Görüş Bildir
Haberler
TV
Bir Zamanlar Televizyon Başında Saatler Geçirmemize Sebep Olmuş 21 Yabancı Dizi

Bir Zamanlar Televizyon Başında Saatler Geçirmemize Sebep Olmuş 21 Yabancı Dizi

tezcan
21.03.2016 - 10:20

1. Dawson's Creek

1. Dawson's Creek

Dawson yönetmen olmayı isteyen saf kasaba delikanlısı, Pacey kasabanın en tembel öğrencisi gibi görünse de içinde fırtınalar kopan genci, Joey kasabanın en fakir ailesinin kızı ve hayatını değiştirmek için çabalayan Capeside'ın en güzel kızı, Jen New York'tan Capeside'a anneannesinin yanına ceza için gönderilmiş, geçmişi bir hayli kirli olmasına rağmen kendisi güzel mi güzel bir kızdır. Diziye ikinci sezonda Jack ve Andy kardeşler katılmıştır. Andy ruh sağlığı bozuk bir kızdır. Jack ise cinsel kimliğinde önceleri sorun yaşamaktadır, daha sonra eşcinsel olduğunu açıklamıştır.

IMDb 6,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Full House (Bizim Ev)

2. Full House (Bizim Ev)

Dul bir baba olan Danny Tanner, D.J., Stephanie ve Michel isimli üç kızıyla birlikte yaşamaktadır. Tabii keşke bu kadarıyla kalsa.. Çocuklar yetmiyormuş gibi, bir de karısının kardeşi Jesse ve onun arkadaşı Joey de bu evin sakinlerindendir.

IMDb 6,6

3. Will & Grace

3. Will & Grace

New York City‘de yaşayan eşcinsel bir avukat olan Will; onun en iyi arkadaşı kendi iç mimarlık firmasına sahip Yahudi ve heteroseksüel Grace; sosyetik zengin Karen ve son olarak da aktör olmak için çabalayan efemine eşcinsel Jack'in hayatları üzerine kurgulanan bir komedi dizisidir.

IMDb 7,2

4. Beverly Hills, 90210

4. Beverly Hills, 90210

O dönemin gençlerinin saç modelini ya da giyim tarzını etkileyecek kadar çok sevilen bir gençlik dizisidir.

IMDb 6,2

5. Mad About You

5. Mad About You

New York'da yaşayan yeni evli bir çifti canlandırmaktadırlar. Paul Buchman belgesel film yapımcısını canlandırmaktadır. Dizinin bitimine doğru çiftin bir kız çocuğu olmuştur.

IMDb 6,6

6. Married with Children (Evli ve Çocuklu)

6. Married with Children (Evli ve Çocuklu)

Dizide Şikago'daki alt tabakadan bir aile olan Bundy ailesinin maceraları anlatılır. Baba Al Bundy başarısız bir ayakkabı satıcısıdır. Anne Peg son derece tembel ve alaycıdır. Kızları Kelly erken yaşta erkeklerle yatmaya başlayan aptal sarışındır. Oğulları Bud ise akıllı olmakla birlikte kendisinin çok ilgili olmasına rağmen kadınlar tarafından pek hoşlanılmayan bir tiptir.

IMDb 8,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Roseanne

7. Roseanne

John Goodman'ın müthiş bir performans gösterdiği ve sadece onun için bile izlenebilecek bir sitkomdur.

IMDb 7,0

8. Sabrina the Teenage Witch (Genç Cadı Sabrina)

8. Sabrina the Teenage Witch (Genç Cadı Sabrina)

Genç bir büyücü olan Sabrina ve beraber yaşadığı halalarının hikayesi anlatılır. Tabii Salem'i de unutmamak gerekir.

IMDb 6,6

9. Marimar

9. Marimar

Marimar büyük anne ve büyük babasıyla 'San Martín de la Costa'da sahildeki bir kulübede yaşayan yoksul, temiz kalpli bir kızdır. Varlıklı, toprak sahibi bir ailenin oğlu, futbolcu Sergio'ya aşık olur. Babasının ve genç üvey annesinin tüm redlerine karşın Sergio Marimar'la evlenir. Sonrasında işler karışır ve aksiyon dolu günler başlar.

IMDb 6,4

10. Hercules: The Legend Begins (Herkül)

10. Hercules: The Legend Begins (Herkül)

Mitolojik dönemlerdeki Herkül'ün maceralarını anlatan fantastik dizidir.

IMDb 6,5

11. The X Files (Gizli Dosyalar)

11. The X Files (Gizli Dosyalar)

Nerede ne kadar gizemli ya da korkutucu olay varsa hepsinin üstüne giden iki FBI ajanı Mulder and Scully'nin hikayelerinin anlatıldığı dizidir.

IMDb 8,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Seinfeld

12. Seinfeld

Dönemin ve hatta günümüzün birçok sitcomu genel bir konu etrafında dönerken, Seinfeld ise günlük hayatın anlık komiklikleriyle, örneğin bir restoranda yerlerine oturmayı beklerken, bir elbise alırken yaşananlar gibi olaylarla ilgilenmiştir.

