilinen Afrika'daki bu hapishane dünyada yaşanabilecek en trajik yerlerden biri. O kadar kalabalık ki yaklaşık 50 bin kişi yaşadığı düşünülmekte. Hayatta kalabilmek için insanlar artık yamyam olmuş durumda. Ölen diğer mahkumları yiyorlar çünkü yemeğe ulaşım sağlayamıyorlar.

3. Bang Kwang Hapishanesi

3. Bang Kwang Hapishanesi

Tayland'da bulunan bu hapishane sadece erkekleri kabul ediyor ve yabancı mahkumları tahliye etmiyor. Orada durmaya zorluyor. İnsanlar zincirlerle yaşamak zorunda bırakılıyor ve çıkarmaları yasak. Bu sebeple birçok kişi akıl sağlığını yitirmiş. İnsanları belirli kategorilere ayırmışlar ve bu kast sistemine göre yemek kaliteleri değişiyor. Asya'nın en iğrenç yeri olarak biliniyor.

2. Black Dolphin Hapishanesi

2. Black Dolphin Hapishanesi

İsmini bahçesinde bulunan yunus heykelinden alan bu hapishane Rusya-Kazakistan sınırında bulunuyor. Mahkumlar 7/24 güvenlik kamerası ile izleniyorlar ve her 15 dakikada bir gardiyanlar kontrole geliyor. Sadece çorba içmeleri serbest ve herkes tek kişilik küçük hücrelerde kalıyor. Her gün 19 dakika bahçeye çıkma izinleri oluyor.

1. Kamp 22

1. Kamp 22

Kamp 22, Kuzey Kore'de hükümeti eleştirenlerin hapsedildiği ve 50 bin kişinin içeride işkence gördüğü bir hapishaneydi. 2012 yılında tamamıyla kapatıldı. Aileleri ile birlikte hapsedilen insanların ölene de oradan çıkmalarına hiç izin verilmedi. İdam kısmı da mevcuttu. Yaşam koşulları o kadar kötüydü ki içerideki insanlar 'yürüyen iskeletlere' benziyordu. 

2 bin'den fazla mahkumun bacağı kesilmiş olmasına rağmen zorla çalıştırılıyorlardı. Yemeklerinde kurbağa, yılan, böcek ve fare eti oluyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Halden Hapishanesi

Bonus: Halden Hapishanesi

Norveç'te bulunan bu hapishane bilinen en güvenlikli hapishane olarak geçiyor. Diğerlerinin aksine oldukça güvenlikli olması ile biliniyor. Hapishanenin her odasında mini televizyon, pencere ve banyo bulunuyor. Oturma odası ve mutfak ise katlardaki ortalama 10-13 odadaki kişiler tarafından ortak kullanıma açık. Alışveriş yapabilecekleri bir marketleri bile var.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
9
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın