Görüş Bildir
Haberler
Bir Zamanlar Ankara'da Fırtınalar Kopartıp Şu An Tarihe Karışmış 14 Efsane Mekan

etiket Bir Zamanlar Ankara'da Fırtınalar Kopartıp Şu An Tarihe Karışmış 14 Efsane Mekan

İnsan bazen bir yerin önünden geçerken önceden orada neler olduğunu düşünür ve hüzünlenir ya, bu içerik de biraz öyle. Ankara'da o kadar çok efsane mekan kapandı ki, bazılarını gerçekten çok özlüyoruz. Bizim aklımıza gelen 13 tanesini sizler için yazdık. Sizin de unutamadığınız mekanlar var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Goralı

1. Goralı

Ankara'nın en efsane sandviççilerinden biriydi şüphesiz. Patates püresi, köfte, salam ve turşudan mamul sandviç, buraya özgüdür. Daha sonra aynı isimle birçok sandviç satıldığını biliyoruz ama nerde o gerçek Goralı!

2. Pizzeria

2. Pizzeria

Eskiden pizza yiyip bira içebileceğiniz tek yerdi Ankara'da. Özellikle gençler tarafından çok tercih ediliyordu. Şimdi yerinde bir kebapçı var ama tenteler olduğu gibi duruyor.

3. Tivoli

3. Tivoli

Fast food'un yerel markalarla yürüdüğü bir dönemdi 90'lar. O zamanlar adım başı zincir hamburgerciler yoktu. Fakat Tivoli'nin özellikle patates kızartmasının tadını unutmak neredeyse imkansız. Daha sonra yerine Tapas açıldı ama şu an yerinde büyük bir süper market var.

4. Akman Pastanesi (Ulus)

4. Akman Pastanesi (Ulus)

Buraya sadece rehabilitasyon amacıyla bile gidilirdi. O küçük ışıkları, kırmızı sandalyeleri ve önündeki süs havuzuyla apayrı bir atmosferi vardı buranın. Keşke hiç kapanmasaydı dediğimiz yerlerden...

Foto kaynak

5. Rest Out

5. Rest Out

Okul çıkışı Kızılay'a gidenler ya da okulu asıp sevgilisiyle buluşanlar burada toplanırdı 90'larda. Uzun uzun oturup bir su içsen bile kimsenin ses etmediği mekan, öğrenci dostuydu ve kızarmış tavuk parçaları oldukça başarılıydı. Şimdi yerinde tavuk dönerci var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Atakule'nin altında bulunan kumpirciler

6. Atakule'nin altında bulunan kumpirciler

Çoğumuzun ilk kez kumpir yediği yerlerdi buralar. Şu an bile aynı tadı özlediğimiz doğrudur. O kadar başarılısı henüz yapılamadı çünkü.

7. Olgunlar Sokak'ın büfeleri

7. Olgunlar Sokak'ın büfeleri

Hepsi birbirinden ucuz tavuk döner, tost ve sandviçin satıldığı büfeleri, kitap almaya giden herkes en az bir kere ziyaret etmiştir. Daha sonra bu büfeler kaldırıldı. Sokaktan geçerken gözlerimiz hala o büfeleri arıyor...

8. Limon Bar

8. Limon Bar

Ankara'nın efsane barlarından biridir bilen bilir. Hiç hoş olmayan bir hikaye sebebiyle de mekanın kapısına mühür vurulmuş ve bir daha açılmamıştır. Şu an tanınan birkaç ünlü grubun zamanında amatörce sahne aldığı bardır aynı zamanda. Hey gididinin Limon'u...

9. Likya

9. Likya

Tunus Caddesi'nde bulunan, o zamanların tek kafe-barı desek yanlış olmaz. Daha çok üniversiteli öğrencilerin ve iş çıkışı yetişkinlerin gittiği, güzel müzik dinlenen, keyifli sohbet edilen bir mekandı. Şimdi onun yerinde yeni açılan üç tane mekan var. Ne kadar büyük bir yerdi siz düşünün!

10. Jeton Burger

10. Jeton Burger

Bir Goralı kadar efsane olan mekan da Jeton Burger. Maalesef günümüze ulaşan bir fotoğrafı yok. Ancak İzmir Caddesi'ne giden herkes onun yerini bilir. Bir zamanlar çocukların hafta sonu eğlencesi burada hamburger yemekti. Yemekleri de oldukça da lezzetliydi

Foto: Uğur Güçlüten

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kemer Piknik

11. Kemer Piknik

Sakarya Caddesi'ne gidip döner yememek herhalde Ankara'da yapılacak en mantıksız işlerden biri olur. Hosta'nın tam karşısında, köşede yer alan Kemer Piknik, bir Ankara efsanesiydi. Lakin daha sonra kapattılar. Yerlerinde şimdi simitçi ve telefon borsacısı var.

12. La Baydın ve Guguk

12. La Baydın ve Guguk

Batı Sineması mı kaldı ki La Baydın kalsın, Guguk kalsın? AVM'lere yenik düşen sinemalar, bir bir kapılarını kapattılar. Batı'nın içinde bulunan bu iki güzel mekan da o talihsizliğe maruz kaldı.

kaynak foto

13. Graveyard - Roadhouse

13. Graveyard - Roadhouse

Yaşı 40 civarı ve üstünde olan Ankara ortamcıları, bina der de başka bir şey demez. Hepsini buluşturan o meşhur bina, işte bu bina. Metruk halde uzun süre böyle kaldıktan sonra yerle bir edilip yıkıldı ve yerine otopark yapıldı.

14. Nicky's

14. Nicky's

Gerçek bir müdavim barı olan Nicky's, hala daha insanların aklında kalan bir mekan. Şu an onun yerinde yeni yapılan ilginç bir bina var ama orada yaşanılanları hala unutmayan birçok insan da var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
227
168
40
35
25
15
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın