Görüş Bildir
Haberler
Bir The Sims Olmasalar da Yine de Serinin Hayranlarının Hoşuna Gidebilecek 13 Oyun

Bir The Sims Olmasalar da Yine de Serinin Hayranlarının Hoşuna Gidebilecek 13 Oyun

Milenyumda hayatımıza girip tam 21 yıldır bulunduğu konumu hiç kimselere kaptırmayan rakipsiz yaşam simülasyonu The Sims yeri kolay dolacak bir oyun değil. Ancak yine de 21 yıldır aynı seriyi oynamaktan sıkılan oyuncular için bazı önerilerimiz var.

Kaynak: https://www.gamesradar.com/games-like...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. My Time at Portia

1. My Time at Portia

Bu şirin mi şirin ve geniş açık dünyada kendinizi sanal bir cennete hissetmeniz işten bile değil. Yeni adım attığınız kasabayı keşfedin, komşularınızla tanışın, balıkçılık ve madencilik gibi aktiviteler deneyin ancak en önemlisi sizin etrafınızda gelişen dünyaya dahil olun.

2. Stardew Valley

2. Stardew Valley

Son yılların yıldızı en hızlı yükselen oyunlarından olan Stardew Valley bizlere grafikten çok daha önemli şeyler olduğunu kanıtlar nitelikte bir yapım. Tatlı insanlarla dolu yeni yerleştiğimiz kasabada bir yandan tarım yaparken bir yandan da insanlarla ilişkiler kuruyor ve maceradan maceraya atılıyoruz.

3. Two Point Hospital

3. Two Point Hospital

The Sims serisinin ek paketleri ile gelen çok daha detaylı meslekler arasından doktorluğu seçmeye bir türlü doyamayanlar, bu oyun tam size göre! Bir hastaneyi baştan aşağı tasarladığımız ve hastanemize gelen hastalarımıza şifa olmaya çalıştığımız oyun elbette ki bir The Sims olmasa da (hangi oyun olabilir ki?) yeni bir şeyler deneme arzunuza iyi gelecektir.

4. Cities: Skylines

4. Cities: Skylines

Hastaneyi yönettik, şimdi ise sıra geldi koca bir şehri çekip çevirmeye. Dilerseniz sorumluluk sahibi bir belediye başkanı olarak şehrinizin ve içinde yaşayan insanların refahını düşünerek hareket edin, dilerseniz de biraz eğlenmek uğruna şehirde kaos çıkartın. Seçim tamamen sizin!

5. Animal Crossing: New Horizons

5. Animal Crossing: New Horizons

Çıkışı ile birlikte tüm dünyada çok sevilen Animal Crossing: New Horizons maalesef yalnızca Nintendo Switch'te oynanabiliyor. Tamamen özelleştirebildiğiniz bir karakter ve koca bir adayı size sunan oyunda birbirinden tatlı ve sevecen komşularınızla pek çok maceraya atılabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yonder: The Cloud Catcher Chronicles

6. Yonder: The Cloud Catcher Chronicles

Şimdi biraz ellerimizi kirletip kendimizi yollara atma zamanı. Bu açık dünya RPG oyununda pek çok farklı iş deneyebilir, karakterinizi dilediğinizce özelleştirebilir, yeni ilişkiler kurabilir ve hayvan dostlar edinebilirsiniz.

7. Fantasy Life

7. Fantasy Life

Yalnızca 3DS konsolunda yer alan bu oyun tam da bu sebeple bir arka planda kalmış olsa da deneme imkanı bulduğunuz takdirde kaçırmamanız gereken yapımlardan. Adından da anlaşılabileceği üzere fantastik bir dünyada geçen ve bu fantastik dünyaya uygun olacak biçimde farklı meslekleri ve hayat tarzlarını oyuncuya sunan yapım biraz eski de olsa The Sims'in başka bir dünyaya ışınlanmış hali gibi.

8. Jurassic World Evolution

8. Jurassic World Evolution

Kendi dinozor parkınıza sahip olmanın nasıl olacağını hiç düşündünüz mü? Jurassic World Evolution işte tam da bunu deneyimlemenizi sağlıyor. Sim'ler yerine dinozorları ve ziyaretçileri memnun etmeye çalıştığımız bu yapımda parkın bel kemiği sizsiniz.

9. House Flipper

9. House Flipper

The Sims'te karakterini yönetmekten çok ev yapmaya vakit harcayanlardan mısınız? Öyleyse bu oyun tam size göre. Piyasadaki yıkık dökük evleri aldıktan sonra onları keyfinizce yenilemenize ve döşemenize olanak sağlayan House Flipper'ın sizi mutlu edeceğini garanti ederiz.

10. Graveyard Keeper

10. Graveyard Keeper

Kazma ve kürekleriniz hazırsa bu kez de ora çağın karanlık dünyasına bir mezarlık bekçisi olarak dalıyoruz. Mezarlığı çekip çevirmenin yanı sıra kasaba halkıyla da ilişkiler kurduğumuz ve kararlarımızla pek çok şeyi etkilediğimiz yapım elbette ki bir The Sims değil ancak benzer hisler yaşatmaya aday.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Fallout Shelter

12. Virtual Families

12. Virtual Families

The Sims'in çok benzeri ancak biraz daha basiti olarak tanımlayabileceğimiz Virtual Families ile yine karakterlerimizin hayatlarını devam ettirmelerini sağlıyoruz. Serinin tüm oyunları PC, Android ve iOS cihazlarda yer alıyor.

13. SPORE

13. SPORE

The Sims serisinin geliştiricisi Maxis'in ellerinden çıkan ve yine EA Games tarafından dağıtılan oyunda The Sims serisinden bol bol esinti hissedeceksiniz. Tek hücreli olarak başlayıp gittikçe gelişmiş bir varlığa doğru evrildiğimiz oyunda yavaş ancak emin adımlarla bir medeniyet yaratıyoruz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın