Görüş Bildir
Haberler
Bir Oturuşta Bitirmek İsteyeceğiniz, 2020 Yılının İlk Yarısında Yayınlanan En İyi 15 Dizi

Bir Oturuşta Bitirmek İsteyeceğiniz, 2020 Yılının İlk Yarısında Yayınlanan En İyi 15 Dizi

Dale Cooper
15.06.2020 - 16:12

COVID-19 salgını sebebiyle dünya genelinde sinemalar kapansa da dijitalde hayat devam ediyor. 2020 yılı birçok şahane yeni diziye ev sahipliği yaparak evde geçirdiğimiz zor günleri bir nebze de olsa biraz daha keyifli hale getirdi.

2020'nin ilk yarısında yayınlanan en iyi dizileri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. When the Street Lights Go On

1. When the Street Lights Go On

Ben Ahlers, Julia Sarah Stone, Sophie Thatcher ve Sam Strike gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı ilk sezonu 10 bölümlük When the Street Lights Go On, küçük bir kasabada genç bir kız ve öğretmenin acımasızca öldürülmesinin ardından kasaba sakinlerinin yaşadıklarını ve kendi içlerindeki hesaplaşmaları konu ediniyor.

2. I Know This Much Is True

2. I Know This Much Is True

Usta aktör Mark Ruffalo'nun ikiz kardeşi canlandırarak başrolünde yer aldığı ve yapımcılarından biri olduğu I Know This Much Is True, orta yaşlı Dominick Birdsey'nin paranoid şizofreni hastası olan ikiz kardeşi Thomas ile olan zorlu ilişkisi ve onu bulunduğu hastaneden çıkarma mücadelesini ele alıyor. 

Dizide Mark Ruffalo'ya Kathryn Hahn, Melissa Leo ve Michael Greyeyes gibi isimler eşlik ediyor.

3. The Pale Horse

3. The Pale Horse

Agatha Christie'nin Ölüm Büyüsü kitabına dayanan bir mini dizi olan The Pale Horse, küçük bir kentte aniden gelişen bir dizi ölümle başlıyor. Öldürülen kişilerin hepsi aynı şekilde öldürüldüğünün ortaya çıkmasıyla hikâye bu ölümlerin ardında rasyonel bir açıklama var mı yoksa bunun sorumlusu üç cadı mı sorusunun peşine düşüyor.

Dizinin başrollerini Rufus Sewell, Kaya Scodelario ve Georgina Campbell paylaşıyor.

4. Little Fires Everywhere

4. Little Fires Everywhere

Bu yılın en çok ses getiren yapımlarından biri olan Little Fires Everywhere'in başrollerini iki usta isim olan Kerry Washington ve Reese Witherspoon paylaşıyor. Celeste Ng'nin çoksatan kitabından uyarlanan dizi, görünürde mükemmel bir aile portresi çizen Richardson Ailesi'nin hayatını yakın markaja alıyor ve gizemli bir anneyle kızının iç içe geçmiş kaderlerinin izini sürüyor.

Dizinin yaratıcılığını Once Upon a Time, Revenge, Nashville ve Bates Motel gibi dizilerin yapımcılığından tanıdığımız usta isim Liz Tigelaar üstleniyor.

5. Penny Dreadful: City of Angels

5. Penny Dreadful: City of Angels

Eva Green'in başrolünde yer aldığı Penny Dreadful dizisinin spin-off projesi olan Penny Dreadful: City of Angels, bu kez 1938 yılının Los Angeles'ındaki bir hikâyenin peşine düşüyor. Yaşanan şok edici bir cinayetin ardından Dedektif Tiago Vera ve ortağı Lewis Michener şehrin ürkütücü tarihini yansıtan destansı bir öyküye karışarak görünenin ardındakiyle tanışıyor.

Dizinin başrollerini Natalie Dormer, Daniel Zovatto, Rory Kinnear ve Kerry Bishé paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Run

6. Run

Fleabag dizisiyle rüşdünü ispat eden Phoebe Waller-Bridge'in dizinin kadrosunda ve yapımcıları arasında yer aldığı ve Vicky Jones'un yaratıcılığını üstlendiği Run, iki eski sevgilinin yıllar sonra beraber ortadan kaybolmak için planladığı bir kaçışın çevresinde gelişiyor. Dizinin başrollerinde Merritt Wever ve Domhnall Gleeson yer alıyor.

7. Tales from the Loop

7. Tales from the Loop

Paul Schneider, Rebecca Hall, Jonathan Pryce ve Daniel Zolghadri'nin kadrosunda yer aldığı Tales from the Loop, evrenin gizemini ortaya çıkarmak amacıyla inşa edilmiş bir makine olan 'The Loop'un üzerinde yaşayan kasaba halkının bu bilimkurgu diyarını deneyimleyişini konu ediniyor.