IMDb 8,9

13. OZ

13. OZ

Kısaca OZ denilen Oswald State Correctional Facility adlı bir Amerikan hapishanesinde geçen olayları anlatıyor. Neo Nazilerin, Afrika kökenli Amerikalılar'ın, motorcuların, Sicilya mafyasının, Müslümanların, İrlandalıların, Latinlerin ve diğerlerinin etrafında dönen bu dizide pek çok aşırı şiddet içeren sahne bulunmaktadır.

IMDb 8,8

14. Frasier

14. Frasier

Psikiyatrist Dr. Frasier Cran, Boston’daki hayatını geride bırakarak memleketi Seattle, Washington’a dönüş yapar. Tek başına yaşama planları, bir operasyon sırasında vurularak yaralandığı için emekli olan ve tek başına yaşaması mümkün olmayan babası emekli polis Martin Cran'i yanına almak zorunda kalınca suya düşer. Frasier ve Martin’e onlarla birlikte yaşamak üzere gelen, Martin’in İngiliz fizyoterapisti Daphne Moon ve Martin'in köpeği Eddie katılır. Frasier’in kibirli ve snop küçük kardeşi, bir diğer psikiyatrist Niles eve sıklıkla gelmektedir. Niles’in Daphne’ye görür görmez tutulması ve bu aşkını yedinci sezonun son bölümüne kadar itiraf etmemesi, süregiden konulardan biridir.

IMDb 8,0

15. ER (Acil Servis)

15. ER (Acil Servis)

Onlarca ödül alan bu dizi ABD yapımı bir hastane dramasıdır.

IMDb 7,7

16. Everybody Loves Raymond (Herkes Raymond'ı Sever)

16. Everybody Loves Raymond (Herkes Raymond'ı Sever)

Ray Baron iyi kazanan ve işini seven bir spor yazardır. Güzel eşi Debra, çocukları Ally, Geoffrey ve Michael ile birlikte Long Island bölgesinde herkesin hayalini kurduğu bir yaşam sürdürmektedirler. 

Tabii sokağın karşı tarafında yaşayan ve günün herhangi bir saati mutfak kapısından girip her işe karışan annesi Marie, babası Frank ve ağabeyi Robert'ı saymazsak. Zaman zaman Ray'i ama her zaman Debra'yı çıldırtmayı başarır.

IMDb 7,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Friends (Sıkı Dostlar)

17. Friends (Sıkı Dostlar)

Tüm zamanların en sevilen sitcom'larından biri Seinfeld ise diğeri hiç kuşkusuz Friends olmuştur. Çocukluk arkadaşı olan Monica ve Rachel, Monica'nın ağabeyi Ross, Ross'un üniversiteden oda arkadaşı Chandler... Chandler'ın ev arkadaşı Joey ve Monica'nın eski arkadaşı Phoebe. Geçmişleri bir şekilde bir yerde kesişen bu 6 arkadaşın yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor.

IMDb 9,0

18. Rosalinda

18. Rosalinda

Meksikalı fakir bir genç kızın dramatik hayatını konu alan bir pembe dizidir.

IMDb 6,9

19. Sex and the City

19. Sex and the City

30'larının başında dört kadın ve onların iflah olmaz aşk maceraları. Bir fenomen haline gelen Sex & The City; dört yakın arkadaş olan Carrie, Samantha, Charlotte ve Miranda'nın özel hayatlarını ekrana taşıyarak şehirli ve kariyerli kadının sorunların, aşk hayatlarını anlatıyor.

IMDb 6,9

20. Muneca Brava (Vahşi Güzel)

20. Muneca Brava (Vahşi Güzel)

Doğumundan sonra terk edilmiş bir kız olan Milagros 18 yaşına kadar manastırda rahibelerle yaşar. Fakat artık manastırdan ayrılıp çalışmak zorundadır. Milagros, Di Carlo ailesine hizmetçi olarak işe başlar. DiCarlo ailesinin oğlu İvo'ya aşık olur. Bu aşk karşılıksız değildir. İvo ile önlerine çıkan her türlü engele rağmen aşklarını yaşamaya çalışırlar. Ayrıca Mili, Di Carlo malikanesinde hayatına dair en gizli gerçekleri öğrenecektir.

IMDb 7,5

21. Xena: Warrior Princess (Zeyna: Savaşçı Prenses)

21. Xena: Warrior Princess (Zeyna: Savaşçı Prenses)

Çoğunlukla tarihsel yerlerden, gelenek ve göreneklerden örnek alınarak tasvir edilmiştir. Dizi, ilgi çekici hayali bir dünya yaratmak için bu bilinen yerleri, olayları - savaşları, ticaret yollarını, kasabaları ve benzeri şeylerin çoğunu değiştirerek anlatmıştır.

IMDb 6,7

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
22
15
6
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
She_Ra

Mavi Ay nerede o.O

AğamBizleEğleniy

Evli ve Çocuklu efsane bir diziydi. şarkısı bile beni benden alırdı