Görüş Bildir
Haberler
Bir Yaşam Kılavuzu Olan Simyacı Kitabının Özeti

Bir Yaşam Kılavuzu Olan Simyacı Kitabının Özeti

Elif
18.06.2022 - 16:14

Mevlana'nın ünlü mesnevisindeki hikayeden yola çıkarak kaleme alınan Simyacı, Paulo Coelho'nun en çok okunan kitaplarının başında geliyor. Klasik eserler arasında yer alan bu kitap, Endülüslü bir çobanın hayatını felsefi ve masalsı bir şekilde anlatıyor. Kitap pek çok dile çevrildi ve satışı 7 milyonu geçti. Yazar, bu kitapla okuyucuya kılavuzluk ediyor. Hadi hep birlikte Simyacı kitabının özetine göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Simyacı Kitabının Özeti

Simyacı Kitabının Özeti

Romanın ana karakteri Santiago, babasının zoruyla papaz okuluna gider. Ancak burada mutlu olamaz ve babasına dünyayı gezmek istediğini belirtir. Bunun üzerine de babası bir miktar altın vererek oğluna bir sürü almasını ve dünyayı dolaşmasını söyler. Santiago, babasının verdiği parayla bir sürü alır ve dünyayı gezmeye başlar.

Santiago bir gece rüyasında birisinin gelip ona Mısır piramitlerinde gitmesini ve orada hazine bulacağını söyler. Rüyasını falcı bir kadına anlatan Santiago, Salem kralı ile tanışır. Kral, Santiago'ya sürüsünün onda birinin karşılığında, yaşamın gizemlerini anlatır.  Ayrıca siyah ve beyaz olan iki taşı da Santiago'ya yolculuğunda yardımcı olması için ona verir.

Mısır'a gitmek için tüm sürüsünü satan Santiago, yolda Arap bir çocukla tanışır. Arap, Santiago'nun tüm parasını alarak onu tek başına bırakır. Para kazanmak için billuriciye dükkanında işe başlar, 6 ay sonra ise tekrardan yola çıkar. Yol boyunca pek çok güçlükle karşılaşan Santiago, hep kendi kalbini dinler. En son piramitlere ulaşır ve hazineye kavuşur.

Simyacı'da Yer Alan Karakterler

Simyacı'da Yer Alan Karakterler
  • Santiago

  • Bilge Kral

  • Fatıma

  • İngiliz

  • Çingene Falcı

  • Simyacı

  • Billuriyeci

Paulo Coelho Hakkında Bilgi

Paulo Coelho Hakkında Bilgi

Simyacı kitabının yazarı Paulo Coelho, 24 Ağustos 1947 yılında Brezilya'da dünyaya geldi. Kitap yazarlığından önce şarkı sözü yazarlığı yapıyordu. Daha sonra gazetecilik yapmaya başladı.

Paulo Coelho'nun eserleri pek çok ödüle layık görüldü. Aynı zamanda eserleri çeşitli dillere çevrildi. Dünyada en çok okunan Latin Amerikalı yazarlardan biri olarak görülüyor.

İlginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
9
5
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?