8. High Fidelity

8. High Fidelity

John Cusack'in başrolünde yer aldığı 2000 yapımlı aynı adlı filmin dizi versiyonu olan High Fidelity; yerel bir plak dükkânı işleten, müzik ve pop kültürü hayranı Rob'un 'İlk Beş' listeleriyle örülü hayatı ve mutsuz ilişkilerinden kesitler sunuyor. Filmde Cusack'in hayat verdiği sevilen karakter bu kez seyirci karşısına Zoë Kravitz'le çıkıyor.

9. The Great

9. The Great

Yorgos Lanthimos'un The Favourite filminin yazarlığıyla yakından tanıdığımız Tony McNamara'nın yaratıcılığını üstlendiği The Great, 18. yüzyılda Prusya kırsalında yaşayan bir kraliyet ailesi mensubu genç bir kadının, bir İmparatorla evlendiğinde kendi kişisel mutluluğu ile Rusya'nın geleceği arasında seçim yapmak zorunda kalışı çevresinde gelişiyor.

Dizinin başrollerini iki genç yıldız Elle Fanning ve Nicholas Hoult paylaşıyor.

10. Normal People

10. Normal People

Sally Rooney'nin aynı adlı romanından uyarlanan Normal People, İrlanda'nın küçük bir kasabasında yaşayan; birbirlerinin hayatlarına sıkça dokunup çıkan ve aralarında romantik bir bağ gelişen Marianne ve Connell'ın ilk gençlik hikâyesini takip ediyor.

Dizinin yönetmenliğini Oscar adaylığına layık görülmüş Lenny Abrahamson üstleniyor.

Normal People dizisiyle ilgili daha detaylı bilgiye bu içerikten ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. I Am Not Okay with This

11. I Am Not Okay with This

Charles S. Forsman'ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanan I Am Not Okay with This; karma karışık bir durumda olan ailesi, keşfetmeye başladığı cinselliği ve gizemli süper güçleriyle mücadele halinde olan lise öğrencisi Sdyney'nin hikâyesini anlatıyor. Dizide Sdyney başrolünde It serisi ve Sharp Objects dizisiyle yakından tanıdığımız Sophia Lillis yer alıyor.

12. Unorthodox

12. Unorthodox

Bu yıl Netflix'in en ses getiren yapımlarından biri olan Unorthodox, görücü usulü evlilik ve aşırılık noktasındaki bir dini cemaatten kaçarak kendine yeni bir hayat kurmak isteyen Esther'in yaşadıklarını anlatıyor. Dizi, Hasidik Yahudi cemaatiyle ilgili merak edilen birçok konuyu ekranlara taşıyor.

13. Mrs. America

13. Mrs. America

Cate Blanchett, Sarah Paulson, Rose Byrne gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı Mrs. America, muhafazakâr eylemci Phyllis Schlafly'ın, 1970'lerde Eşit Haklar Tasarısı hareketine karşı verdiği beklenmedik mücadeleyi konu ediniyor. Dizinin yaratıcılığını Desperate House ve Madmen gibi kült dizilerin yazarlarından Dahvi Waller üstleniyor.

14. The Last Dance

14. The Last Dance

10 bölümlük bir belgesel dizisi olan The Last Dance, spor tarihinin en önemli hanedanlarından biri olan Michael Jordan'lı 1990'ların Chicago Bulls'unun yükseliş sürecini ve o dönemde yaşanan gerçekleri tüm şeffaflığıyla ortaya koyuyor.

15. Hunters

15. Hunters

Usta aktör Al Pacino'nun başrolünde yer aldığı Hunters, 1970'lerin sonunda, New York'ta Nazilere karşı mücadele veren gizli bir avcı grubunun mücadelesini gözler önüne seriyor. Dizide Al Pacino'ya Logan Lerman, Jerrika Hinton, Lena Olin ve Greg Austin gibi isimler eşlik ediyor.

2020'nin ilk yarısında sizin en sevdiğiniz diziler hangileri oldu? Yorumlara bekliyoruz. 😉

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
20
10
9
8
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eray Değirmenci

Ragnarok izleyin agalar. Ya bu dediği tarihler arasında çıktı ya da geçen yıl. Tek sezon 6-7 bölümdü. Tek oturuşta bitirilebilir.

Ferhat KÖYLÜ

15 dizinin sadece 2'si dikkatimi çekti, umarım onları da yakın gelecek zaman içerisinde izlerim.